Redenen huurauto vakantie

5 goede redenen om een huurauto te regelen op jouw vakantiebestemming

Autohuur in het buitenland wordt steeds populairder. Maar liefst één op de drie Nederlanders huurde afgelopen jaar een auto in het buitenland. Of dit nu was voor een roadtrip of om de zonbestemming te ontdekken vanuit één hotel. Ook wij zien deze toename. We snappen dat helemaal en juichen het zelfs toe! Waarom? We zetten 5 redenen voor je op een rij.

1. Autohuur is vaak voordeliger dan excursies

Op veel bestemmingen kan je er niet omheen; bedrijven die excursies organiseren. Vaak compleet georganiseerd met pick-up in jouw hotel en eten & drinken onderweg. Heel fijn, maar het kost voor een halve dag al snel zo’n € 50,- p.p.

Als je één excursie tijdens jouw vakantie wilt doen, is dat meer dan prima. Maar als je meer uitstapjes wilt maken, tikt het al snel aan. Leg daar dan eens de prijzen van huurauto’s naast en je bent al snel voordeliger uit door zelf op pad te gaan.

2. Het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit

Redenen huurauto vakantie: vrijheidZelf op pad gaan heeft, als je het ons vraagt, nog een ander groot voordeel naast de kosten. Je bent niet gebonden aan tijden! Je stapt in de auto wanneer je wilt en maakt tussenstops zolang jij wilt.

Hoe vervelend als je tijdens bijv. een eilandtour maar 10 minuten op die ge-wel-di-ge plek kunt blijven en vervolgens op een plek die jij doodsaai vindt een half uur moet wachten. Met een huurauto is het helemaal aan jou!

Het is niet voor niets dat 62% van de vakantiegangers, zo wees het onderzoek ook uit, voornamelijk kiest voor een huurauto vanwege het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit.

3. Je kunt veel zien in een korte tijd

Doordat je zelf kunt bepalen hoe laat je weggaat en hoe laat je terugkomt, heb je de mogelijkheid om veel in een korte tijd te zien. Niet alleen vergeleken met excursies, maar ook vergeleken met het openbaar vervoer.

Vakantiegangers lijken er steeds vaker ‘even’ tussenuit te gaan. Een weekje Turkse zon, een lang weekend Ibiza… Zeker dan is een huurauto dé manier om het maximale uit jouw trip te halen.

4. Je komt op onverwachte plekken

Redenen autohuur vakantieOns advies als je met een huurauto op pad gaat? Volg niet klakkeloos Google Maps of Maps.me op. Sla af en toe links en rechts, zonder te weten waar heen te rijden. Onze ervaring is dat je dan op de mooiste plekjes komt. Plekjes die je misschien niet zo snel in reisgidsen of op onze blog vindt.

Een navigatiesysteem huren voor in jouw tijdelijke auto kan overigens best in de knaken lopen. We hebben een goede tip die je geen geld én mobiele data kost!

Maps.me (o.a. beschikbaar voor Apple en Samsung) geeft je de mogelijkheid vooraf de kaart van jouw bestemming te downloaden. En de kwaliteit is meer dan prima! Je zoekt ook eenvoudig het dichtstbijzijnde tankstation of een pinautomaat.

5. Wij maken het eenvoudig voor je

Waar je een huurauto kunt regelen? Je hoeft niet op zoek te gaan naar een aanbieder op de plaats van bestemming, maar kunt dit vooraf al eenvoudig via ons regelen. Sterker nog; dit kan direct bij boeking. Met een auto én opties naar keuze.

Je hoeft je dan ook niet druk te maken over of je goed verzekerd bent; dat ben je altijd via ons! Je hebt geen eigen risico en bent zelfs verzekerd voor glas-, banden en bodemschade. Wat bij veel verzekeraars niet standaard is. En waar in het buitenland het uit te keren bedrag voor de WA belachelijk laag ligt, ben je ook via ons goed gedekt.

Extra pluspunt: je hebt een 24-uurs hulpservice tot jouw beschikking. Mocht er onverwacht wat gebeuren tijdens jouw vakantie dan sta je zeker niet in de kou!

Je hoeft de huurauto niet direct bij boeking te regelen, dit kan ook nog achteraf via ons. Houd er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen last minute een uitdaging kan worden qua beschikbaarheid.

Weten wat je met een huurauto kan op jouw plaats van bestemming? We schreven verschillende artikelen over populaire vakantiebestemmingen.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

6 reacties op “5 goede redenen om een huurauto te regelen op jouw vakantiebestemming

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *