7 redenen om naar Mauritius te gaan: stranden

7 redenen om nú naar Mauritius te gaan

Mauritius: een tropisch paradijs waarvan al snel wordt gedacht dat het duur is. Onterecht, deze verre bestemming is allang niet meer alleen voor de rijken. En nu we het eiland met eigen ogen hebben aanschouwen kunnen we alleen maar zeggen: gaan!

Mauritius is een klein eiland – qua oppervlakte is het kleiner dan ons eigen Limburg – gelegen in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. Ondanks het relatief kleine oppervlakte heeft het land jou als vakantieganger genoeg te bieden. Of je nu van zon houdt, een actieve vakantie of een hoge dosis natuur…

Waarom je nú een vakantie naar Mauritius moet boeken? We zetten zeven redenen voor je op een rij. Wedden dat je daarna meteen wilt boeken? Geen probleem! We zetten onze favoriete hotels voor je op een rij.

1. Exotische stranden

Tropische stranden MauritiusHet grootste pluspunt – en ook het beeld dat veel mensen hebben – van Mauritius: de hagelwitte stranden vol palmbomen aan helderblauw water. En met enorm veel kustlijn (lang leve eilandvakanties!) zijn er erg veel van deze paradijselijke stranden te vinden op Mauritius.

De meest populaire stranden vind je aan de noord- en westkust van het eiland. De stranden liggen hier achter de centrale bergrug, welke wind en regen tegenhoudt. Breng hier zeker een bezoekje aan Pereybere, Trou aux Biches en de stranden bij Flic en Flac en Tamarin.

Aan de oostkust vind je misschien nog wel mooiere stranden. Toch komen hier minder toeristen: de resorts aan deze kant van het eiland zijn een stukje duurder. Mocht je toch naar deze kant afreizen: de stranden van Blue Bay en Belle Mare zijn pareltjes. In het weekend kan het druk zijn bij Blue Bay, de locals verblijven hier dan graag. Doordeweeks is het een stuk rustiger.

Redenen Mauritius: stranden, Emeraude Beach Attitude Emeraude Beach Attitude is kleinschalig, biedt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven, beschikt over o.a. twee zwembaden en een restaurant en ligt nabij een van de prachtige stranden rondom Belle Mare.

2. Levendig Grand Baie

Op zoek naar het meest bruisende deel van het eiland? Grand Baie (Noord-Mauritius) was ooit een klein vissersplaatsje, anno 2015 is het dé trekpleister van Mauritius. Je vindt er vele winkeltjes, kraampjes, restaurants, bars, cafés en mooie stranden. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om te watersporten. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan Tamil Surya Oudaya Sangam Tempel of de Grand Baie Bazaar.

3. Het is wél betaalbaar

We noemden het eerder al: vakanties naar Mauritius zijn niet meer alleen voor de rijken van deze wereld. Het ticket beslaat het grootste deel van de reissom, dus je kunt het beste langer dan één week gaan, dan wordt het in verhouding goedkoper.

Je zit al twee weken in een driesterren hotel op dit idyllische eiland vanaf ca. € 1.250,- (afhankelijk van het seizoen). En ja, dat is inclusief ticket. Wil je nog goedkoper naar Mauritius vertrekken? Be Cosy Aparthotel heeft regelmatig aanbiedingen onder de € 1.000,-. Hou het in de gaten!

Heb je iets meer budget? Kies dan voor een van onze all inclusive hotels op Mauritius. Zo zal je niet voor onaangename verrassingen komen te staan op vakantie als het aankomt op jouw budget.

4. Het kleurrijke zuidwesten

Mauritius, seven coloured earthHet zuiden en zuidwesten van Mauritius is een walhalla voor natuurliefhebbers. Zo vind je hier het dorpje Chamarel, welke wordt omgeven door een enorm natuurgebied met twee niet-te-missen hoogtepunten: de Charamel watervallen en de gekleurde aarde (The Seven Coloured Earth). De watervallen zijn een natuurgeweld an sich. Vanaf 80 meter hoogte vallen ze naar beneden.

De gekleurde aarde doet je op het eerste gezicht een beetje denken aan de Nederlandse duinen, met één significant verschil: alle lagen hebben hun eigen kleur, ontstaan door verschillende vulkaanuitbarstingen in het verleden. Door regen zijn er in de loop der jaren niet alleen glooiende heuvels ontstaan, maar ook dit bijzondere kleurverschil. In vulkanisch gesteente zit namelijk ijzer en aluminium. Bij oxidatie kleurt ijzer roodbruin en aluminium blauwachtig grijs. Het mooist is dit unieke stukje grond bij felle zon, dan zie je de kleurschakeringen op z’n best!

Mocht je meer natuur willen tijdens een vakantie op Mauritius sla dan ook het Casela Nature & Leisure Park in het westen van het eiland niet over. In dit 14 hectare grootte park vind je ca. 150 verschillende dieren, waaronder jachtluipaarden, apen en leeuwen. Extra leuk: ontdek dit gebied per quad. Ook wandel- en trekkingstochten behoren tot de mogelijkheden.

5. Bruisend Port Louis

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis, een bijzondere, bruisende stad met een smeltkroes aan culturen. En vervelen zul je je er ook geen moment.

Bezoek de kleurrijke Tamil Kaylasson Tempel, ga winkelen bij het Caudan Waterfront (maar liefst 170 boetiekjes!) of laat je zintuigen (en met name je reuk) hun werk doen op de lokale markt midden in de stad. Niet alleen vind je hier fruit en groente tegen een kleine prijs, ook kun je er kruiden en specerijen kopen. Vergeet niet ook de naastgelegen vis- en vleesmarkt te bezoeken, waar ze in vier verschillende hallen kip, rund, varken en vis aan de man brengen.

Nog meer mogelijkheden? Ja hoor! In het Blue Penny Museum vind je de oudste postzegel ter wereld en aan de Dias Pier kun je lekker eten.

6. Luxueuze hotels

Luxe hotels op MauritiusAls je ergens luxe hotels kunt vinden dan is het wel op Mauritius. Een rondje langs de vele mooie resorts tijdens onze onlangs gemaakte trip zorgden voor een aantal favorieten, die we graag met je delen:

  • Hotel Riu Palace Mauritius is een all inclusive hotel op het schiereiland Le Morne in het zuidwesten van Mauritius. Samen met Riu Coral en Riu Creole vormt het één resort, met extra veel faciliteiten. In Hotel Riu Palace Mauritius verblijf je extra rustig; dit is een adults only hotel.
  • Zin om decadent te doen? In Paradise Cove Boutique Hotel, adults only, heerst een serene rust. Een eigen strand heeft het hotel niet, maar in plaats daarvan hebben ze een lagune gecreëerd waar je overheerlijk kunt zonnen. De kamers zijn stuk voor stuk stijlvol en romantisch.
  • Stiekem onze favoriet: Zilwa Attitude Hotel. Dit hotel is ruim opgezet en beschikt over enorm veel faciliteiten. In deze baai liggen ook nog twee privé-eilandjes, hier kun je gratis heen varen (10 minuutjes) om te gaan lunchen. Of wat dacht je van een massage met geweldig uitzicht? Idyllisch!

7. Het hele jaar goed weer

Nog zo’n groot pluspunt van het eiland? Je kunt hier het hele jaar door terecht. November t/m mei zijn de zomermaanden; het wordt dan met gemak tussen de 25 en 35 graden. En zelfs de wintermaanden (juni t/m oktober) zijn allesbehalve koud; de temperatuur zakt dan niet onder de 22 graden. Eigenlijk maakt het dus niet uit wanneer je gaat!

Hebben we je enthousiast gemaakt? Bekijk snel al onze vakanties naar dit tropische oord en wie weet lig jij daar binnenkort onder de palmbomen! (en stiekem zijn we dan jaloers)

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *