Redenen vakantie Senegal

7 redenen om naar Senegal te gaan

Het is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt wanneer je een zonvakantie wilt boeken, maar Senegal is absoluut de moeite waard! Zelfs in de wintermaanden schijnt de zon hier fel. Maar er zijn meer redenen om het Afrikaanse land te bezoeken!

1. Een prachtige natuur

Vakantie Senegal, natuurNatuurliefhebbers zijn in Senegal aan het juiste adres! Het land beschikt over langgerekte stranden en natuurrijke pareltjes die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Ga bijv. naar het Niokolo-Koba Nationaal Park, één van de bekendste parken van Senegal. Naast een dat je hier ruim duizend verschillende soorten planten kunt bewonderen, lopen hier ook wilde dieren rond.

Een ander bijzonder park is het Djoudj Nationaal Park. Dit is een walhalla voor vogelspotters! Je vindt er o.a. grote flamingokolonies en de grootste pelikanenpopulatie ter wereld. Maar ook apen, hyena’s en jakhalzen lopen er rond. Let er wel op dat het park in het regenseizoen, van juni tot oktober, gesloten is.

2. Het adembenemende Roze Meer

redenen vakantie Senegal, Roze MeerDit stukje natuur is zó bijzonder, dat het een eigen vermelding verdiend. Het Roze Meer doet absoluut haar naam eer aan! Het water van dit zoutmeer is roze van kleur, doordat de hoge zoutconcentratie het licht op een bepaalde manier breekt. Ook zijn er rode plankton en microbacteriën te vinden in het water, die bijdragen aan de felle kleur.

Neem je camera mee om jaloersmakende vakantiefoto’s te maken! Je vindt het meer op ca. 25 kilometer van Dakar, de hoofdstad van het land.

3. De mooiste all inclusive hotels

Wist je dat je in Senegal tal van luxe hotels vindt, waar je vaak o.b.v. all inclusive kunt verblijven? Zo heb je dus al het gemak binnen handbereik!

Redenen vakantie Senegal, luxe hotelsEen voorbeeld van zo’n hotel is Royal Horizons Baobab, dat volgens onze reizigers het beste all inclusive hotel in Senegal is. Je verblijft hier direct aan een privéstrand, waardoor je optimaal van de zon kunt genieten.

En doordat het hotel naast een natuurreservaat ligt, kun je gemakkelijk flamingo’s en pelikanen spotten. Dat geeft jouw vakantie zeker een tropisch tintje!

Ook aan de kleintjes is gedacht: het hotel beschikt over diverse kinderfaciliteiten, waaronder een speeltuin en miniclub. Twee zwembaden, diverse sportmogelijkheden én gratis WiFi zijn andere faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Pak je koffer maar vast in!

4. All year round zon

We noemden het al eerder, maar Senegal is een plek waar je zowel in de zomer als winter van de zon kunt genieten. Dit maakt het land een echte all year round bestemming! Het land beschikt over vele zandstranden, waar je kunt luieren en een duik in zee kunt nemen. Dit maakt Senegal een zonbestemming bij uitstek!

5. De mooiste badplaatsen

Redenen vakantie Senegal, Sali PortudalEn waar je die stranden dan vindt? Eén van de bekendste badplaatsen van Senegal is Saly, dat voorheen Sali Portugal heette. Deze naam kwam voort uit het feit dat het vroeger een Portugese handelsplaats was.

Aan het strand kun je optimaal genieten van het heerlijke weer. Liever actief bezig? Kan ook! Er worden diverse watersporten aangeboden en ook is het mogelijk om paard te rijden of te scheuren in een quad.

Vakantie Senegal, Royam Hotel Wil jij in Saly verblijven? Boek dan een vakantie naar Royam Hotel. Een ligging direct aan het strand, een cocktailbar en de mogelijkheid om o.b.v all inclusive te verblijven zijn enkele pluspunten van het hotel!

Een andere populaire badplaats is Somone. Dit voormalige vissersdorp beschikt over een strand en in de omgeving zijn tal van excursiemogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar het nabijgelegen natuurgebied Laguna Somone om tropische vogels te spotten. Sportievelingen kunnen het water verkennen door een duikles te volgen of een andere watersport uit te oefenen. En ook golfliefhebbers zijn hier aan het juiste adres; zij slaan een balletje op de nabijgelegen golfbaan.

6. Dieren spotten tijdens een safari

Dat je in Senegal tal van natuurparken vindt, weet je inmiddels al. Maar wist je dat je ook mee kunt gaan op safari? Eén van de beste parken voor een safari is het Bandia Reservaat, dat in het westen van het land ligt, op ca 15 kilometer van de bovengenoemde badplaatsen. Stap in een jeep en wie weet spot jij wel een neushoorn, zebra of giraffe. Vergeet je verrekijker niet!

7. Dakar, een stad vol geschiedenis

Vakantie Senegal, DakarBezoek tijdens je vakantie in Senegal zeker de hoofdstad Dakar. Deze stad in het westen van het land geeft je een kijkje in de geschiedenis van het land. Van de 16e tot de 19e eeuw was deze havenstad namelijk het centrum voor slavenhandel. Vanaf het nabijgelegen eiland Gorée werden de slaven naar Amerika getransporteerd. Op het eiland kun je vandaag de dag het roze gekleurde La Maison des Esclaves, Frans voor ‘slavenhuis’, bezoeken. Stap op de veerboot om je in dit stukje geschiedenis te verdiepen.

Daarnaast staat Dakar bekend om haar levendige volkswijken waar tal van bijzondere markten te vinden zijn. Hier scoor je gegarandeerd typisch Afrikaanse souvenirs, zoals een zandschilderij. In de stad bewonder je zowel Franse als Afrikaanse architectuur. En doordat Dakar een havenstad is, staat verse vis in veel restaurants op het menu!

Zo zie je maar, er zijn genoeg redenen voor een vakantie naar Senegal! Bekijk ons volledige aanbod om een hotel te vinden dat bij jou past. Keuze genoeg!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

3 thoughts on “7 redenen om naar Senegal te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *