Redenen mini-vakantie

Waarom wij fan zijn van micro-cations

Micro-cations? Yes, dat is niets meer en minder dan het chique & gehypede woord voor mini-vakanties! Geen rondreis van twee weken door Italië, geen verre reizen naar luxe oorden in de Caraïben. Gewoon een korte vakantie. Eventueel dichtbij huis om reistijd te besparen. Waarom? We geven je vier goede redenen + een paar verrassende bestemmingen.

Vaker op vakantie maakt gelukkiger

Wie in de reiswereld werkt, houdt het reisnieuws bij. Zo ook wij. En ieder jaar zijn er wel een paar onderzoeken die aantonen dat je beter een paar mini-vakanties kan boeken i.p.v. één lange vakantie. Althans; als je gelukkiger wilt zijn.

Waarom? Geluk hangt niet samen met de lengte van een reis. Voorpret wel. En als je die twee weken ophakt in vier minivakanties heb je wel vier keer zoveel voorpret. Ook vakantieherinneringen spelen een grote rol bij ons geluksgevoel. Vier bestemmingen i.p.v. één betekent doorgaans ook meer vakantieherinneringen.

Het kost minder vakantiedagen

Redenen mini vakantie: kalenderOp reis gaan is geweldig, maar… we weten niet hoe het bij jou zit, hier vliegen in elk geval de vakantiedagen er doorheen. Het is elk jaar weer puzzelen of en hoe we nog een keer weg kunnen.

Wie mini-vakanties boekt, kan een deel van het weekend meepakken. Hierdoor ben je misschien maar twee vakantiedagen kwijt voor een tripje. Of minder, als je handig gebruik maakt van de feestdagen. Wist je bijvoorbeeld dat je dit jaar met kerst maar drie dagen hoeft vrij te nemen om 9 dagen vrij te zijn? Dat wordt een mini-vakantie + relaxtijd thuis!

Minder vakantiestress

In een vakantie kan best wat voorbereiding gaan zitten. En dat kan de nodige stress met zich meebrengen. Voor een mini-vakantie hoeft er doorgaans minder gepland te worden en de inpakstress is ook aanzienlijk kleiner. Dat wordt een stukje relaxter in de auto of het vliegtuig zitten.

Je blijft in je ritme

Een weekje naar de zon klinkt geweldig. Alle dagen met een cocktail in je hand aan het zwembad. Maar je raakt wel uit je normale ritme. Eenmaal terug heb je minimaal een week nodig om weer in het vakantieritme te komen.

Wie kort weggaat, viert doorgaans een wat actievere vakantie. Want je wilt natuurlijk wel wat zien en doen tijdens bijv. een 4-daagse stedentrip. Je blijft hierdoor meer in je ritme en thuis pak je makkelijker de draad weer op. Hierdoor behoud je de opgedane energie!

Verrassende bestemmingen voor een mini-vakantie

Redenen mini-vakantie: bestemmingenWe sturen je met alle liefde drie dagen naar Parijs, vier dagen naar Sevilla of vijf dagen naar Ibiza. Maar waarom niet een keer écht wat anders voor jouw mini-vakantie? Ik putte uit mijn ervaringen van de afgelopen jaren en kwam met de volgende opties voor je:

  • Split. Een fijne bestemming voor reizigers die eens wat anders willen dan de geijkte steden én die graag een veelzijdige mini-vakantie willen. Wie naar Split gaat, kan niet alleen de Kroatische stad ontdekken, maar ook een bezoek brengen aan het zonnige eiland Brac. Of een kijkje nemen bij Kliss Fortress, dat we allemaal kennen uit de serie Games of Thrones. Ook het prachtige Krka National Park is binnen handbereik.
  • Alberobello. In september 2019 ging ik op ontdekkingstocht in Italië en wie deze blog volgt, weet inmiddels dat ik fan ben van het Italiaanse Alberobello. Een ideale plek om een dag of 4 heen te gaan bleek. En dan kan je ook nog veel van de omgeving ontdekken!
  • Las Vegas. Een goede optie voor reizigers die geen moeite hebben met een wat langere vluchttijd voor een korte vakantie. Deze mini-vakantie zal in het teken staan van entertainment! Waag een gokje in een van de gokhallen, woon duizelingwekkende shows bij in de vele theaters en laat je overdonderen door de pracht en praal van de hotels.

Aan jou de keuze; waar gaat jouw mini-vakantie heen? Mocht je nu direct weg willen, check dan zeker even alle opties voor een 2- tot 5-daagse last minute.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *