Populaire steden zomer

Stedentrip in de zomer? Dit zijn onze favorieten!

Hoewel het voor- en najaar het meest populair zijn voor een stedentrip, trekken ook veel van onze vakantiegangers er in de zomer op uit naar een stad binnen of buiten Europa. Wij zetten onze favoriete stedentrips voor de zomer op een rij!

All time favorite Rome

Stedentrip zomer: RomeRome heeft het hele jaar door een enorme aantrekkingskracht. Ook voor een zomerse stedentrip, wanneer de temperaturen flink stijgen in Zuid-Europa, blijft het immense openluchtmuseum (aan monumenten en bezienswaardigheden geen gebrek!) de absolute nummer 1 onder onze vakantiegangers.

Mocht je nu deze zomer naar Rome gaan, pas dan wel jouw programma een beetje aan zodra het kwik richting de 30 °C gaat.

  • Zorg dat je de stad echt te voet ontdekt, want in de bussen kan het flink plakkerig zijn. En te voet zie je ook nog eens het meest.
  • Italië & ijs: we houden van deze combinatie! Plan zoveel mogelijk ijsstops in.
  • Zoek de schaduw in het openbare park Villa Borghese. Deze leent zich prima voor een picknick onder de vele bomen. Of chill aan de rand van de enorme parkvijver.
  • Echt te warm? Ga voor een dagje binnen, waar mogelijk met airco. Bezoek bijv. Vaticaanstad met de Sixtijnse kapel of kies uit een van de vele musea. Ook in kerken is het vaak lekker koel.

Wissel dit af met de niet-te-missen hotspots – waaronder het Pantheon, de wijk Trastevere, het Colosseum en de Trevifontein – en je gaat een zalige zomerse stedentrip tegemoet.

Zo overleef je de zomer in Rome

Populaire steden zomer: Rome, H10 Roma CittaOké, nog een laatste tip; ga voor een hotel met zwembad. Net buiten de drukte van het historische centrum vind je bijvoorbeeld H10 Roma Citta. Het moderne stadshotel heeft een zwembad op het dakterras!

1.001 nacht in Marrakech

Stedentrip zomer: MarrakechDe Marokkaanse stad Marrakech lijkt zo weg te zijn gelopen uit de sprookjes van 1.001 nacht met haar medina vol kleurrijke steegjes en prachtige bouwwerken met sierlijke details.

En dat niet alleen; wie net buiten de stad verblijft – in het gebied dat Palmeraie wordt genoemd – vindt een oase met duizenden palmbomen en daartussenin en rondom prachtige hotels die uitnodigen voor een flinke dosis zonnen & relaxen.

Waar in het voor- en najaar vooral de traditionele riads in het centrum populair zijn, snappen we dat mensen in de zomer voor de Palmeraie kiezen. ’s Ochtends en ’s avonds – tijdens de koelere uren – het historische centrum ontdekken en tussendoor… een duik in het verfrissende water van een zwembad. Of je buikje rond eten, want veel hotels in de Palmeraie bieden een all inclusive mogelijkheid. Een wel heel luxe stedentrip!

Check de handige reisgids voor Marrakech van collega Marleen

Favoriete steden zomer: Marrakech, Riu Tikida PalmeraieRiu Tikida Palmeraie is echt the best of both worlds. Bij je hotel heb je alle faciliteiten voor een ontspannen zonvakantie. En met dank aan de shuttlebus sta je in no time op het bekende plein Djemaa el Fna, het kloppende hart van Marrakech.

Stad & strand in Valencia

Stedentrip zomer: ValenciaMet dank aan haar zuidelijke ligging én de aanwezigheid van een kilometerslang strand is het niet verrassend dat Valencia in trek is voor een stedentrip in de zomer. Perfect weer & de mogelijkheid om af te koelen komen hier samen!

Maar het strand laten we voor nu even links liggen; die is gewoon fijn als afwisseling. Maar feitelijk kom je voor de stad, toch?! Dan zal je aangenaam verrast worden door het oude centrum met de vele bezienswaardigheden. Én toffe street art in de wijk El Carmen.

Valencia herbergt daarnaast nog een pareltje; Ciudad de las Artes y Ciencias. Deze ‘Stad der Kunst en Wetenschappen’ bestaat uit een handjevol bijzondere gebouwen. Ze hebben de stad weliswaar bijna een miljoen euro gekost, maar het is nu wel dé hotspot van de Spaanse stad. Extra leuk: in de zomer openen openlucht discotheken hier hun deuren. Dansen tot de zon weer opkomt! En dan de volgende dag uitrusten in Turia Park, het kilometerslange stadspark.

De leukste dingen om te doen in Valencia

Populaire steden zomer: Valencia, Barcelo HotelAan de rand van Ciudad de las Artes y Ciencias vind je Barcelo Valencia, een modern stadshotel met een ge-wel-dig dakterras. Vanaf hier heb je ‘s avonds zicht op het prachtig verlichte stadsdeel. Plus: je vindt er een klein zwembadje.

Bruisend Barcelona

Stedentrip zomer: BarcelonaLiever iets koeler? Barcelona ligt zo’n 300 km noordelijker en dat kan zomaar een paar graden schelen. Tegelijkertijd kun je er – net als in Valencia – rekenen op strand. Deze vind je nabij de levendige haven.

Wie voor het eerst naar Barcelona gaat, mag een bezoek aan de Sagrada Família, Park Güell, Las Ramblas, Casa Milà en Mercat de la Boqueria niet overslaan. Heb je die eerder al gezien? Doe het dan wat rustiger aan, zeker als het warm is.

Zoek een van de hippe tentjes bij het strand en de haven uit voor een uitgebreide borrel of lunch. Of ga picknicken in een van de vele minder bekende stadsparken. Bovenop de ruim 500 m hoge heuvel Tibidabo – en daar is het dus een stuk koeler – vind je bijv. Parc de Collserola. Dit park is zelfs groter dan New Yorks Central Park. Ook een leuke optie: huur een fiets en ontdek de stad met de wind in je haren.

De leukste wijken van Barcelona

Catalonia Eixample 1864, BarcelonaEen hotel met zwembad op het dakterras is écht fijn met de hitte van Barcelona. Catalonia Eixample 1864 beschikt ook nog eens over een super centrale ligging, een lekker ontbijt en comfortabele kamers.

Gouden parel Praag

Stedentrip zomer: PraagEn dan heb je nog de reizigers die zonnig Zuid-Europa toch echt te warm vinden in de zomer. Trek dan bijvoorbeeld naar Praag. Daar is het doorgaans een stuk koeler. En dan heeft de stad ook nog eens geweldig veel te bieden!

Dat laatste is overigens niet zozeer onze mening, het is een algemeen gegeven. Praag wordt ook wel de Gouden Stad genoemd doordat het een van de mooiste steden van Europa is. Dit zie je terug in bezienswaardigheden als de astronomische klok, de Karelsbrug en de Praagse burcht. Ook de Joodse wijk met de indrukwekkende begraafplaats is een must-see.

Is het onverwacht in Noord-Europa ook heel warm, zorg dan dat je niet van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid hopt. Ga in een versnelling lager en slenter langs de rivier de Moldau, geniet van de lokale specialiteit met Trdelník (graag de ijsvariant) of zoek verkoeling in de Sint-Vituskathedraal.

Vier dagen in Praag? Check onze handige reisgids

Populaire steden zomer: Praag, Hotel RottHet is haast onmogelijk om een hotel te vinden dat centraler ligt dan Hotel Rott. Dit  hotel ligt op slechts 2 minuten lopen van het Oude Stadsplein. De knusse inrichting van het stijlvolle hotel zorgt voor een huiselijk gevoel.

Nog meer bestemmingen voor een stedentrip in de zomer

  • Ook in Lissabon kunnen de temperaturen in de zomer flink oplopen. Laat je hier niet door weerhouden. De vele schaduwrijke parken en prachtige musea bieden uitkomsten als de warmte even naar je hoofd stijgt. En laten we eerlijk zijn; er is geen betere reden om vooral te genieten van het lekkere ijs dat hier wordt verkocht.
  • Dubai biedt – eigenlijk net als Marrakech – stad en zon in één vakantie. ’s Ochtends kun je iconische gebouwen spotten en ’s middags plof je neer op het strand of bij het immense zwembad van je hotel. Want in Dubai is alles groter dan groots!
  • Hoe leuk Londen met kerst ook is, koud is het wel. En in het voor- en najaar is het qua weer ook best onzeker. Voor meer zekerheid en de hoogste kans op zonnig en droog weer reis je júist in de zomermaanden af naar de Britse hoofdstad. Zie jij jezelf al slenteren door Notting Hill of over de glazen brug van de Tower Bridge lopen?
  • Berlijn is het hele jaar door gezellig, maar in de zomer in het bijzonder. Het goede weer haalt het beste in de stad naar boven. De locals leven op straat, overal verschijnen gezellig terrasjes en je geniet buiten van talloze live optredens. En ondanks dat het een stad is, vind je aan de oever van de Spree wel geweldige strandbars.

Welk van deze bestemmingen spreekt jou aan voor een stedentrip in de zomer?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *