Romantische hotels Tenerife

Romantisch Tenerife: hotels, must-do’s & meer

Hoewel het Canarische eiland Tenerife voornamelijk bekend staat als familiebestemming is het dit niet alleen. Er zijn genoeg romantische hotels op Tenerife te vinden en er zijn leuke activiteiten voor twee. Kijk je mee?

Tenerife in een vogelvlucht

Romantische hotels Tenerife; strandenMet een oppervlakte van ruim 2.000 km² is Tenerife het grootste Canarische eiland. Meer dan 5 miljoen toeristen weten elk jaar de weg naar het zonnige eiland te vinden. De inwoners van o.a. Playa de las Américas, Los Cristianos, Costa Adeje en Puerto de la Cruz ontvangen hen met open armen.

Tenerife is het hele jaar door geschikt als romantische bestemming. In de lente, zomer en herfst relax je er met je lief aan hagelwitte en lavastranden. In de wintermaanden is dat niet gegarandeerd, maar liggen de temperaturen over het algemeen nog wel boven de 20 °C. Dit aangename klimaat dankt de Spaanse eilandengroep trouwens aan haar ligging voor de kust van Marokko.

Onze favoriete romantische hotels op Tenerife

Romantische hotels TenerifeDe basis voor jouw vakantie voor twee op Tenerife is – als je het ons vraagt – het hotel. Bij een zoektocht naar romantische hotels op Tenerife kun je de helft van de hotels skippen.

Je bent vast niet op zoek naar een hotel waar alles draait om kinderanimatie én waar rustig in de zon liggen echt geen optie is.

Nee, liever ga je op zoek naar de wat kleinere of de adults only hotels die het eiland rijk is. Wij maakten vast een voorselectie voor je:

  • Geniet van luxe en rust tijdens een vakantie in Iberostar Grand Hotel El Mirador! Je hebt een ruime keuze aan eet- en drinkmogelijkheden, kunt afkoelen in twee zwembaden en WiFi staat gratis tot je beschikking in het adults only hotel. Extra fijn: je boekt hier niet zomaar een kamer, het zijn allemaal juniorsuites.
  • Zijn een golfbaan naast de deur, een strand op een steenworp afstand, een ruim zwembadencomplex en een wellnesscentrum voor jou dé ingrediënten voor een ontspannen zonvakantie met z’n tweetjes? Boek dan een verblijf in het adults only hotel Melia Hacienda Del Conde.
  • Eén van onze meest geboekte hotels op Tenerife, en dan ook nog eens een heel romantisch, is Guayarmina Princess. Je beleeft hier een royal vakantie dankzij meerdere zwembaden, een wellnesscentrum, fijne restaurants, ligging vlakbij het strand en de riante kamers. Voor het gemak kun je o.b.v. all inclusive boeken. Voel je helemaal de koning te rijk als je een kamer met platinum services boekt.

Bekijk alle adults only hotels op Tenerife

Geslaagde activiteiten voor twee

Romantische hotels Tenerife: doenHoe verleidelijk het ook klinkt om elke dag uit te slapen, aan het zwembad of het strand te liggen en lang te dineren; een vakantie bestaat ook uit bijzondere herinneringen maken. En op Tenerife doe je dat het beste door een auto te huren. Zorg dan in elk geval dat je het volgende niet mist:

  • Samen sterren kijken? Dat kan! Boek een tour de El Teide op in de avond en je wordt betoverd. Door elkaar? Nee, door de sterrenhemel en de maan. En de cava bij zonsondergang.
  • Voor romantiek en authenticiteit reis je af naar het dorpje Garachico. Het straatbeeld wordt hier gekenmerkt door historische gebouwen en het hoogtepunt is zonder twijfel het dorpsplein Plaza de La Libertad. Neem plaats op een terrasje en neem het lokale leven in je op. Een verkoelende duik nodig? Aan de kust vind je een van de natuurzwembaden die Tenerife rijk is.
  • Voor een flinke dosis natuur ga je naar Nationaal Park Teide, waar je de gelijknamige vulkaan vindt. Vanaf Pico del Teide, het hoogste punt, heb je een geweldig uitzicht over het vulkanische landschap. De perfecte achtergrond voor een selfie van jullie twee.
  • Het meest geschikte strand voor een dagje zon voor twee? Playa del Duque. Het oogt tropisch, rondom het strand vind je chique strandtentjes én je kunt er genieten van een mooie zonsondergang.

Romantisch diner voor twee

Romantische restaurants TenerifeRestaurants op Tenerife zijn er in alle vormen en maten. Het eiland herbergt kleine eettentjes met lokale tapas, maar ook een handjevol chique sterrenrestaurants. En bijzondere specialiteitenrestaurants. Welke restaurants geschikt zijn voor een romantisch diner voor twee?

  • El Secremento Chimiche betekent Het Geheim van Chimiche en die naam doet het restaurant eer aan. Door de ligging – in de middle of nowhere – vraag je je af waar je terechtkomt. Maar laat je hier niet door weerhouden; het eten en de etiquette hebben alles weg van een sterrenrestaurant. De rekening zal je dan ook verrassen, die is op niveau van een middenklasse restaurant.
  • Ga je graag voor een bijzondere locatie? Dan tippen we El Molino Blanco in de bekende badplaats Costa Adeje. Ook hier zegt de naam precies wat je kan verwachten; een witte molen. En rondom deze witte molen vind je een weelderige tuin, waar je op zwoele zomeravonden lang kunt dineren.
  • Bij Kai La Caleta (in de gelijknamige plaats La Caleta) worden de Peruaanse en Japanse keuken met elkaar gecombineerd. Dat zorgt voor een verrassende menukaart en de lekkerste bijpassende cocktails. Niet het goedkoopste restaurant, maar wel een uniek restaurant om te proosten op bijvoorbeeld jullie laatste avond!

Bekijk meer toffe restaurants op Tenerife

Wanneer ga jij voor een ultieme zonvakantie in een van de romantische hotels op Tenerife?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *