Redenen vakantie Tunesië

Back on track! 5 redenen om nu (weer) een vakantie naar Tunesië te boeken

Het kan weer! Reizen naar Tunesië. En daar zijn we maar al te blij mee. De Afrikaanse bestemming biedt zon, cultuur en fijne hotels waar je zonder meer tot rust komt. En dat zijn niet de enige reden om een vakantie naar Tunesië te boeken…

Tunesië heeft het niet makkelijk gehad de laatste jaren; na onrust door de Arabische lente werd het land in juni 2015 het doelwit van een terroristische aanval op het strand van Sousse. Een negatief reisadvies volgde. Men was er niet zeker van of het veilig was om naar het Afrikaanse land te reizen.

Hotels bleven leeg en sloten hun deuren in afwachting van een positief reisadvies. Ondanks dat het in de Tunesische badplaatsen rustig was, rustiger zelfs dan op sommige Europese bestemmingen, bleef dit reisadvies maar liefst twee jaar uit. We kregen wel regelmatig de vraag van klanten wanneer het weer mogelijk was om naar Tunesië af te reizen, maar we moesten het antwoord schuldig blijven.

Tot afgelopen augustus. Het reisadvies is versoepeld en er wordt vanuit Nederland, België en Duitsland weer veel gevlogen. De kustgebieden komen weer tot leven en de hoteliers in de badplaats staan klaar om je met open armen te ontvangen.

Maar het versoepelde reisadvies en de gastvrijheid van de Tunesiërs zijn niet de enige redenen om – na twee jaar van stilte – naar het land af te reizen. We geven je nog meer goede redenen voor een vakantie naar Tunesië.

1. Sunsnacken to the max

Redenen vakantie Tunesië: zonWil je buiten het hoogseizoen (bijv. in het najaar) op vakantie en niet immens lang vliegen? De opties zijn dan al snel beperkt. Gambia, Kaapverdië en de Canarische Eilanden zijn fijne zonbestemmingen voor het najaar. En daar kunnen we nu Tunesië dus weer aan toevoegen. In oktober is het hier maximaal 26 °C.

En bij goed weer hoort…. Juist, stranden! Tunesië kent een kustlijn van ca. 1.300 km en maar liefst 600 km hiervan is strand. Sousse, Hammamet en Djerba zijn populaire vakantie-oorden met brede zandstranden. Voor een flinke dosis strand zit je hier wel goed!

2. Een flinke dosis cultuur

De hagelwitte zandstranden wissel je zonder moeite af met kleurrijke souks en historische gebouwen. Volgens onderzoeken werd het rijk al in 800 v.C. gesticht. Veel steden en badplaatsen beschikken daardoor nog over oude medina’s waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Een badplaats waar zon & cultuur hand in hand gaan, is Sousse. De oude stadskern voelt aan als een openluchtmuseum en je kunt een bezoekje brengen aan de immense kasba, een burcht van maar liefst 200 bij 75 meter. Je vindt er tevens het oudste klooster van Tunesië.

Redenen vakantie Tunesië: Sousse, TUI Blue Scheherazade TUI Blue hotels staan garant voor luxe, culinair genieten én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Dit geldt ook voor TUI Blue Scheherazade, dat direct aan het strand ligt.

Redenen vakantie Tunesië: cultuurHammamet biedt overwegend zon, maar je kan vanaf deze badplaats wel een tripje maken naar de hoofdstad Tunis. De oude medina stamt uit de 7e eeuw en herbergt maar liefst 700 monumenten. Niet verrassend dat dit deel van de stad sinds 1970 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat!

Een flinke dosis cultuur betekent overigens ook een flinke dosis eeuwenoude tradities. Laat je hierin meeslepen! Breng een bezoek aan een hamam, ga een avond waterpijp roken in een sisha, eet in lokale restaurants tussen de Tunesiërs en drink een kopje muntthee.

3. Korte vluchttijden

We noemden het eerder al even; Tunesië past goed in het rijtje van Gambia, Kaapverdië en de Canarische Eilanden. Het grote voordeel van Tunesië t.o.v. deze populaire najaarsbestemmingen is de reistijd.

Tunesië ligt op ca. 1.900 km afstand van Nederland en daardoor zet je in slechts 3 uur voet op Tunesische bodem. Met slechts een uur verschil in de zomertijd (in de wintertijd lopen de klokken gelijk) heb je ook nog eens geen last van een jetlag.

4. Betaalbare luxe

Kijken we naar het financiële plaatje dan worden wij extra blij van Tunesië. Je krijgt hier veel voor weinig; eigenlijk hetzelfde als in Turkije en Egypte. Dit komt overigens niet door de onrust afgelopen jaren. Ook daarvoor lagen de prijzen al op dit niveau. Voor ca. € 350,- kan je 8 dagen all inclusive genieten van de Tunesische zon in een driesterren hotel!

Redenen vakantie Tunesië: hotelsDe lage prijzen zorgen dat je best een keer uit de band kan springen en jezelf – voor een beetje extra – kan trakteren op een vier- of vijfsterren hotel. Of we suggesties voor je hebben? Maar uiteraard!

  • Direct aan het fijne zandstrand van Port el Kantaoui ligt Iberostar Selection Diar el Andalous. Je kunt hier rekenen op een prachtige tuin met riant zwembad, een voortreffelijke service en maar liefst 4 (!) restaurants. All inclusive verblijven is mogelijk!
  • Magic Life Africana Imperial staat bekend om haar relaxte vakantiesfeer, all inclusive mogelijkheid, de ligging aan het strand én de uitgebreide kinder- en tienerfaciliteiten. Op naar een geslaagde familievakantie!
  • Wil jij pal aan het strand én all inclusive genieten van het zonnetje? Dan is het betaalbare Vincci Marillia een ideaal hotel. Dit luxe pareltje in Hammamet wordt omgeven door één van de mooiste stranden van Tunesië en beschikt over meerdere zwembaden, een gevarieerd aanbod aan restaurants en comfortabele kamers.

5. Prachtige souvenirs in overvloed

Skip de koelkastmagneetjes en de corny shirts met de naam van je bestemming. De souks – die je in veel badplaatsen vindt – nodigen uit om op zoek te gaan naar een echt leuke souvenir. Denk hierbij aan handgeschilderde keramiek, handgeweven tapijten, prachtige sjaals en het beroemde zilversmeedwerk uit Djerba.

Afdingen kan hier overigens ook prima, de marktkoopmannen doen graag met je mee. Zolang je vriendelijk en respectvol blijft uiteraard. Zet je grootste glimlach op en je kan zomaar op 30% van de vraagprijs uitkomen. Bied je direct te laag, dan kan je het overigens vaak vergeten.

Laat jij je graag met open armen ontvangen door de Tunesiërs? Bekijk ons volledige aanbod. Ze zijn echt blij met jouw komst!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Back on track! 5 redenen om nu (weer) een vakantie naar Tunesië te boeken

  1. geweldig dat er weer naar tunesie kan worden gereisd, wij zijn de afgelopen jaren regelmatig via duitse aanbieders naar hotel primasol el mehdi in mahdia gegaan, een echte aanrader, omdat mahhdia(de oude hoofdstad, ooit) niet wordt overspoeld door toeristen, zeker niet in voor en nazeizoen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *