Romantisch Aruba

Romantisch Aruba: de must do’s met zijn tweeën

Op Aruba – dat de bijnaam One Happy Island heeft en dat is niet zonder reden – vind je alle ingrediënten voor een romantische vakantie. Witte zandstranden zover het oog rijkt bijvoorbeeld. Maar ook het hele jaar door zon en een diepblauwe zee. Het complete droomplaatje dus! Als je dan ook nog eens onderstaande activiteiten onderneemt, is jouw getaway for two helemaal een succes.

Dineren aan het strand

Romantisch Aruba: dineren aan het strandEen vakantie op Aruba betekent zonder twijfel culinair genieten. Je vindt op het tropische eiland namelijk meer dan 200 restaurants. Met voor ieder wat wils.

Je kunt je zelf gepelde garnalen wegspoelen met een biertje, maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf compleet in de watten te leggen met een diner op sterrenniveau.

De beste diners? Die heb je wat ons betreft in de restaurants aan en op het strand. Want wat is er mooier dan met je voeten in het zand samen proosten op jullie liefde, terwijl de zon langzaam in zee zakt?

In welke prijsklasse of waar op het eiland je ook een restaurant zoekt, in deze handige gids zijn ze allemaal verzameld.

Een frisse duik in de Natural Pool

In het noordoosten van Aruba vind je wel een heel bijzonder natuurfenomeen, een natuurlijk zwembad dat is ontstaan uit vulkanisch gesteente. Het natuurlijk zwembad, dat simpelweg ook Natural Pool heet, leent zich prima voor een middagje zwemmen of snorkelen terwijl de hoge golven over de rotsen slaan.

Het is wel een kleine klim om dit natuurfenomeen te bereiken, maar we beloven je; het is meer dan de moeite waard. Oh, en neem je camera mee! Deze plek kan zomaar eens de mooiste vakantiefoto’s opleveren.

Samen op de plank

Romantisch Aruba: peddelsurfenEén van de populairste watersporten op Aruba van dit moment is Stand Up Paddle Boarden, ofwel peddelsurfen. Ook in Nederland heeft deze sport zijn intrede inmiddels gedaan.

Peddelsurfen wordt uitgeoefend op rustig water en is feitelijk niet meer dan balancerend op een surfplank blijven staan en je met een lange roeispaan voortbewegen. Oké, daarmee maken we het wel iets eenvoudiger dan het is; grote kans dat jij in het begin niet kan blijven staan.

Een ramp is dat niet; je moet als beginner ergens starten. En dan kan je dat maar beter op Aruba doen, in een prachtige omgeving. Bijvoorbeeld in Mangel Halto (‘hangende mangroven’), een afgelegen strand aan de zuidkust. Hier kan je in alle rust je eerste stappen zetten.

Denk je dat een lesje peddelsurfen stiekem handiger is? Dit kan bij Fisherman’s Hut op Hadicurari Beach.

Een ochtendwandeling door Nationaal Park Arikok

Romantisch Aruba: Arikok Nationaal ParkHeb jij geen moeite met vroeg opstaan? Maak dan een hike in Nationaal Park Arikok vroeg in de ochtend. Niet alleen is er dan een nog iets aangenamere temperatuur om je bij in te spannen, het spectaculaire en ruige landschap is dan ook nog eens op zijn mooist.

Al wandelend door het park kom je oog in oog te staan met o.a. kleurrijke vogels, hagedissen, geiten en ezels. Zij verschuilen zich tussen en achter torenhoge cactussen en weelderige dividivi bomen. Een flinke wandeling brengt je daarnaast naar prachtige stranden, zoals Dos Playa en Boca Keto.

Relaxmassages op het strand

Een vakantie naar Aruba hoeft echt niet duur te zijn en als je bij ons een goede deal scoort, blijft er fijn nog wat geld over voor een massage op het strand.

Aan diverse stranden worden massages aangeboden. Je ligt – praktisch zij aan zij – op twee massagetafels, terwijl de stress van alledag langzaam uit je wordt gekneed. Op de achtergrond huur je de branding en je voelt de wind over je huid heen gaan. Alleen al bij het idee worden wij zen!

ArubaWil je meer tips voor een onvergetelijke vakantie op Aruba? Neem een kijkje op Aruba.com.

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *