Vakantie Turkse Riviera

Daarom! 7 redenen om een vakantie naar de Turkse Rivièra te boeken

Dé ingrediënten van een vakantie aan de Turkse Rivièra zijn zonder meer zon, zee en strand. Maar wist je dat het Turkse kustgebied je veel meer dan dat te bieden heeft. Het heeft alles in huis voor een veelzijdige vakantie!

Ga je naar Turkije dan heb je grote kans dat je naar één van de badplaatsen aan de Turkse Rivièra gaat; het immens grote kustgebied strekt zich uit langs de west- en zuidkust van het land en grenst aan de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee.

Geografisch gezien is de Turkse Rivièra overigens helemaal geen regio; het is een term die bedacht is in de reiswereld omdat populaire deel van Turkije onder de aandacht te brengen. Dat is ze goed gelukt; het zonnige gebied is al jaren populair onder Nederlanders die op zoek zijn naar een zonvakantie. En waarom? Dat zal je snappen als je onderstaande pluspunten van de Turkse Rivièra ziet.

1. Kilometerslange stranden

Stranden aan de Turkse RivieraWist je dat Cleopatra in vroegere tijden al haar handdoekje neerlegde op de vele stranden die je aan de Turkse Rivièra vindt? Zo zou ze naar verluidt regelmatig te vinden zijn op het – naar haar vernoemde – Kleopatra strand in Alanya.

Maar dit is niet het enige strand dat je aan de Turkse Rivièra vindt; alleen al de kuststrook van Kemer naar Alanya is bijna 200 km lang en wordt gekenmerkt door brede zandstranden, kleine baaitjes en helderblauw water.

Genoeg plekken om uit te kiezen. Pas je wel op dat je niet verbrandt?


Eerder verzamelden we de mooiste stranden in Turkije. Een groot deel hiervan ligt aan de Turkse Rivièra. Op welk strand leg jij je handdoekje neer of neem je een verfrissende duik in zee?

2. Een mediterraan klimaat

100% zonzekerheid heb je op geen enkele bestemming, maar je hebt wel een heel heel heel klein risico op regen als je naar de Turkse Rivièra vliegt. Door het mediterrane klimaat kent het kustgebied zachte winters en warme zomers. Temperaturen boven de 30 °C zijn hier in het hoogseizoen eerder regel dan uitzondering. En de zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar!

3. Luxe hotels voor een betaalbare prijs

Vakantie Turkse Riviera, luxe hotelsMocht je dol zijn op luxe hotels, maar geen enorm vakantiebudget hebben, neem dan zeker een kijkje bij ons aanbod naar de Turkse Rivièra. In verhouding met andere populaire vakantiebestemmingen in Europa krijg je veel luxe voor weinig geld. Grote kans dat je hier een vakantie naar een vier- of vijfsterrenhotel boekt voor dezelfde prijs als een driesterren hotel aan een van de Spaanse costa’s.

Onze favoriete luxe hotels aan de Turkse Rivièra?

  • Geniet 24 uur per dag van de all inclusive service van het luxe Paloma Oceana Resort nabij Side. Dit complex ligt direct aan het strand en biedt faciliteiten voor jong en oud. Van glijbanen en zwembaden tot een uitgebreid wellnesscentrum. Ideaal voor families!
  • Wil jij juist in alle rust genieten van een vakantie met zijn tweetjes, zonder kindergegil en bommetjes in het water? Ga voor een verblijf in het adults only Sunprime C-Lounge. Dit luxe hotel nabij Alanya beschikt over ruime kamers, een zwembad, wellnesscentrum en meerdere sportfaciliteiten. Je kunt er verblijven o.b.v. all inclusive en er is gratis WiFi in het hele hotel aanwezig. Handig!
  • Als je ergens waar krijgt voor je geld dan is het wel hier! Nabij Alanya vind je bijv. het populaire White City Beach Hotel. De centrale ligging, de mogelijkheid om all inclusive te verblijven en de diverse sport- en ontspanningsfaciliteiten dragen bij aan het succes van dit hotel.

Bekijk meer luxe hotels aan de Turkse Rivièra

4. Bruisende badplaatsen

Redenen Turkse RivieraStrand is voor veel vakantiegangers de hoofdreden om een vakantie naar de Turkse Rivièra te boeken. Maar wist je dat je er ook voor gezelligheid en levendigheid goed zit? Het kustgebied kent bruisende badplaatsen met elk hun eigen karakter.

Voor cultuur ga je bijvoorbeeld naar Side, Alanya is de meest veelzijdige plaats en het bruisende Antalya heeft het best haar authentieke Turkse karakter weten te behouden. Voor rust & natuur zit je in Kemer goed; deze badplaats wordt omgeven door een mooi berggebied en veel groen.

Lees meer over de badplaatsen aan de Turkse Rivièra

5. All inclusive walhalla

De Turkse Rivièra is een waar paradijs voor liefhebbers van all inclusive vakanties. De hotels en resorts aan de kust bieden in veel gevallen een verblijf inclusief eten & drinken. In de praktijk betekent dat dat je je portemonnee op je kamer kunt laten liggen, je niet op zoek hoeft naar restaurants en je de hele dag door kan genieten van buffetmaaltijden (en in de echt luxe hotels ook van à la carte maaltijden), geselecteerde dranken, snacks en ijsjes. Da’s pas genieten!

6. Veel excursiemogelijkheden

redenen Turkse Riviera: excursiesAls je bovenstaande punten bij elkaar optelt dan heb je genoeg vermaak voor een of twee weken in het resort en in de badplaats waar je verblijft. Toch zou het zonde zijn als dit het enige is dat je ziet van de Turkse Rivièra.

Het gebied kent historische vindplaatsen, mooie natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden die je heel eenvoudig kunt bezoeken d.m.v. georganiseerde excursies. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Maak een jeepsafari door het binnenland. Misschien wat stoffig en hobbelig, maar zeker indrukwekkend en onvergetelijk. Check bijvoorbeeld deze jeepsafari door het Taurusgebergte incl. lunch.
  • Bezoek de antieke stad Perge ten oosten van Antalya. Deze stad, die al zo’n 1.000 jaar v.Chr. werd gesticht, is één van de best bewaarde antieke steden van Turkije. Op een oppervlakte van ca. 1.500 m² vind je de resten van een immens groot Romeins, theater, een badhuis, Romeinse zuilen en een Akropolis. Voor liefhebbers van de Romeinse geschiedenis is deze dagexcursie vanuit Antalya naar Perge, Aspendos en Side een aanrader.
  • Avonturiers kunnen, onder begeleiding van een gids, gaan raften in Koprulu Canyon Nationaal Park. Laat je niet afschrikken door het feit dat het nationale raftteam van Turkije hier traint; er zijn ook rustige stukken voor beginners. Check deze leuke, avontuurlijke excursie incl. lunch!
  • De Turkse Rivièra kun je ook op een andere manier van het water bekijken; stap in de haven van Alanya op een ‘piratenboot’ en maak een ontspannend tochtje langs de kust. Een mooie manier om Alanya vanaf de andere kant te zien. Helemaal fijn is deze all inclusive piratenboottocht!
  • Voor natuurliefhebbers is een dagtochtje naar de Kurşunlu watervallen een aanrader. Nabij Side vind je ook nog de Manavgat waterval.
  • Heb je geen moeite met wat langer reizen voor een onvergetelijke excursie? Op ca. 3 uur rijden van Antalya vind je een bijzonder natuurfenomeen, Pamukkale. Deze spierwitte kalkterrassen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je ze ziet, snap je waarom; bijzonder in het kwadraat! Check bijvoorbeeld deze dagtour vanuit Antalya.

Mocht je niet zo van georganiseerde tours houden en liever zelf op pad gaan, dan is het ook mogelijk om een auto te huren. De wegen zijn in goede staat en de Turken zijn zeker geen vervelende weggebruikers. Zo kun je in je eigen tempo veel zien van het gebied en kom je op plekken waar de grote bussen niet komen. Ideaal!

We hebben scherp onderhandeld met alle grote én kleine autohuur maatschappijen zodat we altijd, op welke bestemming dan ook, de laagste prijs kunnen bieden. Sunny Cars was de duidelijke winnaar! Boek zelf eenvoudig jouw huurauto via hun website.

Lees meer over een auto huren via ons

7. Mooie natuur

Vanwege de voordelige all inclusive vakanties wordt Turkije al snel vergeleken met Egypte. Maar die vergelijking is totaal onterecht; aan de Turkse Rivièra geen woestijnen, geen droogheid of dorre plantjes. Het kustgebied is extreem groen en wordt gekenmerkt door o.a. pijn- en naaldboombossen.

Gebieden waar natuurliefhebbers blij van zullen worden zijn o.a. het Taurusgebergte (een bloemenpracht vanaf het voorjaar!), het Koprulu Canyon Nationaal Park, diverse grotten langs de kust bij Alanya en de meren ten noorden van Antalya (waaronder het Egirdir- en Kovada- en Beysehir Golu-meer).

Het mooiste van dit alles? In ca. 4 uur vliegen ben je vanaf Amsterdam op de luchthaven van Alanya of Antalya. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod naar de Turkse Riviera of scherpe last minutes. Fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *