Familiebestemming Italië: Ragusa

Ragusa, een onontdekte familiebestemming op Sicilië

Weet jij nog niet waar jouw volgende familievakantie heen gaat? Wij wel! Als je van het echte Italiaanse leven houdt, boek je een vakantie naar Ragusa. Deze regio op het eiland Sicilië staat bekend om kindvriendelijke hotels en appartementen, dito zandstranden en veel rust. Tegelijkertijd maak je kennis met authentiek Italië en geniet je van de rijke gastronomie waar Italië zo geliefd om is. Do we need to say more?

Ragusa in een vogelvlucht

Kan je nog zuidelijker verblijven in Italië? Bijna niet! Ragusa is een provincie in het zuiden van Sicilië, dat samen met Sardinië elk jaar veel toeristen mag ontvangen. Dit jaar mag Sicilië daar een schepje bovenop doen. Want Ragusa wordt naar verwachting de nieuwste familiebestemming in Italië. Een vlucht naar de luchthaven van Cómiso, een plaats in Ragusa, duurt slechts drie uur. En dat is met kinderen een fijn pluspunt!

Marina di Ragusa, een relaxte plek onder de zon

Ragusa strekt zich uit vanaf het binnenland richting de kust. Met name de kust, en dan in het bijzonder Marina di Ragusa, is een aanrader voor families. Voor het vijfde jaar op rij heeft het strand van de gemoedelijke badplaats het Blauwe vlag-keurmerk gekregen. Deze krijg je enkel als het strand veilig én hygiënisch is. Wel zo fijn met kinderen!

cacia Marina, Marina di RagusaRagusa is een nog relatief nieuwe bestemming; je vindt er dan ook geen gigantisch aanbod. Maar wij hebben wel net dat ene pareltje voor je gevonden, in Marina di Ragusa.

Acacia Marina is een onlangs gerenoveerd hotel met een privéstrand op nog geen 100 m lopen. Met dank aan een zwembad, twee glijbanen, diverse sportfaciliteiten, comfortabele kamers en gratis WiFi is alles binnen handbereik voor een relaxte zonvakantie.

En extra fijn: je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Maak kennis met Siciliaanse specialiteiten en lokale wijnen voor het echte Italië-gevoel!

Een kijkje in de Barok Driehoek

Ragusa wordt gekenmerkt door lange zandstranden, stuk voor stuk kindvriendelijk doordat ze langzaam in zee aflopen. Tel daar het fijne klimaat (25 tot 30 °C in de zomer) en de ruim opgezette hotelcomplexen bij op en een geslaagde familievakantie is zoals gezegd binnen handbereik.

Familiebestemming Italië: RagusaExtra leuk is dat je jouw kinderen kennis kunt laten maken met een uniek stukje cultuur. Ragusa ligt namelijk in een gebied dat de Barok Driehoek wordt genoemd. Ragusa, de stad die dezelfde naam draagt als de regio, is zonder twijfel het hoogtepunt van dit gebied. Deze welvarende stad werd in 1693 bijna in zijn geheel vernietigd door een aardbeving, maar wist weer op te krabbelen in de 18e eeuw.

Ragusa Ibla (de ene helft van de stad) is gebouwd op de oude ruïnes van de stad, waar je nog veel monumenten en pittoreske gebouwen vindt. Ragusa Superiore is het ‘nieuwe’ deel van de stad; deze is gebouwd op een plateau bovenaan de stad. Door de unieke wederopbouw en de stadskern vol barokgebouwen staat het stadje sinds 2002 in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het is een aaneenschakeling van bijzondere gebouwen. Neem een kijkje bij de 18e eeuwse Kanselarij, het Bisschopspaleis, Palazzo La Rocca, Palazzo Bestini, de Kathedraal van San Giorgio en de San Giovanni Battista kerk. Als je nog een stukje verder de cultuur in wilt duiken, kun je terecht in het Museo Archeologica Ibleo.

Ragusa heeft een wat koeler klimaat dan de plaatsen aan de kust. Dit komt doordat het een hoge ligging heeft tussen heuvels en gebergte. Een welkome afwisseling tijdens warme zomers!

Maak een dagtrip naar de Etna

Houden jij en je kinderen meer van natuur dan cultuur? Boek een dagtrip naar de Etna, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het eiland. Deze immense vulkaan ligt op ca. 2 uur rijden van Ragusa. Met een kabelbaan reis je af naar een hoogte van 2.500 m, om vervolgens per voet of truck verder te reizen. Een spectaculaire plek met een even spectaculair uitzicht!

Zie jij een vakantie in deze bijzondere regio wel zitten? Bekijk ons aanbod in de badplaats Marina di Ragusa of de geweldige stad Ragusa.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *