Redenen Sevilla

10 redenen waarom Sevilla altijd een goed idee is

Ben je weg van Barcelona, Madrid en Valencia? Voeg een vierde Spaanse stad aan het lijstje toe. Er zijn namelijk genoeg redenen om een stedentrip naar Sevilla te boeken.

Een paar jaar terug bracht ik vier dagen door in het zonnige Sevilla. De zonnige kant was niet het enige wat mij aantrok aan deze stad. De vele mooie gebouwen, fijne tapas, mogelijkheden tot relaxen en de korte vliegtijd droegen allemaal bij aan het perfecte weekendje.

Redenen Sevilla; Hotel Las Casas de la JuderiaMocht je na dit artikel overtuigd zijn en nog een hotel zoeken? Ik verbleef in Hotel Las Casas de la Juderia. Als je in de warme maanden verblijft, is het zwembad op het dakterras een zaligheid. En de ligging is perfect, in de levendige wijk Santa Cruz.

1. Zon in overvloed

Sevilla kent een mediterraan klimaat door haar ligging in de zuidelijke regio Andalusië. Je kunt hier eigenlijk altijd wel genieten van het zonnetje en als het dan – met name in september en oktober – een keer regent, verdwijnt dit later op de dag als sneeuw voor de zon.

Houd er rekening mee dat in de hoogseizoen maanden de temperatuur regelmatig boven de 40 ºC uitkomt. Pas jouw programma aan en houd in de middag een siësta. Op de vele terrasjes staan nevelsproeiers die zorgen voor een fijne verkoeling. Idealiter kies je een hotel met zwembad voor een verfrissende duik.

2. Talloze bezienswaardigheden

Redenen Sevilla: Plaza EspanaWees niet bang dat verveling toeslaat tijdens een stedentrip in Sevilla; de stad herbergt (en we schreven er eerder over) talloze bezienswaardigheden. De bekendste zijn de Joodse wijk Santa Cruz, het Real Alcázar, de kathedraal en de klokkentoren van Sevilla, Metropol Parasol en Plaza de la Real Maestranza.

Mijn persoonlijke favoriet (Plaza España) verdient een aparte vermelding. Dit prachtige plein wordt gedomineerd door een net zo prachtig gebouw in de vorm van een halve cirkel. Bankjes, trappetjes en bruggetjes zijn versierd met mozaïek en met een bootje kan je door het kleine grachtje varen.

Plaza España werd in 1929 gebouwd ter ere van een grote expositie, die als doel had om de band tussen Spanje, Portugal en haar kolonies te vergroten. Elk land mocht een paviljoen ontwerpen en Plaza España was het hoogtepunt. Dat is het nu dus nog steeds!

3. Kleurrijke vakantiefoto’s

Als reisfotografe pur sang was het eerste wat ik deed in Sevilla naar Plaza España afreizen. Dat was voor mij het summum van kleur. Maar kleur bleek je overal in de stad te vinden. Bijvoorbeeld in de stierenarena, op de overdekte marktjes en Real Alcázar. Als ik nu terugblader door mijn foto’s word ik nog steeds bij van alle kleuren die mij tegemoetkomen.

Fotografeer jij ook graag? Ik verzamelde de leukste fotospots in Sevilla. Volg deze lijst op en je weet zeker dat je met net zo’n kleurrijk album thuiskomt als ik.

4. Goddelijke tapas op elke hoek

Redenen stedentrip Sevilla: tapasWie houdt er nu niet van Spaanse tapas? In Sevilla ben je daarvoor aan het goede adres. Op praktisch elke hoek vind je wel een fijne tapasbar, waar wijn en kleine hapjes als broodjes over de toonbank vliegen. De authentieke tapasbars herken je door de vele locals die er eten, maar met een iets toeristischer tapasbar is ook niets mis.

Tapas eten deed ik tijdens mijn stedentrip met name in de wijk Santa Cruz, waar ons hotel lag. Favoriet is Bar La Cathedral, gevestigd in de straat Mateos Gago nabij de kathedraal. Geniet van o.a. brood met aioli, biefstuk in whiskey en ossenstaartpuntjes.

5. Temperamentvolle flamenco

Sevilla is de bakermat van de flamenco. Inwoners dansen vol passie in groots uitgedoste jurken. Je kunt er dansvoorstellingen bijwonen, maar ook een danscursus volgen. Niet zoveel ritmegevoel? Voor een bezoek aan het Museo del Baile Flamenco heb je dat niet nodig. Je leert er echter wel veel over de geschiedenis van de temperamentvolle dansvorm.

6. Relaxte stadsparken & tuinen

Reden Sevilla: stadsparken en tuinenSlenteren bij warm weer kan vermoeiend zijn. En na een uitgebreide maaltijd is dat ook eigenlijk helemaal niet goed voor je lichaam. Tijd om een van de vele parken (parques) of tuinen (jardines) op te zoeken. Genoeg keuze in Sevilla wat dat betreft!

Het beroemdste park is Parque de María Luisa. Het park heeft een oppervlakte van 340.000  en o.a. Plaza España maakt onderdeel uit van het park. Je vindt er daarnaast prachtige vijvers, grasvelden, bloemen en vogels. Alle ruimte om je benen even wat rust te geven!

Andere aanraders zijn de tuinen die horen bij Real Alcázar en het bizar grote (940.000 ) Parque de Miraflores. In deze laatste vind je het enige natuurlijke meer van Sevilla.

7. De Guadalquivir rivier

Zoals Parijs wordt opgesplitst door de Seine en Amsterdam door talloze grachten, zo kent Sevilla de Guadalquivir rivier. Voor een mooi uitzicht over de rivier beklim je de Torro del Oro, een bezienswaardigheid nabij de stierenarena. Het is ook mogelijk om de rivier vanaf het water te beleven per boottocht.

8. Eindeloze winkelmogelijkheden

Jouw spaarrekening krijgt het flink te verduren in Sevilla. Je kunt in de Spaanse stad namelijk – en dat weten maar weinig mensen – heel goed winkelen. De kans dat je blut thuiskomt, is aanwezig. Maar daar tegenover staat wel een goedgevulde koffer met nieuwe zomerkleding!

Calle Sierpes, in het historische centrum, is de meest bekende winkelstraat van Sevilla. Modezaken en cadeauwinkels kenmerken de straat die – hoe fijn in de zomer – overspannen is met zonneschermen voor extra verkoeling. Parallel aan deze straat vind je nog een fijne winkelstraat; Calle Tetuán.

Iets anders shoppen dan kleding? Ga naar een van de overdekte openluchtmarkten met de lekkerste lokale specialiteiten of bezoek de gezellige kunst- en ambachtsmarkt El Postigo in de wijk El Arenal.

9. Ontdek de stad per fiets

Redenen Sevilla: fietsenAls je zou willen, kan je jouw stappenteller flinke overuren laten draaien in Sevilla. Je kunt het ook iets rustiger aan doen en de stad per fiets ontdekken. Oer-Hollands en vertrouwd!

Fietstours kun je het beste boeken bij Baja Bikes. Niet alleen zijn zij de nr. 1 wereldwijd als het gaat om fietstours, ze hebben ook nog Nederlandse gidsen in dienst. In Sevilla heb je bij hen de keuze uit meerdere tours. Cross op twee wielen langs alle highlights, maak een fietstocht langs de leukste tapasbars of ga voor een privétour naar wens. Liever zelfstandig op pad? Je kunt ook gewoon fietsen huren via het bedrijf.

10. Een korte vliegtijd

Je zou denken dat als je regelmatig vliegt voor je werk, je het vanzelf leuk gaat vinden. Niet dus. Vliegen heb ik nog steeds een broertje dood aan. Niet alleen omdat ik vliegen stiekem eng vind, maar ook omdat ik van een lange vlucht wel even bij moet komen en er dan snel een vakantiedag voorbij is. De vluchttijd naar Sevilla bedraagt slechts drie uur en dat maakt de impact minder groot. Fijne bijkomstigheid!

Heb je nog meer redenen nodig voor een stedentrip Sevilla of is jouw koffer in jouw hoofd al ingepakt? Veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

5 thoughts on “10 redenen waarom Sevilla altijd een goed idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *