Rollercoaster Day

Rollercoaster Day: onze 6 favoriete achtbanen

Jawel, er bestaat een speciale dag om de wildste kant van pretparken te vieren: Rollercoaster Day. Vandaag, op Rollercoaster Day, nemen we je over de hele wereld mee om de tofste achtbanen te spotten!

Van eenvoudige glijbaan naar over de kop thrill ride

Rollercoaster Day, glijbaan thrill rideBij een achtbaan denk je al snel aan steile hellingen en flinke loopings, maar dit hoeft niet per definitie het geval te zijn. In de puurste definitie is een achtbaan een amusementsritje op verhoogde rails. De eerste achtbaan zou stammen uit de 17e eeuw en in Rusland zijn vervaardigd. Destijds had de constructie meer iets weg van een grote glijbaan.

Over de jaren werden steeds meer onderdelen aan de attracties toegevoegd, waardoor de spanning design na design toenam. De eerste over-de-kop achtbaan hebben we te danken aan de Duitser Anton Schwarzkopf. Hij wordt als de grondlegger gezien van de moderne achtbaan. Waar dat tot heeft geleid? Tot deze zes en meer adrenaline kicks!

Rock ‘n Rollercoaster (Disneyland Parijs)

Ik ben er laatst zelf nog in geweest: de Rock ’n Rollercoaster in Disneyland Parijs. De achtbaan telt af, waarna je wordt afgevuurd en terechtkomt in een wirwar van rails, lichten en Aerosmith muziek. Je moet een stevige maag hebben voor deze achtbaan, want je bereikt een flinke snelheid.

Rollercoaster Day, Explorers HotelGoed slapen is na een ritje wel zo prettig. Dat betekent echter niet dat je de sprookjeswereld hoeft te verlaten. In Explorers Hotel zullen grote en kleine piraten zich thuis voelen dankzij de thematische inrichting en leuke kinderfaciliteiten.

Spider-Man Dock Ock’s Revenge (IMG Worlds of Adventure, Dubai)

De Marvel-superheld Spiderman geven we ook een plekje in onze lijst. Tenminste… hij is de hoofdpersoon in de achtbaan Spider-Man Dock Ock’s Revenge. In deze trip reis je al ronddraaiend in je wagentje achter aartsrivaal Doctor Octopus aan voordat hij de energie van de stad steelt.

IMG Worlds of Adventure in Dubai, waar je deze attractie vindt, is het grootste indoor themapark ter wereld. Bijzonder om al die attracties, verspreid over meerdere zones met elk een eigen thema, onder één dak te zijn. Wel een erg fijn uitje op een te hete dag!

Kraken Unleashed (SeaWorld Orlando, Verenigde staten)

Combineer je virtual reality en de snelheid van een achtbaan, dan krijg een ervaring zoals Kraken Unleashed. Deze beleving vind je in het Amerikaanse SeaWorld Orlando. Je crosst door de onderwaterwereld en komt monsterlijke vissen én het legendarische zeemonster de Kraken tegen. Deze octopus komt echt tot leven in de achtbaan.

Black Mamba (Phantasialand, Duitsland)

De Black Mamba in het Duitse Phantasialand is een must do! In deze achtbaan zit je namelijk niet, maar je hangt, met je benen bungelend in de lucht. Je gaat over de kop en wringt je als een slang door de lucht. Het Afrikaans geïnspireerde decor draagt bij aan de sfeer. De twee kurkentrekkers, de looping en de G-kracht van 4,5 maken het geheel tof voor wie van een uitdagende rollercoaster houdt.

Rollercoaster Day, Phantasialand Hotel Ling BaoDe Aziatische sferen kun je in Phantasialand Hotel Ling Bao goed proeven. Dankzij het wellnesscentrum, de zwembaden en de roomservice is je vakantie ook nog luxe.

Oblivion The Black Hole (Gardaland, Italië)

Schroom je hoogtes niet? Oblivion The Black Hole is retespannend. Je maakt namelijk een bijna verticale drop in deze spierwitte achtbaan. Dat zorgt voor flink wat stembandactiviteit.

Maar al voordat je de achtbaan in gaat, zit dit deel van Gardaland vol entertainment. De wachtruimtes zijn namelijk gedecoreerd met allerlei science fiction-achtige elementen.

Shambhala (PortAventura World, Spanje)

Rollercoaster Day: achtbanenPortAventura World was voor Shambhala al een fantastisch attractiepark, maar deze grote en snelle achtbaan maakt dit attractiepark in Spanje nog leuker!

Shambhala ligt in het Chinese themagebied van PortAventura World en werd vijf jaar geleden geopend. Het heeft 25 miljoen euro gekost om deze attractie tot stand te brengen. Dat heeft er o.a. voor gezorgd dat deze adembenemer 134 km/u gaat!

Meer weten over dit toffe attractiepark vol avontuur en adrenaline? We schreven een uitgebreid artikel over PortAventura.

Voel jij de sensatiekriebels opkomen? In welke van deze achtbanen heb jij het meest zin?

Over de auteur

Marieke

Marieke is gek op reizen én schrijven. Ze heeft al flink wat van Europa gezien, maar is nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ze neemt je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *