Vakantie Griekenland

Uitgelicht! De populairste hotels in Griekenland van dit moment

De afgelopen weken waren populaire boekweken onder Nederlandse vakantiegangers; we hebben duidelijk zin om uit te kijken naar een vakantie. Heb jij je vakantie nog niet geboekt en kan je wel wat hulp gebruiken? We zetten de populairste hotels in Griekenland, wederom één van de topbestemmingen dit jaar, voor je op een rij. Kiezen maar!

De populariteit van Griekenland

Griekenland is al jaren één van onze toppers. Samen met Spanje strijdt het elk jaar om de eerste positie in de toplijstjes. Hoewel het dit jaar (nóg) niet kan winnen van Spanje, staat het land wel op een stevige tweede positie, gevolgd door Turkije.

Waar Griekenland deze populariteit aan dankt? Als je het ons vraagt is dat een combinatie van het zonnige klimaat, de gastvrije inwoners, het lekkere eten en de keuze uit talloze eilanden. Je hebt daarnaast een ruime keuze aan hotels; van all inclusive resorts met tal van faciliteiten tot kleine boutique hotels.

Deze ruime keuze maakt het voor sommige mensen ook moeilijk; welk hotel moet je nu kiezen? We helpen je door onze populairste hotels in Griekenland op een rij te zetten. En we pakken ook nog wat appartementencomplexen mee, want die zijn net zo populair bij onze vakantiegangers.

De toppers in Kreta

Populairste hotels Griekenland: KretaKreta is de afgelopen jaren steevast het favoriete eiland onder Nederlandse vakantiegangers geweest. Je hebt er ook simpelweg de meeste vierkante meters tot je beschikking. En een ruime keuze aan badplaatsen; van badplaatsen die zich richten op feestende jongeren tot familievriendelijke badplaatsen. En de hotels? Net zo’n ruime keuze!

  • Veruit het populairste hotel op Kreta voor komend jaar is Serita Beach Hotel. Het hotel heeft een rustige ligging, biedt meerdere restaurants en zwembaden, diverse sportmogelijkheden en de optie om all inclusive te verblijven. Het strand ligt daarnaast op steenworp afstand.
  • In de pittoreske baai van Stalís vind je Horizon Beach Hotel. De meeste kamers hebben uitzicht op de blauwe zee en dankzij de zwembaden én de mogelijkheid om all inclusive te verblijven zal iedereen een onvergetelijke vakantie beleven.
  • Met dank aan de ruime appartementen richt Ida Village Appartementen I & II zich op groepen reizigers, of dit nu voor een familie- of vriendenvakantie is. Je kunt met max. 6 mensen verblijven in een appartement, dat compleet uitgerust is met kitchenette. Extra pluspunten van het complex? Het zwembad en de ligging op steenworp afstand van het strand.

Populaire hotels op Zakynthos

Populairste hotels Griekenland: ZakynthosWaar Kreta elk jaar zonder meer het populairste Griekse eiland is, wisselen Rhodos en Kos vaak de tweede en derde positie met elkaar af. Tot onze grote verrassing zijn zij dit jaar van de troon gestoten door het Ionische eiland Zakynthos. Het eiland wordt steeds meer gezien door vakantiegangers, en ook geroemd. Om de mooie, helderblauwe wateren en de prachtige baaitjes. Een ruime keuze aan hotels is er ook nog eens.

  • Zante Sun Hotel is al jaren ons populairste hotel op Zakynthos. Waar het deze eer aan dankt? Dit simplistische, maar comfortabele hotel heeft een rustige ligging met het strand binnen handbereik. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een zwembad, faciliteiten voor de jongste vakantiegangers, een buffetrestaurant en gratis WiFi.
  • Genieten van Griekse gastvrijheid zoals het hoort? Bij Contessa Hotel staat het behulpzame en vriendelijke personeel klaar om je een geweldige vakantie te bezorgen. Met haar ligging in een levendige omgeving en zowel het strand als centrum van Argassi op loopafstand lukt dat zonder twijfel.
  • Even wegdromen? Neem een kijkje bij Cavo Vezal, dat dit jaar verrassend hoge ogen gooit. In dit stijlvolle adults only hotel kun je rekenen op kleinschaligheid, Griekse gastvrijheid en een flinke dosis rust onder de Griekse zon.

Kos-knallers

Populairste hotels Griekenland: KosHet eiland Kos is misschien wel een van de gemoedelijkste eilanden van heel Griekenland. Het is dan ook niet gek dat families hier maar al te graag komen. Maar ook jongeren en stelletjes kunnen hier hun hart ophalen. Zéker in de levendige hoofdstad Kos-Stad. Extra leuk; het eiland is relatief vlak en fietsen is er een populaire bezigheid. Een stukje Hollandse activiteit tijdens jouw vakantie!

Zoek je een hotel vanuit waar je per fiets (of huurauto of excursie) het eiland kunt ontdekken? Dit zijn onze knallers voor komend jaar.

  • Hecht jij waarde aan een goede ligging en is eenvoud voor jou geen probleem? Ga dan voor het portemonneevriendelijke Anastasia. Eenvoudig of niet, je hebt wel o.a. een zwembad, ontbijtruimte en gratis WiFi tot jouw beschikking. Én je kunt fietsen huren bij het hotel.
  • Net buiten de drukte van de hoofdstad verblijven? Kies dan voor een hotel in Psalidi, dat feitelijk een buitenwijk is. Je vindt hier het populaire Hotel Iris, dat door een gastvrije Griekse familie wordt gerund. Je kunt er rekenen op o.a. een ruim zwembad, restaurant en voor kinderen een apart kinderbad en speeltuin.
  • Winkels, bars en restaurants in Kos-Stad binnen handbereik; Paritsa Hotel is dé plek voor vakantiegangers die wel houden van een beetje levendigheid. Met de sfeer zit het in het hotel zelf ook goed en de ontbijtruimte is de ideale plek om aan jouw vakantiedagen te beginnen.

Populaire hotels op Rhodos

Populairste hotels Griekenland: RhodosCultuur, dat is waarvoor de meeste vakantiegangers kiezen voor het zonovergoten Rhodos. Je vindt dit o.a. in de hoofdstad Rhodos-Stad en het witte stadje Lindos. Rhodos staat echter ook bekend om de mooie stranden en natuur (de Vlindervallei is geweldig) én je vindt er prachtige, maar ook betaalbare hotels.

  • Op zoek naar een stijlvol hotel, waar je in alle rust kunt genieten van de Griekse zon? Ga voor White Dreams Resort. Dit viersterren hotel biedt o.a. luxe kamers en juniorsuites, een zwembad omgeven door palmbomen en een restaurant.
  • In de reviews over Blue Horizon Resort Hotel zie je het steevast terugkomen; het vriendelijke personeel. Dit is een van de voornaamste redenen waarom dit hotel zo populair is. Je kunt er tevens rekenen op een fijn zwembad, ruim aanbod aan faciliteiten voor jong & oud, restaurant en meerdere bars.
  • Tijdens een vakantie in Sunshine Rhodes zal jong & oud zich uitstekend vermaken. Naast dat dit hotel een all inclusive mogelijkheid biedt, heb je er de keuze uit meerdere zwembaden, restaurants, kinderfaciliteiten en sportmogelijkheden. Extra pluspunt: het ligt direct aan het strand.

Nog meer populaire hotels in Griekenland

Populairste hotels Griekenland: RhodosGriekenland bestaat natuurlijk niet enkel uit deze vier populairste eilanden. Tijd om óók de populairste hotels op andere Griekse bestemmingen op een rij te zetten:

  • Amaryllis Hotel is – met dank aan haar kleinschaligheid – een prima plek om in alle rust te genieten van een zonvakantie op Santorini. Je kunt hier rekenen op o.a. een mediterrane sfeer, op-en-top Griekse gastvrijheid en een ligging nabij het strand.
  • Ook Astron Hotel, op het prachtige Karpathos, is de perfecte vakantiebestemming wanneer je echt wilt genieten van de rust. Je verblijft in appartementen in een rustige tuin, kunt een duik nemen in het zwembad en ook het strand is binnen handbereik.
  • Wist je dat het Griekse vasteland, en dan met name de regio Chalkidiki, ook steeds meer in trek komt? Een populaire accommodatie hier is Anna Maria Paradise in de gezellige badplaats Pefkochori. Chill bij het zwembad, smul van de Griekse keuken in de restaurants of ontdek meer van het schiereiland.

Ga jij voor een van deze populaire hotels in Griekenland of zoek je liever in ons volledige aanbod?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *