Riads Marrakech

Sprookje van 1.001 nacht: de mooiste riads in Marrakech

In stijl verblijven tijdens een stedentrip in Marrakech? Laat de luxe designhotels links liggen en overnacht in een van de vele riads die de stad rijk is. Een bijzonder verblijf is gegarandeerd!

Een riad, wat is dat nu precies?

Een riad is een luxe Marokkaans huis of paleis dat is omgebouwd tot hotel. Je vindt er nog de typische Marokkaanse sfeer en cultuur, waardoor je op een authentiekere manier verblijft dan in de moderne hotels die je ook veel vindt in Marrakech.

Riad (op zijn Marokkaans Riyad) betekent tuin. Dit verklaart waarom de meeste riads beschikken over een prachtige binnentuin (eventueel met zwembad). De oase van rust zorgt voor de populariteit van de riads, ook onder Nederlandse vakantiegangers.

Tel daarbij op dat de meeste riads echt middenin het centrum liggen. Je hebt alles binnen handbereik en hoeft geen lange afstanden te overbruggen per voet of een taxi aan te houden. Zo haal je het maximale uit een (korte) stedentrip in de boeiende Marokkaanse stad.

Voordelige riads in Marrakech

Riads in Marrakech: drie sterrenEerlijk is eerlijk; verblijven in een riad is in Marrakech niet altijd de voordeligste optie. Er zijn hotels die zeker goedkoper zijn, maar dan krijg je ook minder. Niet zo’n centrale ligging bijvoorbeeld. En zeker geen authentieke sfeer!

Maar wie goed zoekt, zal vinden. Dus dat deden we voor je. En we vinden twee heel fijne driesterren riads in Marrakech voor je:

  • Riad Barroko is een kleinschalige en sfeervolle riad (nog geen 10 kamers). In de binnentuin vind je een fijn zwembad, de riad beschikt over een eigen restaurant en er is gratis WiFi aanwezig. Je slaapt in een authentieke en sfeervolle kamer.
  • Kies je voor Riad Azalia dan ga je ongetwijfeld voor de locatie! Je bevindt je in het hart van de medina en op een korte loopafstand van het bekende Djemaa El Fna plein. Overnachten doe je in één van de traditioneel Marokkaanse kamers en ontspannen kon op het dakterras.

Viersterren luxe in Marrakech

Als je net een klein beetje meer budget tot je beschikking hebt, heb je aanzienlijk meer keuze. De meeste riads in Marrakech beschikken namelijk over een sterretje meer dan de vorige riads. Dat betekent meer luxe én meer faciliteiten.

Riads Marrakech, vier sterrenOnze favorieten onder de viersterren riads? We zetten ze voor je op een rij:

  • Hét pluspunt van Riad Catalina? Het zwembad op het dakterras. Na een lange dag slenteren door de smalle straatjes in de medina en lunchen aan het Djemaa El Fna plein kun je hier zeker bijkomen! Vanaf het dakterras heb je een geweldig uitzicht op het Atlasgebergte en de Koutoubia moskee.
  • Midden in de drukke medina verblijven, maar toch in een oase van rust terechtkomen? Dat kan in Riad Karmela.  Breng zeker een aantal middagen of avonden door op het dakterras; vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht! En handig: er is gratis WiFi aanwezig in het hele complex.

Extreem luxe riad in Marrakech

Marrakech is als een sprookje. En die sfeer wordt zeker versterkt tijdens een verblijf in Riad & Spa Esprit du Maroc, de parel van onze riads. Hier beleef je echt het sprookje van 1.001 nacht.

Riads Marrakech: vijfsterrenWaarom wij dit onze parel noemen? Vanaf het eerste moment zal je je thuis voelen in het sfeervolle complex, dat gekenmerkt wordt door houtsnijwerken en prachtige mozaïeken. Gastvrijheid en persoonlijke service staat daarnaast voorop.

Dineren is eveneens in sfeer! In het 18e eeuwse restaurant kun je terecht voor een traditioneel Marokkaans ontbijt of diner. De riad beschikt daarnaast over een bar.

Ontspannen kan in het wellnesscentrum of aan het zwembad op het dakterras. Vanaf hier heb je zicht op Ben Youssef moskee en het Atlasgebergte. Daar kun je mooie foto’s van schieten, die je – met dank aan gratis WiFi – direct met vrienden en familie kan delen.

Op naar Marrakech! In stijl zal het zeker zijn als je verblijft in één van deze mooie riads.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *