Redenen New York

8 redenen waarom we zoooo graag naar New York gaan

New York, de stad waar men 24 uur leeft en waar alles mogelijk is! De Amerikaanse topbestemming is niet alleen favoriet onder onze vakantiegangers, maar ook zeker bij onze medewerkers. Waarom? Check deze 8 redenen.

1. Je kunt – letterlijk! – 24 uur per dag genieten

Redenen New York: 24 uurAls je ergens letterlijk 24 uur per dag kan leven, dan is het wel in New York. Waar je overdag van de ene naar de andere bezienswaardigheid hopt, is het ’s avonds party time! Times Square in de avonduren is magisch. Wist je dat het hier ’s avonds lichter is dan overdag? Welkom neonborden!

Met duizenden restaurants kun je echt overal en altijd eten. En dan ook nog eens precies wat je wilt. Drinken overigens ook. Wist je dat je in New York bijv. alleen al meer dan 250 Starbucks vestigingen vindt? En dat Chinatown the place to be is als je van noodles houdt?

De stad herbergt daarna eindeloos veel hippe clubs met verschillende muziekstijlen en mocht je het liever rustiger aan willen doen, dan vind rond Broadway een breed aanbod aan theaters. En laten we ook de cocktailbars niet vergeten. Veel cocktails zijn niet voor niets in New York uitgevonden!

Kortom: er is voor ieder wat wils om de dag, avond en nacht door te brengen. En dan snap je meteen waarom New York ook wel The city that never sleeps wordt genoemd…

2. Nergens kan je zo goed shoppen als in New York

Als je in één stad goed met je creditcard kunt zwaaien, dan is het New York wel. De Amerikaanse stad wordt immers niet voor niets The Fashion Capital of the World genoemd!

De meest bekende winkelstraat is Fifth Avenue, een soort Kalverstraat van Amsterdam, maar dan nog net een slagje duurder. Tussen met name 49th Street en 60th Street vind je high-end winkels met prijskaartjes waar je haast van flauwvalt. Ook de bekende warenhuizen Bergdorf Goodman en Saks vind je aan Fifth Avenue.

Meer weten over de winkelmogelijkheden in New York? Lees ons uitgebreide artikel over winkelen in New York en verhoog direct je creditcardlimiet.

3. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen

Guggenheim, MoMa, 9/11 Memorial Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art en Madame Tussauds; het zijn slechts enkele van de vele beroemde musea die je in New York vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de onontdekte pareltjes…

4. Central Park is dé mooiste plek om te ontspannen

Redenen New York: Central ParkIn hoeveel stadsparken je ook bent geweest tijdens stedentrips, we beloven je dat Central Park hoog in jouw favorietenlijstje terecht zal komen. Terwijl je op een bankje geniet van de zon of de dag start met een hardloopronde, schieten de eekhoorntjes aan je neus voorbij.

Het park, met een oppervlak van 341 hectare, herbergt naast een immens aantal bankjes en wandelpaden o.a. een groot meer, speeltuin, dierentuin en ouderwetse carrousel. Genoeg vermaak!

Central Park is niet de enige plek waar je tot rust kan komen tijdens een stedentrip in New York. Verspreid door de stad vind je kleinere parkjes en mooie pleintjes. Neem ook zeker een kijkje in Highline Park.

5. Je ontdekt keer op keer nieuwe dingen

Als je voor de eerste keer naar New York gaat, staan ongetwijfeld het Vrijheidsbeeld, The Empire State Building, Fifth Avenue, de Brooklyn Bridge, Grand Central Terminal, Chinatown, Central Park en Times Square op je lijstje.

Dat betekent niet dat als je nog een keer (en nog een keer én nog een keer) gaat, er niets meer te zien is. Integendeel. De stad heeft een gigantisch oppervlakte en geweldige (minder bekende) wijken. Hoe vaak je ook gaat, je ontdekt elke keer wel iets nieuws!

6. Je kunt er enorm veel gratis doen

Gratis het Vrijheidsbeeld bewonderen, gratis musea induiken, je ogen uitkijken in Grand Central Terminal zonder een treinkaartje te hoeven kopen, een oude spoorlijn ontdekken, mensen kijken op Times Square; ook zonder een flinke spaarrekening kan je in New York genoeg doen. Lees ook ons artikel waarin we alle gratis dingen om te doen in New York op een rij zetten.

7. Nergens vind je zo’n mooie skyline

Adembenemend is hij, de skyline van New York. Kleine kans dat jij zal beweren dat je elders op aarde een mooiere hebt aangetroffen! De skyline kun je overigens perfect bewonderen vanaf een van de ferry’s over de Hudson, de Brooklyn Bridge of Brooklyn Bridge Park. Een mooi uitzicht heb je ook vanaf The Empire State Building en The Top of The Rock.

8. Je vindt er hotels om verliefd op te worden

Ai, ai, ai… Het lastigste aan een stedentrip naar New York is nog wel het ideale hotel vinden. Niet alleen omdat je misschien een beperkt budget hebt, maar ook omdat er een ruime keus is. Én dan zijn er ook nog hotels met een hoog wow-gehalte, waar je graag even voor wilt sparen.

Redenen New York: hotelsThe Paper Factory Hotel is zo’n hotel. Het is – zoals de naam eigenlijk al zegt – gevestigd in een oude papierfabriek en beschikt over een geweldig industrieel interieur. Daar wil je graag een nachtje slapen!

Ben je op zoek naar hip & trendy dan is The Standard High Line de juiste keuze. Dit hotel, middenin het eveneens hippe Meatpacking District, beschikt over luxe kamers met een geweldig uitzicht op bijv. het Vrijheidsbeeld of The Empire State Building.

Ga je voor een centraal gelegen hotel? W New York Times Square ligt in Midtown Manhattan, om precies te zijn in het Theater District. Times Square, Broadway en talloze winkels zijn daardoor binnen handbereik.

En dit is nog maar een kleine greep uit alle mogelijkheden; in ons aanbod vind je meer dan honderd hotels, appartementen en zelfs een aantal hostels voor als je niet zo’n breed budget hebt.

 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *