Puerto Banús haven van Marbella

Puerto Banús, de luxe haven van Marbella

Houd jij ervan om vakantie te vieren op een luxe bestemming en ben je Spanje-fan? Dan is Puerto Banús jouw ideale bestemming! Aan de haven draait het om zien en gezien worden. Spot de mooiste jachten, dompel jezelf onder in het uitgebreide nachtleven en maak een uitstapje naar het mooie Marbella.

Puerto Banús in een notendop

Puerto Banús, gelegen op ca. 7 kilometer van het centrum van Marbella, werd eind jaren ’60 door José Banús bedacht. Hij was op zoek naar iets waardoor Marbella zich op economisch en toeristisch gebied zou ontwikkelen. Hij bedacht het uiterlijk én de invulling van Puerto Banús: een fraai Andalusisch wit dorpje met een luxe jachthaven ervoor. De opening in de jaren ’70 werd groots gevierd, met gasten als o.a. de huidige koning van Spanje en Hugh Hefner.

Sindsdien is Puerto Banús is uitgegroeid tot één van Spanjes bekendste jachthavens. Tijdens een vakantie kun je je onderdompelen in een wereld vol weelde en luxe. Wie weet spot je wel een beroemde filmster!

Flaneren langs de luxe jachthaven

Puerto Banús, haven van MarbellaWanneer je langs de haven wandelt, bewonder je de meest luxe jachten en boten. Er dobberen er meer dan 900 op het water! Geniet van de boten van de rich and famous. Je kunt zomaar de jacht van de Saoedi-Arabische koning zien varen! Tijdens het flaneren geniet je van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Ben jij een autofanaat? Ook dan kijk je in Puerto Banús je ogen uit! De meest luxe auto’s scheuren hier rond. Alle merken, alle kleuren én alle maten… Spot een mooie vierwieler en ga ermee op de foto. En laat ze thuis denken dat je een nieuwe auto hebt gescoord!

Hard Rock Hotel MarbellaNabij de haven vind je Hard Rock Hotel Marbella. Na een dag relaxen onder de Spaanse zon kom je helemaal bij in het wellnesscentrum en bestel je iets lekkers in het restaurant. Ideaal: door de adults only formule ben je verzekerd van rust!

Uitgaansmogelijkheden in overvloed

Aan de haven vind je een ruim aanbod aan restaurants en bars. Neem plaats op een terrasje, zie de internationale jetset voorbijlopen en bestel een lekker drankje. Ook voor een goede maaltijd kun je hier terecht!

Ben jij wel toe aan een nachtje doorhalen? Dan ben je in Puerto Banús aan het juiste adres! Je vindt er tal van luxe beachclubs en discotheken waarin je de hele avond kunt dansen. Aanraders zijn o.a. Salsa Beach Club en Ocean Club, waar in het hoogseizoen regelmatig bekende DJ’s hun plaatjes draaien

Relaxen aan het strand

Puerto Banús haven van Marbella, strandAan het strand van Puerto Banús is het heerlijk vertoeven. Doe een kleurtje op onder de Spaanse zon en bestel een lekkere cocktail in één van de strandtenten. Je bent van alle gemakken voorzien voor een onbezorgde stranddag.

Meer toe aan actie? Dat komt goed uit, want je kunt er diverse watersporten beoefenen. En wie liever op een rustigere manier op het water wilt dobberen, huurt gewoon even een bootje. Dat wordt varen tussen diezelfde luxe jachten door!

Vakantie Puerto Banús, Iberostar Selection Marbella Coral BeachWil je nabij het strand verblijven? Boek dan een vakantie naar Iberostar Selection Marbella Coral Beach. Neem een duik in het zwembad bij de eigen beachclub en kom helemaal tot rust dankzij de adults only formule. Jij hoeft alleen nog maar te genieten!

(Window)shop ‘till you drop

Puerto Banús is daarnaast een walhalla onder winkelliefhebbers! Om iets te kopen dien je echter wel diep in de buidel te tasten, want je vindt hier voornamelijk winkels van de duurdere merken. Ach, windowshoppen is ook leuk.

Ben je toch echt van plan om iets nieuws te kopen? Dan kun je ook uitwijken naar winkelcentrum Marina Banús, dat op een steenworp afstand van de haven ligt. Hier vind je winkels met lagere prijzen.

Ontdek het bruisende Marbella

Puerto Banús haven van Marbella, MarbellaWil je het centrum van Marbella ontdekken? Op ca. 7 kilometer van Puerto Banús ligt het hart van de stad. Loop langs de kust en geniet van het prachtige uitzicht over zee.

Wat je in Marbella echt niet mag missen? Ga zeker struinen door het historisch centrum. Maak mooie foto’s van de witte huisjes en bezoek Plaza de Los Naranjas, het Sinaasappelbomenplein. Onder de bomen vind je de nodige verkoeling! Ook beschikt Marbella over mooie stranden waar je optimaal van de Spaanse zon kunt genieten. Vergeet je zwemkleding dus niet!

Zie jij jezelf al vakantie vieren tussen de jetset? Wij wensen je alvast een geweldige tijd toe in Puerto Banús.

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *