Redenen vakantie Lanzarote

9 geweldige redenen om dit najaar naar Lanzarote te gaan

Eén keer per jaar gaan we met het hele team even een paar dagen de zon opzoeken. Lanzarote was een van de bestemmingen die we de afgelopen jaren aandeden. We schreven er nadien – niet zonder reden – enthousiast over. En we gaan gewoon nog even door. Want als je dit najaar de zon wilt opzoeken, denk dan zeker eens aan het Spaanse eiland. Er zijn genoeg redenen! Een vakantie naar Lanzarote brengt je niet alleen zon, maar nog veel meer…

1. Bijna 365 dagen sunsnacken

Oké, er kan een keer een wat minder dagje tussen zitten, maar de Canarische Eilanden staat bekend als all year round bestemming. Wat dit inhoudt? Dat je hier het hele jaar door, ook als bij ons de bladeren van de bomen vallen of sneeuw de dakpannen bedekt, kunt rekenen op aangename temperaturen.

Hoe dit komt? De Canarische eilanden liggen een stuk zuidelijker dan het vasteland, richting de evenaar. Dit zorgt voor warmere winters dan aan het vasteland. In de zomer, als het op het vasteland soms té warm kan worden, zorgt de wind hier voor aangename verkoeling. Ideaal, in welk seizoen je ook gaat.

2. Nationaal Park Timanfaya

Redenen vakantie Lanzarote: TimanfayaAls je naar Lanzarote gaat, kun je niet om dé bezienswaardigheid van het eiland heen: Nationaal Park Timanfaya. In dit park zie je het beste de vulkanische achtergrond van het eiland terug en het ruige landschap zal je keer op keer verrassen.

Je kunt het park per auto bezoeken. Onderweg krijg je dan al een goed zicht op de enorme lavavelden. Bij de grote parkeerplaats in het oosten van het park kun je overstappen op een touringcar die je langs het meest bijzondere deel van het park leidt. Een gids vertelt ondertussen enthousiast over de vulkaankegels en kraters.

Nationaal Park Timanfaya dankt haar naam aan het dorpje Timanfaya, dat als eerste van maar liefst elf dorpjes werd weggevaagd na uitbarstingen tussen 1730 en 1736.

3. Geweldige zandstranden

Lanzarote is – en dat had je inmiddels als het goed is wel door – een vulkanisch eiland. Dit maakt dat je hier diverse zwarte lavastranden vindt. Toch zijn het juist de witte zandstranden, verspreid over het eiland, die elk jaar veel vakantiegangers trekken.

Neem een kijkje bij de mooie Papagayo stranden in het zuiden (ook mogelijkheden voor nudisten), geniet van het uitzicht over Fuerteventura vanaf Playa Dorada, ontspan aan het brede Playa de los Pocillos of koel af in de lagune bij Playa Jablillo. Alles over deze én meer stranden vind je in ons uitgebreide artikel.

4. Verrassende wijnen

Redenen vakantie Lanzarote: La GeriaDenk je bij wijngaarden aan grote groene velden in Frankrijk en Italië? Laat Lanzarote jouw compleet verrassen! In het gebied La Geria groeien namelijk druiven middenin een vulkanisch landschap.

Grote donkergrijze velden zijn voorzien van ronde kuilen, afgezet met stenen muurtjes. De speciale lavastenen houden vocht vast en beschermen de ranken in de kuilen tegen de passaatwind.

Van deze geweldige wijn proeven? Ze verkopen deze overal op Lanzarote in de supermarkten, maar leuker is het om binnen te lopen bij een van de bodega’s langs de weg, die dwars door het wijngebied loopt.

5. Een sportieve vakantie binnen handbereik

Of je nu graag op het droge blijft of liever gaat voor een watersport; op Lanzarote is genoeg te doen voor actieve vakantiegangers. Maak een jeepsafari, ga paragliden, stap op de boot voor een middagje vissen, huur een waterscooter, daag je reismaatje uit tijdens een potje karten of spot walvissen en dolfijnen.

6. Ruime keuze uit fijne hotels

Redenen vakantie Lanzarote: hotelsWist je dat je in ons aanbod zo’n 150 hotels en appartementencomplexen op Lanzarote vindt? Of je nu op zoek bent naar een fijn familiecomplex, een adults only hotel om in alle rust te genieten, een überluxe hotel of een kleinschalig boutique hotel… we have it all! Zullen we je meteen maar een paar tips geven?

  • Nabij de hoofdstad Arrecife vind je het kleinschalige La Concha Boutique Appartementen. Met dank aan de adults only formule geniet je in alle rust aan het zwembad. En wow, die kamers! Ideaal om een weekje te onthaasten.
  • In de populaire badplaats Costa Teguise worden families met open armen ontvangen bij HD Beach Resort & Spa. Ontspannen of inspannen; de keuze is aan jou door het gigantische aanbod aan faciliteiten voor jong & oud. Neem alleen al het kinderbad, de speeltuin en de miniclub voor de jongste vakantiegangers…
  • Even lijk je in de tropen te zijn aangekomen! Dreams Lanzarote Playa Dorada Resort & Spa biedt – naast een flinke dosis luxe – o.a. een panoramisch uitzicht over zee vanaf het zwembad, meerdere restaurants, de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven, een wellnesscentrum en gratis WiFi. Een droomvakantie ligt op je te wachten!

7. Verse vis in overvloed

Jouw smaakpapillen maken overuren op Lanzarote! In het bijzonder als je van vis houdt, want dit domineert de menukaarten. Ga je voor verse inktvis, een zeevruchtenschotel, knoflookgarnalen, paella met vis of gemarineerde tonijn?

Extra lekker: vis wordt in veel gevallen geserveerd met de bekende Canarische gezouten aardappels en bijpassende sausjes. Daar kan je écht geen genoeg van krijgen!

8. De charme van César Manrique

Redenen vakantie Lanzarote: Cesar ManriqueAls er iemand zijn stempel op het landschap van Lanzarote heeft gezet, dan is het wel de kunstenaar annex architect César Manrique. Dat het Spaans eiland nauwelijks hoogbouw kent, hebben we aan hem te danken.

De regel dat gebouwen niet meer dan drie of vier verdiepingen mochten tellen, drukte hij er doorheen. Evenals het feit dat huisjes wit moeten zijn en kozijnen enkel groen, blauw of bruin geverfd mogen worden.

Maar dat niet alleen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lanzarote zijn van de hand van deze bijzondere man. Neem een kijkje bij Mirador del Rio, Cueva de los Verdes, Jameos del Aqua en Fundacion César Manrique.

We schreven eerder een uitgebreid artikel over César Manrique en bovenstaande bezienswaardigheden. Stuk voor stuk must sees! Huur dus zeker een auto – dit kan direct bij boeking – en bezoek ze allemaal.

9. Een korte vluchttijd

Last but not least: je staat zo op Spaanse bodem. Ondanks de zuidelijke ligging is het slechts 4,5 tot 5 uur vliegen. Je hoeft dus geen 10 uur overzee te vliegen om in een paradijs aan de andere kant van de oceaan te belanden. Dit maakt overigens ook meteen dat het een populaire bestemming is onder gezinnen. Met kinderen wil je nu eenmaal een niet al te lange vluchttijd hebben.

Heb je nog meer redenen nodig om een vakantie naar Lanzarote te boeken of ben je inmiddels al bijna net zo enthousiast als wij? Tijd om op zoek te gaan naar een reis die aan al jouw eisen voldoet. Bekijk ons volledige aanbod of boek een scherpe last minute.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *