Reisbloggers bestemmingen 2017

Reisbloggers aan het woord: hier gaan zij graag heen in 2017!

Nog geen idee welke vakantiebestemming het in 2017 voor jou wordt? Laat je inspireren door deze vijf Nederlandse bloggers. We lieten ze aan het woord over hun persoonlijke favoriet voor komend jaar. Omdat ze er zijn gewenst óf omdat ze een reis op de planning hebben staan. En daar zaten best wat verrassingen tussen!

Veelzijdig Montenegro

Reisbloggers bestemmingen 2017: MontenegroTikva, Gezin op Reis: “Het is ongelooflijk dat Montenegro nog niet ontdekt is door Nederlandse toeristen. Dit land heeft alles: de Middellandse Zeekust, stadjes in dezelfde stijl als Venetië en Dubrovnik. Net zo mooi, maar stukken goedkoper en minder druk, behalve wanneer er toevallig een cruiseschip ligt in Kotor (de enige fjord aan de Middellandse Zee).

Het binnenland heeft ruige bergen, goede wandelgebieden en de bijna onwerkelijk blauwe Tara rivier om op te kajakken en raften. Alles ligt in een relatief klein gebied. Je kunt je strandvakantie dan ook prima combineren met een aantal sportieve activiteiten en zo een heel fijne en afwisselende tijd hebben.”

Prachtstad Napels

Reisblogger bestemmingen 2017: NapelsAniek, Italië Uitgelicht: “Eerst Napels zien en dan sterven… Het is een veelgehoord cliché. Maar Napels moet een prachtstad zijn om te bezoeken. Al reis ik heel vaak af naar Italië, Napels staat nog steeds op mijn wishlist voor 2017.

De stad ligt aan een azuurblauwe zee en heeft de reputatie rauwer en minder gepolijst te zijn dan andere Italiaanse steden. Je vindt er prachtige musea en vergeet niet dat Napels ook nog eens stad van de pizza en limoncello is. Daar komt bij dat je in de omgeving van de Golf van Napels de opgravingen van Pompeii en Herculaneum vindt, het eiland Capri en de Vesivius, maar ook het bijzondere landschap rondom de Solfatara-vulkaan. Meer redenen heb je toch niet nodig om Napels te willen bezoeken?”

Toegankelijk Benidorm

Reisblogger bestemmingen 2017: BenidormNatasja, Wat zij zegt: “Benidorm alleen leuk voor bejaarden? Nee! Deze Spaanse vakantiebestemming is al jaren druk bezig met een charmeoffensief en mag in 2017 daarom niet ontbreken op jouw reiskalender!

Benidorm is toegankelijk voor jong en oud. De stad is nog steeds populair bij senioren, dat wil niet zeggen dat jij je hier niet kunt vermaken. Zonliefhebbers kunnen kiezen uit vijf stranden, terwijl sportievelingen zich mogen uitleven met stoere watersporten, van snorkelen tot diepzeeduiken en jetskiën.

’s Avonds zijn er tientallen restaurants waar je betaalbaar kunt genieten van lokale specialiteiten (en Piet Friet dus vooral kunt overslaan) en nachtclubs, voor wie tot in de late uurtjes wil genieten van het Spaanse leven.”

Reykjavik: de langste citytrip ter wereld

reisblogger-bestemmingen-2017-reykjavikKees, TravelKees: “Er is geen stad ter wereld waar je zoveel waar voor je geld krijgt dan Reykjavik.

Ga je in juni dan blijft het licht daar dag en nacht aan. Dat allemaal dankzij de Middernachtzon. Het maakt niet uit hoe laat je opstaat of naar bed gaat, je dag begint en eindigt wanneer je maar wilt.

Maar in de winter is er wat anders aan de hand: dan komt tijdens de Poolnacht de zon niet boven de horizon. In plaats daarvan maak je kans op het bijwonen van de spectaculairste lichtshow op aarde. Het poollicht zet Reykjavik in een betoverend licht.”

Azië in het klein, Sri Lanka

Reisblogger bestemmingen 2017: Sri LankaKarlijn, Karlijn Travels: “In 2017 ga ik naar Sri Lanka, een bestemming die momenteel erg in opkomst is. Niet zo gek, want dit kleine eiland heeft het allemaal: oude tempelsteden, bergen, theevelden, prachtige treinritten, safariparken en tropische stranden. Azië in het klein!

Ik kijk het meeste uit naar het fietsen tussen de tempels van Polonnarawa, het bewonderen van de olifanten in Yala Nationaal Park en het wandelen in de bergen rond Ella. En ik ga eindelijk surfles nemen, want als afsluiting hebben we een paar relaxte dagen gepland in een yoga- en surfkamp aan het strand.”

Welk van deze reisbloggers ga jij graag achterna in 2017?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Reisbloggers aan het woord: hier gaan zij graag heen in 2017!

  1. Sri Lanka, Napels en Benidorm en omgeving kan ik zeker aanraden. Montenegro wilde ik vanuit Dubrovnik bezoeken, maar dat kwam er toen net niet meer van. Wel heb ik de mooie bergen ervan vanuit Kroatië op de foto gezet.
    Een bestemming die ik zou aanraden is de Azoren. Ik schreef er voor de Vakantiediscounter al eens over (over het walvissen spotten), maar nog steeds hoor je er niet veel mensen over.

  2. O ja, en zelf heb ik voor 2017 nog niets vast liggen, maar ik hoop ik in januari nog kort weg te gaan! Ik had Thailand en Dubai overwogen, maar het wordt misschien wel gewoon Spanje, net weer een stukje dat ik nog niet ken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *