Wat te doen in Playa del Inglés, Gran Canaria

Wat te doen in Playa del Inglés, het bruisende hart van Gran Canaria?

Als er een badplaats op Gran Canaria alles in huis heeft voor een geslaagde zonvakantie dan is het Playa del Inglés wel; strand, fijne hotels en talloze uitgaansmogelijkheden. Tel daarbij het mooie weer en de korte vliegtijd op en het plaatje is compleet. Kijk je mee wat je kunt doen in Playa del Inglés?

Playa del Inglés in een vogelvlucht

Zeg je Gran Canaria, dan zeg je Playa del Inglés. Want deze badplaats is – ondanks dat het nog geen 50 jaar oud is – zonder twijfel het kloppende hart van het eiland. En extra fijn: het ligt op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Nederland én door de ligging nabij de evenaar kent het ook nog fijne winters. Ja, je kan zelfs dan een duik nemen in het zwembad!

Maar het is niet alleen zon, zee en strand wat de klok slaat in de zuidelijke badplaats. Je kunt zoveel meer doen in Playa del Inglés (en de rest van Gran Canaria). We vertellen je er in deze blog alles over. Wedden dat je meteen je koffers wil pakken?

Een vakantie naar Playa del Inglés boeken?Bekijk ons aanbod

Zoek een plekje op het strand van Playa del Inglés

Playa del Inglés heeft haar naam te danken aan het strand. Als je de naam van de badplaats vertaalt, betekent dit ‘het strand van de Engelsen’. Het waren Engelse toeristen die hier als eerst hun handdoek neerlegden. Inmiddels weten alle nationaliteiten de weg naar het lange en brede zandstrand te vinden.

Het strand strekt zich uit over maar liefst 7 (!) km en daardoor is er genoeg ruimte om je handdoek uit te leggen. Liever iets comfortabeler? Tegen betaling zijn er ligbedjes en parasols te huur. En lokale ondernemers bieden talloze watersporten aan. De beruchte bananenboot is hier mega-populair.

Time to Smile Terrazamar, Gran CanariaHeb jij nog geen vakantie geboekt naar Playa del Inglés? Dan hebben we hét hotel voor jou. Time to Smile Terrazamar ligt bijna direct aan de boulevard en op slechts een paar minuten lopen van het strand.
Wat te doen in Playa del Inglés: strand
Het strand van Playa del Inglés is maar liefst 7 kilometer lang

Slenteren over de boulevard van Playa del Inglés

Langs het strand loopt – niet over de gehele 7 km overigens – een gezellige boulevard. De boulevard is gevuld met eetgelegenheden, winkeltjes, ijscoboeren (wat is een zonvakantie zonder ijsje?) en speelhallen.

Wat ons betreft is de boulevard van Playa del Inglés leuk op elk moment van de dag; tussen het zonnen door om te genieten van een lokale lunch, na het zonnen om je reisgenoot te verslaan in een speelhal en daarna om te dineren. Of wacht… nee, je kan hier nog veel langer doorgaan. Tot in de kleine uurtjes met dank aan de vele uitgaansgelegenheden!

Op zoek naar een gezellige cocktailbar met een super ruime keuze? Ga naar de Tipsy Hammock. Zelden zagen we zo’n groot assortiment aan mojito’s en als je niet van alcohol houdt, zijn er verrassende mocktails te bestellen.
Wat te doen in Playa del Inglés: boulevard
Voor gezelligheid zit je goed aan de boulevard van Playa del Inglés

Maak een rondje langs de centro comercials

Ben jij gewend dat een badplaats talloze straten rondom een centrum kent, met daar op elke hoek een andere uitgaansgelegenheid? In Playa del Inglés werkt dat net even anders. De meeste uitgaansgelegenheden – zoals bars en discotheken, maar ook winkels en restaurants – vind je in zogenaamde centro comercial.

Een echt stadscentrum heeft Playa del Inglés hierdoor niet. Of dat heel erg is? Nee. Je vindt namelijk wel alles in een centrum én elk centrum heeft zo haar eigen karakter. Aan jou de keuze waar je heen gaat:

  • Kasbah vormt samen met Metro en Plaza één groot uitgaanscentrum. Waar oudere vakantiegangers zich verzamelen op het plein bij Kasbah, zal het jonge publiek afzakken naar het lagergelegen Plaza. Dit centrum is een soort van ondergrondse arena met rondom winkels en uitgaansgelegenheden. Direct naast Plaza vind je trouwens de bekende discotheek Pacha.
  • Nederlanders komen graag samen in Gran Chapparal, waar je o.a. ’t Heineken Café vindt. Voor een broodje bratwurst ben je aan het juiste adres in Cita, waar Duitse toeristen graag komen.
  • Yumbo is de plek waar mensen uit de LGBTQ-scene graag samenkomen. Een beetje extravagant, maar lekker open minded.

Kies uit de leukste dagtripjes

Wil jij behalve strand, barretjes en restaurants ook nog wat meer zien van Gran Canaria? Je hebt de mogelijkheid om excursies te boeken. Ook kun je een auto huren en zelf op pad gaan.

Wat we je in elk geval aanraden?

  • Ga naar de haven van de badplaats Puerto Rico. Meerdere keren per dag vertrekken hier boten om op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen. Sommige boten leggen ook nog in een baai aan en dan kan je een verfrissende duik nemen of een rondje op de jetski crossen.
  • Breng een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, de grootste stad van de Canarische eilanden. Met name de historische wijk Vegueta is een aanrader. Dit stadsdeel wordt gekenmerkt door kleine straatjes met kleurrijke gebouwen en typische balkonnetjes. Vanaf de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
  • Gran Canaria herbergt geweldige bezienswaardigheden, maar de mooiste vind je weinig terug in toplijstjes. Toch verklappen we hem; Barranco de las Vacas. Deze kloof – die je zelfstandig kunt bezoeken – is een soort Antilope Canyon (Verenigde Staten) in het klein. Extra fijn: toegang is helemaal gratis!

Onze persoonlijke insider tips voor Gran CanariaLees alles over excursies op Gran Canaria

Wat te doen in Playa del Inglés: kloof
Wat te doen in Playa del Inglés? Kijk ook vooral naar de omgeving en bezoek Barranco de las Vacas

Verblijf in een van deze hotels

We hebben meer dan 100 hotels en appartementencomplexen in ons aanbod. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, helpen we je graag op weg met wat suggesties.

  • Abora Buenaventura by Lopesan Hotels nodigt uit voor een relaxte familievakantie met voldoende vermaak voor jong & oud. Je kunt er rekenen op o.a. meerdere zwembaden, een apart kinderbad en miniclub voor de jongste vakantiegangers, een bubbelbad, talloze sportfaciliteiten, een buffetrestaurant én all inclusive optie.
  • Voor een betaalbare vakantie tippen we Corona Blanca, een eenvoudig appartementencomplex op loopafstand van het strand. Je hebt een zwembad tot je beschikking en aan de poolbar bestel je verkoelende drankjes. Eenvoudig of niet; onze vakantiegangers beoordelen dit complex met maar liefst een 9.0*.
  • Fan van de hotelketen RIU? In Playa del Inglés vind je meerdere hotels van de luxe hotelketen, waaronder Riu Palace Palmeras. Je kan hier rekenen op de fijne service waar RIU bekend om staat, modern ingerichte kamers, zwembaden voor jong & oud en een all inclusive optie.
  • Liever in een minder groot hotel verblijven? Bohemia Suites & Spa is een charmant boutique hotel met 75 kamers. Laat jezelf in de watten leggen in het wellnesscentrum, neem een duik in een van de twee zwembaden of relax in de jacuzzi. Je komt hoe dan ook ontspannen thuis!

* Review-cijfer op het moment van schrijven van dit artikel

Wat te doen in Playa del Inglés: hotels
Bohemia Suites & Spa is een charmant boutique hotel in Playa del Inglés

Geniet van het mooie weer in Playa del Inglés

Waar je je ook bevindt in Playa del Inglés de zon is bijna altijd binnen handbereik. Ja, ook in de lente, herfst en winter!

Door de ligging nabij de evenaar kun je in de lente en het voorjaar rekenen op gemiddelde temperaturen tussen de 21 en 24 °C, met uitschieters naar wel 26 °C. In de winter blijft de temperatuur hangen op gemiddeld 18-19 °C. Dit is vooral een heel fijne tijd als je veel van het eiland wil ontdekken.

En het weer in Playa del Inglés in de zomer dan? Goddelijk als je van warme temperaturen houdt althans. Het kwik kan in de zomermaanden boven de 30 °C stijgen. Ja, dan tippen we wel een hotel of appartementencomplex met airco. De avonden zijn overigens wel koeler, met dank aan de passaatwind die je er vaak hebt.

Wat je nog meer kunt doen in Playa del Inglés?

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen in Playa del Inglés? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Playa del Inglés loopt haast naadloos over in de badplaats Maspalomas. Hier vind je Dunas de Maspalomas, een indrukwekkend duinlandschap. Alsof je midden in de Sahara staat!
  • Zin in een avondje karaoke? We tippen The Irish Tavern. Niet alleen de hits van Queen staan in het repertoire, je kunt ook gewoon Hazes-nummers aanvragen. En extra pluspunt: met dank aan happy hour zijn zelfs cocktails hier nog betaalbaar.
  • Houd je wel van een beetje actie? Aan het strand van Playa del Inglés worden talloze watersporten aangeboden? Zo kan je er o.a. leren (kite)surfen.
  • Spanje & tapas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beste tapas bestel je als je het ons vraagt bij Wapa Tapa. Er staan veel authentieke en huisgemaakte gerechten op de kaart.

Weet jij al wat je allemaal wilt doen in Playa del Inglés?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Wat te doen in Playa del Inglés, het bruisende hart van Gran Canaria?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *