Vakantie Malediven tips

Op vakantie naar de Malediven? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar de Malediven? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Malediven-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op de Malediven.

Waar ligt de Malediven?

De Malediven bestaat uit ca. 1.200 (!) eilandjes in de Indische Oceaan. Ze liggen verspreid over een oppervlakte van 90.000 km². Dat betekent niet dat de Malediven ook direct een groot land is.

Integendeel! Alle eilandjes bij elkaar telt de Malediven een oppervlakte van slechts 300 km². Van alle eilanden is er slechts een handjevol groter dan 2 km² en het grootste eiland is 5 km².

Je vindt de eilandjes ten zuiden van India en Sri Lanka. En dat betekent dat de Malediven best ver van ons koude kikkerlandje ligt; hemelsbreed ruim 8.200 kilometer. Je hebt dus een flinke reis voor de boeg, mét een overstap. Deze vindt veelal plaats in Abu Dhabi, Dubai of Istanbul.

Hoe lang het vliegen is naar de Malediven? De totale reisduur hangt samen met de tijd die er tussen jouw vluchten zit. Maar voor je nu terugkrabbelt; een paradijselijke vakantie op de Malediven is deze reis meer dan waard. Zeker als je twee weken (of langer!) gaat.

Vakantie Malediven tips: waar?

Waar staat de Malediven bekend om?

Staat de Malediven voor jou gelijk aan die prachtige plaatjes van witte stranden, kleurrijke hangmatten tussen palmbomen en watervilla’s in de helderblauwe oceaan? Dan heb je het juiste beeld voor je. De Malediven is een waar paradijs, zo eentje waarvan je denkt ‘Oh dit bedoelen ze dus met bounty eilanden?’.

Van de vele eilanden die de Malediven rijk is, worden er zo’n 200 bewoond zijn en nog geen 100 zijn er ingericht als strandresort. Ja, je leest het goed; op deze eilandjes is vaak niet meer dan jouw hotel. Je hebt een eiland tot je beschikking dat je slechts met de andere hotelgasten hoeft te delen.

Om deze reden is de Malediven vooral geschikt voor vakantiegangers die willen relaxen aan het strand. Of graag genieten van de lokale keuken in de hotelrestaurants. Snorkelaars en duikers zijn hier door het kraakheldere water en de aanwezigheid van kleurrijke vissen ook helemaal aan het juiste adres!

Vakantie Malediven tips: waarom?

Is de Malediven duur?

Eerlijk is eerlijk; de Malediven is niet de goedkoopste vakantiebestemming. Dat is overigens niet gek als je een paar dingen bedenkt:

  • Je hebt een lange vlucht voor de boeg; hoe verder de vlucht, hoe duurder het wordt
  • Eenmaal aangekomen op de luchthaven reis je per speedboot of watervliegtuig naar je resort, dit voel je ook in de prijs
  • De hotels op de Malediven zijn niet de minste; je kunt nu eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste ring zijn

Dus ja, in vergelijking met andere bestemmingen is de Malediven duur. Maar… als je echt een droomvakantie wil, is het de prijs dubbel en dwars waard als je het ons vraagt. En wij hebben natuurlijk mooie deals voor je gescoord!

Betaalbaar naar de Malediven?Bekijk ons aanbod

Zien & doen op de Malediven: de ultieme tips

Spoiler alert: als je naar de Malediven reist, is het niet mogelijk jouw vakantie compleet vol te proppen met activiteiten. Althans; niet als je niet elke dag op een boot of watervliegtuigje wilt stappen. Jouw vakantie speelt zich met name op en rond het eiland waar je verblijft af.

Mocht je wel meer willen doen dan in een hangmat hangen en van de lekkerste cocktails proeven dan hebben we wat tips voor jouw vakantie in de Malediven:

  • De hoofdstad van de Malediven, Malé, is een must-see tijdens een vakantie in de Malediven. De stad beslaat het volledige gelijknamige eiland, dat met een oppervlakte van ca. 2 km² een van de grootste eilanden is. Je bereikt dit eiland – afhankelijk van waar je verblijft – per boot of watervliegtuig. In een paar uur tijd maak je kennis met de lokale bevolking en kun je de Vrijdagmoskee, een van de belangrijkste moskeeën van het land, bezoeken.
  • Vanaf de nationale luchthaven van de Malediven word je veelal per watervliegtuig naar je resort gebracht. Je stijgt op vanaf het water en landt op het water! Op deze manier heb je een goede kennismaking met het indrukwekkende (eiland)landschap. Smaakt het naar meer of is jouw transfer per boot? Vraag bij je resort naar een rondvlucht met watervliegtuigje.
  • De onderwaterwereld van de Malediven herbergt niet alleen een grote hoeveelheid pijlstaartroggen en reuzenmanta’s, ook dolfijnen en walvissen zijn in groten getale aanwezig. Je vindt er ruim 20 soorten dolfijnen en walvissen, waaronder in het zuiden van de archipel o.a. de witlipdolfijn. Spot jij ze?

Meer tips om te doen op de Malediven

Vakantie Malediven tips: hoofdstad Malé

De beste reistijd voor de Malediven

Laten we vooropstellen dat er geen slechte reistijd is voor de Malediven; met dank aan het warme klimaat is het er elk seizoen zomers warm. Gemiddeld is de temperatuur door het jaar heen 30 °C en de watertemperatuur slechts enkele graden kouder.

Wel kent de eilandengroep een nat en droog seizoen. Het droge seizoen is van november t/m april. In deze maanden is regen jouw laatste zorg. In het regenseizoen is het niet minder warm op de Malediven, maar er kunnen wel tropische buien voorkomen. Deze zijn vaak van korte duur en ook nog eens veelal in de avonduren. Vooral in de maanden juni en juli moet je hier rekening mee houden.

Om dan nog wel even een voordeel te noemen van het regenseizoen; de vakanties zijn vaak een stuk goedkoper dan in het droge seizoen. Simpelweg omdat er meer vraag naar vakanties is in het droge seizoen. Als je wat regenbuitjes op de koop toeneemt, kun je zo een paar honderd euro besparen.

Ben je een duik- en snorkelfan? Plan jouw vakantie tussen januari en maart. De zee is dan rustig, er zijn bijna geen regenbuien en stormachtig is het evenmin. Gevolg: kraakhelder zeewater met een uitstekend zicht.

Welk taal spreken ze op de Malediven?

Op de vakantieresorts wordt veelal Engels gesproken door het personeel, maar er is wel een officiële taal, het Dhihevi. Hoe leuk is het als jij het personeel kan aanspreken in hun eigen taal?!? Hiervoor hebben we enkele woorden voor je op een rij gezet:

  • Goedendag – Salaam aleku
  • Dank u wel – Shukriyya
  • Wat is dat? – E korche?
  • Ja – Aanh
  • Nee – Noon
  • Goed – Faisaa

De leukste hotels op de Malediven

De Malediven herbergt een ruim aanbod aan hotels; van stijlvolle pareltjes tot budgetvriendelijke resorts. We zetten onze favorieten op een rij:

  • Dat je niet per se de hoofdprijs hoeft te betalen voor een reis naar de Malediven bewijst Barefoot Eco Hotel. Dit bijzondere ecohotel maakt dromen waar zonder het milieu overdadig te belasten. En dan kan je ook nog in een huisje aan zee verblijven!
  • Welk hotel het meest geboekt wordt bij ons? Ellaidhoo Maldives by Cinnamon. Je kunt hier verblijven in heuse watervilla’s en voor duikliefhebbers is er een duikschool op het eiland. Extra fijn is de all inclusive mogelijkheid.
  • Bij Hard Rock Hotel Maldives ga je een heerlijke vakantie tegemoet. Je kunt kiezen uit kleurrijke kamers en villa’s, die naar wens te boeken zijn op het water of op het strand. Voor ultieme luxe boek je een villa met privézwembadje. Zeker weten dat je nooit meer naar huis wilt.
  • Genieten van ultieme luxe, de ultra all inclusive formule én de uitmuntende service van RIU? Kies voor Riu Palace Maldivas. Je hebt in dit mooie hotel op de Malediven het beste van twee werelden; de rust in Riu Palace Maldivas en de levendigheid en activiteiten in het naastgelegen Riu Atoll. Beide hotels zijn met elkaar verbonden met een brug.
  • Je moet wellicht even sparen, maar als je voor de ultieme droomvakantie gaat, tippen we graag Jumeirah Maldives. Zie jij jezelf al overnachten in zo’n luxe watervilla met privézwembad? En all inclusive verblijven is hier zeker afwisselend met dank aan meerdere restaurants en bars.

En dit is nog maar een kleine selectie; we bieden meer dan 100 (!) hotels aan op de Malediven. Heb je graag de keuze uit meer hotels?

Vakantie Malediven tips: hotels

Meer tips voor een vakantie op de Malediven

Tot slot; nog een aantal extra Malediven-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Wil je op excursie naar een of meerdere andere eilanden? Regel dan op de luchthaven Amerikaanse dollars. Pinautomaten vind je niet op de lokale eilanden. Op de resorts kan je veelal wel pinnen en/of met creditcard te betalen.
  • Er zijn geen verplichte inentingen nodig, maar er worden wel diverse vaccinaties aangeraden. Dit geldt o.a. voor DTP en Hepatitis A. Neem ook DEET mee, want helaas zijn er wel veel muggen op de Malediven.
  • Neem vooral niet te veel kleding mee. Schoenen zijn haast overbodig; je loopt voornamelijk op blote voeten en slippers op ‘jouw’ eilandje. Lange kleding (dun!) is wel een aanrader vanwege de eerder genoemde muggen.
  • De Malediven is een islamitisch land. Op de lokale eilanden is alcohol daardoor niet of nauwelijks verkrijgbaar. In resorts merk je hier weinig van; alcohol is zelfs vaak inbegrepen indien je boekt o.b.v. all inclusive. En ja, je kan ook gewoon in bikini rondlopen. Topless zonnen is wel verboden.
  • Houd rekening met een tijdverschil. In de zomer is het op de Malediven drie uur later dan in Nederland, in de winter is dit vier uur.
Heb je een wereldstekker nodig op reis, welke reispapieren zijn er verplicht en hoe staat het met de veiligheid? We hebben meer praktische informatie over de Malediven op een rij gezet.

Zie jij door onze tips een Malediven-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Op vakantie naar de Malediven? Check deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *