Zonvakantie Costa Brava

5 redenen om een zonvakantie Costa Brava te boeken

Lange en brede zandstranden, idyllische baaitjes, gevarieerd landschap en mooie steden. Dit is wat je in het kort kunt verwachten tijdens een zonvakantie aan de Costa Brava.

De Costa Brava is de meest noordelijke Costa in Spanje. Veel toeristen rijden door naar de zuidelijkere steden. Zonde, want deze Costa heeft juist zoveel te bieden. Tijd om de belangrijkste redenen voor een zonvakantie Costa Brava op een rij te zetten.

1. Een relatief kleine afstand

De afstand van Utrecht naar de Costa Brava is ca. 1.400 km. Hierdoor is de Spaanse kuststrook eenvoudig per auto te bereiken. Is in één keer doorrijden je teveel van het goede? Maak een tussenstop in Frankrijk en geniet van een heerlijke zonvakantie in twee Europese landen!

Liever met het vliegtuig?Je vliegt vanaf Nederland eenvoudig aan op Barcelona en/of Girona. Vanaf daar kun je met een transfer of huurauto naar je plaats van bestemming. Een huurauto is sowieso handig; je kunt dan eenvoudig de kuststrook verkennen tijdens een zonvakantie aan de Costa Brava.

2. De ruige, woeste kust van de Costa Brava

Zonvakantie Costa Brava: kust BlanesTijdens een zonvakantie is het strand een belangrijk onderdeel van je vakantie. En de Costa Brava heeft een prachtige kustlijn met een ruig karakter. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden; Costa Brava betekent ruige, woeste kust. Hiermee onderscheidt het zich van de andere Costa’s in Spanje.

In de vele baaitjes die de Costa Brava dankzij de ruige kusten rijk is, zijn grotten te vinden. Maak een boottocht langs de kust om kennis te maken met de bijzondere kust en stop bij de afgelegen baaitjes en bewonder enkele grotten van binnen.

3. De leukste badplaatsen

Tijdens een zonvakantie Costa Brava kun je kennismaken met de leukste Spaanse dorpjes en steden te boeken is vanwege de vele leuke dorpjes en steden.

Zonvakantie Costa Brava: kerkje in Lloret de MarLloret de Mar is een van de meest bekende badplaatsen aan de Costa Brava. Onder jongeren is het populair vanwege het uitgaansleven, maar de badplaats biedt meer. Je vindt er o.a. diverse kerken en kathedralen, waaronder Sant Romà de Lloret de Mar of de Santuari de Sant Pere del Bosc.

Tossa de Mar en Platja d’Aro zijn ook populaire vakantiebestemmingen. Tossa de Mar heeft een zeer mooie kust en het oude centrum, Vila Vella, steekt boven de baai uit. In zowel Tossa de Mar als Platja d’Aro kun je genieten van een vers visje in de vele restaurants. Voor typische, authentieke tapasrestaurants dien je het binnenland in te rijden.

Andere bekende badplaatsen aan de Costa Brava zijn o.a. Roses, Blanes en l’Estartit.

Zonvakantie Costa Brava, Hotel Rosamar & SpaHotel Rosamar & Spa is een verzorgd hotel met zicht op zee én direct aan de promenade van Lloret de Mar. Het hotel is ideaal voor gezinnen dankzij het kinderbad en animatie, koppels kunnen ontspannen in het wellnesscentrum.

4. Figueres, de geboorteplaats van Dalí

Ruige kusten en leuke dorpjes en steden kun je tijdens een vakantie aan de Costa Brava eenvoudig afwisselen met kunst en cultuur. Dit kan o.a. in Figueres, de geboorteplaats van Salvador Dalí, een van de bekendste en grootste kunstenaars van Spanje. Zijn meesterwerken worden inmiddels wereldwijd tentoongesteld, waaronder in het Guggenheim Museum in New York.

Zonvakantie Costa Brava: Teatro Museo DalíIn Figueres vind je Teatro Museo Dalí, een museum waar je veel van zijn kunstwerken terug kunt vinden. Het eigenaardige gebouw waarin het museum gevestigd is, is deels door Dalí zelf ontworpen. In het museum kom je alles te weten over zijn leven, zijn geliefden en zijn passie voor kunst. Een leuk dagje uit voor volwassenen, maar ook zeker leerzaam voor kinderen!

Salvador Dalí mag dan in Figueres geboren zijn, hij bracht meer tijd door in het schilderachtige vissersdorpje Cadaqués op ca. 35 km van Figueres. Hier haalde hij zijn inspiratie én hier maakte hij naar eigen zeggen zijn beste werken. In Port Lligat, op nog geen tien minuten rijden van Cadaqués, vind je het huis van Salvador Dalí en zijn geliefde Gala Dalí. Je kunt dit huis bezoeken, maar vooraf reserveren is wel noodzakelijk.

Zonvakantie Costa Brava, Almadraba Park HotelVerblijf op ca. 25 km van het ouderlijk huis van het paar. Almadraba Park Hotel is een sfeervol hotel met rustige ligging en een fantastisch uitzicht. Het strand is op loopafstand en het openlucht zwembad met panoramisch uitzicht draagt bij aan een heerlijke zonvakantie aan de Costa Brava.

Ook in Púbol kun je in de geschiedenis van Dalí duiken. In 1969 kocht Dalí voor zijn vrouw het kasteel van Púbol, welke diende als zomerverblijf van het stel. Sinds 1996 is het Castell Gala Dalí geopend voor publiek.

En of dat nog niet leuk genoeg is, kocht Dalí in 1969 het kasteel van Púbol voor haar. Dit werd het zomerverblijf van het stel. In 1982 overleed zij en sinds 1996 is het kasteel open voor publiek als Castell Gala Dalí in Púbol.

5. (Water)pretparken

Ee zonvakantie aan de Costa Brava met het hele gezin? Trakteer de kinderen op een dagje (water)pretpark. Je vindt er genoeg aan de Costa Brava!

Aquabrava is, net als de Costa Brava zelf, ruig en woest. Het aquapark, gelegen in de plaats Roses, beschikt over negentien attracties. Glijbanen, lange afdalingen, diverse zwembaden en wilde rivieren: je vindt het er allemaal!

Andere opties zijn Marineland (een waterpark met dolfijnen- en zeeleeuwenshows), Gnomopark (een kabouterpark voor de allerkleinsten) of dierenpark Parc Animalier de Sobrestany.

Zonvakantie Costa Brava, Hotel Evenia Olympic PalaceHet kindvriendelijke Hotel Evenia Olympic Palace heeft een ideale ligging vlakbij het strand en beschikt over meerdere zwembaden met glijbanen en een piratenschip, miniclub (4 t/m 12 jaar), tennis- en squashmogelijkheden en een wellnesscentrum.

Genoeg redenen om een zonvakantie aan de Costa Brava te boeken! Bekijk ons voordelige aanbod en scherpe last minutes.

Fotografie: Karol Kozlowski | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

2 thoughts on “5 redenen om een zonvakantie Costa Brava te boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *