Familievakantie Canarische Eilanden

Familievakantie op de Canarische Eilanden? Check deze hotels!

Bij de Canarische Eilanden denken wij aan zon, strand en… families! De Spaanse eilanden zijn namelijk perfect voor een fijne gezinsvakantie. Zie je jezelf en jouw kinderen al genieten op een zonnig eiland, maar ben je nog op zoek naar een kindvriendelijk hotel? Haal dan inspiratie uit dit overzicht van de populairste hotels voor een familievakantie op de Canarische Eilanden.

Gran Canaria

Kilometerslange zandstranden, levendige badplaatsen, kleine dorpjes… Gran Canaria heeft het allemaal! Het is niet zonder reden dat Gran Canaria het populairste eiland is voor een familievakantie op de Canarische Eilanden.

Het aangename klimaat maakt dat je alle bezienswaardigheden kunt bewonderen met het zonnetje op jouw bol. Leuk voor jou én de kinderen! En dat geldt ook voor deze hotels:

  • In Bull Hotel Dorado Beach beleven jullie heel wat family fun! Terwijl jij bubbelt in een van de bubbelbaden vermaken de kleintjes zich in het kinderbad of de speelhal. Je kunt daarnaast rekenen op een leuk animatieprogramma, comfortabele kamers én appartementen en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te boeken. Het hotel ligt bovendien praktisch aan het strand van Playa de Arguineguín, een badplaats met een authentiek haventje.
  • Nog een aanrader voor een familievakantie op de Canarische Eilanden: Taurito Princess. Dit fijne hotel biedt allerlei faciliteiten voor kinderen, zoals een miniclub en speeltuin. Ook een kleurrijke drakenglijbaan in het zwembad staat tot hun beschikking. En of dat niet genoeg is… Samen kunnen jullie een potje jeu de boulen of leren boogschieten én kun je dankzij het strand voor de deur in no time beginnen met zandkastelen bouwen. Voor het gemak verblijf je o.b.v. all inclusive.
  • In Lopesan Baobab Resort beleven de kleintjes heel wat plezier. Ze kunnen alle watertoestellen en het glijbaantje testen in het kinderbad en spelen bij de miniclub, die – net als de rest van het hotel – geheel in Afrikaanse stijl is. Volwassenen vinden gegarandeerd een fijn plekje in de grote tropische tuin met palmbomen, watervallen, kunstmatige stranden en rivieren. Door de rustige ligging van het hotel nabij de badplaatsen Meloneras en Maspalomas, kunnen jullie bijkomen én cultuur snuiven afwisselen. Extra fijn; je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.

Benieuwd wat je kunt doen op Gran Canaria met kinderen? Check onze blog!

Familievakantie Canarische Eilanden - Lopesan Baobab Resort

Lanzarote

De redenen om voor Lanzarote te kiezen? Mooie stranden en een gemoedelijke sfeer. Nergens zie je hoogbouw; alle huisjes bestaan uit maximaal twee verdiepingen en zijn wit geschilderd met felgekleurde kozijnen. Ook zijn er levendige badplaatsen te vinden én kun je er genieten van heerlijke temperaturen.

Het aanbod aan familiehotels is daarnaast niet gering. Tijd om de meest populaire hotels voor een familievakantie op dit Canarische eiland op een rij te zetten:

  • Club Playa Blanca Hotel is een van onze toppers voor een familievakantie op de Canarische Eilanden. De kleintjes kunnen veilig spetteren in het kinderbad terwijl jij een oogje in het zeil houdt vanaf jouw ligbed. Ideaal! In de speeltuin en miniclub kunnen ze uitgebreid spelen met leeftijdsgenootjes. Voor jou staan er ondertussen twee zwembaden en een whirlpool tot je beschikking. Als klap op de vuurpijl mag je (mogelijk tegen betaling) gebruikmaken van het waterpark van het zusterhotel.
  • Overdag spelen bij de miniclub en ’s avonds uit je dak gaan bij de minidisco. Dat is leuk voor ieder kind, toch? Ook is het in Beatriz Costa & Spa mogelijk om te klimmen & klauteren in de speeltuin en ’s avonds met zijn allen een show te bekijken. Leuk voor jong & oud!
  • Hotel Beatriz Playa & Spa is een fijn familiehotel. Je hebt geen kind aan de kleintjes door de aanwezigheid van een miniclub en speeltuin én het animatieteam zorgt de hele dag door voor leuk vermaak. Doordat het hotel aan het strand ligt kunnen ze ook nog eens heel wat zandkastelen bouwen. Én dankzij de all inclusive-optie kunnen ze zelf hun bordje volscheppen. Feest!

Naar Lanzarote met kinderen? Lees onze handige tips!

Familievakantie Canarische Eilanden - Hotel Beatriz Playa & Spa

Tenerife

Wat Tenerife zo anders maakt dan de andere Canarische Eilanden? Je kunt er een duik nemen in natuurlijke zwembaden, vindt er authentieke dorpjes en prachtige zandstranden. Je kunt jouw kinderen dus wat van de cultuur bijbrengen én laten genieten van de zon!

Nu nog op zoek naar een fijne verblijfplaats. Check bijvoorbeeld deze fijne hotels voor een familievakantie:

  • In Aparthotel El Duque hoef je je geen zorgen te maken of de kinderen al het eten wel lusten. In het restaurant is namelijk een heus kinderbuffet aanwezig. De kleintjes zijn vast toe aan een lekker hapje na het spelen in het aparte kinderbad of de speeltuin. Het animatieteam zorgt de hele dag voor vermaak, je verblijft in comfortabele appartementen én kunt – voor het gemak – o.b.v. all inclusive verblijven. Volop vakantiepret!
  • Ook Hotel Best Jacaranda is een topper voor families. Dit komt o.a. door de aanwezigheid van een miniclub, kinderdisco en speeltuin, maar ook door de diverse kinderbaden én de nabijheid van een strand. Voor een compleet onbezorgde familievakantie op de Canarische Eilanden kies je voor een verblijf o.b.v. all inclusive. Bijzonder zijn de watervalrots en panoramaliften; zeker weten dat de kinderen daar na de vakantie nog lang over zullen napraten!
  • De kleintjes kunnen uren trappelen en spetteren in het grote zwembad en het aparte kinderbad van Best Tenerife. Ook een miniclub en een speciale kinderdisco-bar staan hier tot hun beschikking. Als dat geen dolle pret wordt… Daarnaast kun je bij dit familiehotel rekenen op een uitgebreid animatieprogramma, ligging vlakbij het strand én all inclusive-optie. Een momentje voor jezelf spendeer je in het fijne wellnesscentrum van Best Tenerife.

Wil jij naar Tenerife met kinderen? Bekijk onze uitgebreide blog!

Familievakantie Canarische Eilanden - Best Tenerife

Fuerteventura

Hoewel Fuerteventura het op één na grootste Canarische eiland is, is het er het meest dunbevolkt. En je vindt er meer geiten dan mensen! Fuerteventura is dan ook het ideale eiland voor rustzoekers.

Maar denk maar niet dat er niks te doen is; wandelen door de zandduinen, leren surfen, winkelen op de markt in het dorpje Lajares… Het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Zie jij jou en je gezin hier wel vertoeven? Bekijk dan eens deze familiehotels:

  • Wil je direct aan het strand verblijven? Boek dan een verblijf in Barcelo Fuerteventura Castillo. Terwijl de kleintjes spetteren in het kinderbad en uit hun dak gaan in de speeltuin of miniclub, neem jij plaats in de sauna of geniet je van een massage. Vervolgens is het tijd om zandkastelen te bouwen op het strand. Voor elke maaltijd aanschuiven in het buffetrestaurant? Boek o.b.v. all inclusive.
  • De voordelen van een vakantie in Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare? Je verblijft in een comfortabel appartement met kitchenette, kunt rekenen op een waterpark met glijbanen voor de kleintjes en hebt de keuze uit talloze activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van minigolf of een potje tennis? Dankzij het activiteitenprogramma met sporten en shows is vervelen geen optie. Geen zin om zelf te koken? Je kan o.b.v. all inclusive verblijven!
  • Kinderen halen hun hart op in Occidental Jandia Mar. In de speeltuin met springkussens kunnen ze namelijk heel wat energie kwijt. Ook bij de miniclub worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kleintjes. Kun jij ondertussen mooi even bijkomen in het wellnesscentrum of aan het zwembad! Het strand ligt bovendien op loopafstand, je kunt kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive en hebt de beschikking over diverse sportfaciliteiten. Vervelen is geen optie!

Check onze tips voor een vakantie op Fuerteventura met kinderen

Familievakantie Canarische Eilanden - Occidental Jandia Mar

Nog meer fijne hotels voor een familievakantie op de Canarische Eilanden

Een keuze maken uit al onze familievakanties op de Canarische Eilanden was geen eitje. En we vonden het eigenlijk heel zonde dat we niet alle onze favorieten konden noemen. Daarom hebben we nog wat extra top-hotels voor je in de aanbieding:

  • De vrijheid van een appartement, zodat af en toe zelf koken ook tot de opties behoort? Bij Los Zocos Impressive Lanzarote kun je rekenen op fijne appartementen met kitchenette. Voor kinderen is er een uitgebreid animatieprogramma met o.a. voetbal, beachvolleybal en shows. Zij vermaken zich daarnaast in het kinderbad, bij de miniclub en in de speeltuin. Wie liever toch niet zelf kookt kan o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Vermaak voor jong & oud; dat is waar je op kunt rekenen bij H10 Conquistador. Het is niet voor niks een van de populairste hotels op Tenerife. Dankzij het animatieprogramma, kinderbad, mini- en tienerclub, speeltuin, minidisco en (video)spelletjesruimte is vervelen geen optie. Voor volwassenen zijn er diverse sportmogelijkheden, waaronder pilates en tennis, en is er een wellnesscentrum voor complete ontspanning. Het wordt sowieso een ontspannen vakantie als je boekt o.b.v. all inclusive, geen omkijken naar eten & drinken!
  • Gegarandeerd blije kinderkoppies? Kies voor een hotel met waterpark! Hotel Livvo Lago Taurito op Gran Canaria beschikt over leuke en uitdagende glijbanen voor jong & oud en dankzij het piratenschip met mini-glijbaantjes vermaken ook de allerkleinsten zich. Volwassenen kunnen rekenen op een wellnesscentrum en een zwembad om rustig baantjes te trekken.

Familievakantie Canarische Eilanden - Hotel Livvo Lago Taurito

In welk hotel voor een familievakantie op de Canarische Eilanden vier jij graag een weekje (of twee) vakantie?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *