Vriendinnenweekend

Have fun! De leukste bestemmingen voor een vriendinnenweekend

Wist je dat het eind maart Nationale Vriendinnendag is? Deze dag, elk jaar op de derde zaterdag van maart, werd ooit bedacht door de medewerkers van het tijdschrift Flair om vriendschappen te vieren. En hoe vier je dat beter dan met een vriendinnenweekend in net over de grens of verder weg.

Eigenlijk heb je geen reden nodig om een vriendinnenweekend te boeken met die ene speciale vriendin, maar als je dan toch een zetje nodig hebt; gebruik Nationale Vriendinnendag als excuus.

Boek vandaag nog een tof vriendinnenweekend naar een van onderstaande bestemming óf boek – als er al andere plannen zijn voor het derde weekend van maart – een tripje later in het jaar. Die je natuurlijk wel cadeau geeft op Nationale Vriendinnendag. Kun je een vriendin nog blijer maken? (meer…)

Lees meer

Europarcs

Op vakantie in eigen land? Kies voor luxe & comfort in een EuroParcs vakantiepark

Durf jij het vanwege de corona-perikelen nog niet aan om op vakantie naar het buitenland te gaan? Speciaal voor jou hebben wij ons aanbod van vakanties in Nederland uitgebreid. Onder andere met de fijne vakantieparken van EuroParcs. Iets voor jou?

Wat kun je verwachten van een vakantie in een EuroParcs resort?

EuroParcs vakantieparken NederlandOm het kort te zeggen; je kunt bij EuroParcs rekenen op de vrijheid en ruimte van een vakantiepark, met de voorzieningen en faciliteiten van een hotel. De vakantieparken onderscheiden zich op het gebied van service, luxe, comfort, rust en ruimte. Dat klinkt als een heerlijke vakantie, toch?!

Als je kiest voor een vakantie in een EuroParcs resort heb je daarnaast in ieder geval een goede ligging in de pocket; alle parken liggen op A-locaties in Nederland. De Brunssummerheide in Limburg, Uitdam bij Amsterdam, Kaatsheuvel nabij de Efteling en de Biesbosch nabij Dordrecht zijn slechts enkele voorbeelden van parken in ons uitgebreide aanbod. (meer…)

Lees meer

Pretparken Europa

Voor jong & oud! De leukste pretparken in Europa

Wil je meer zien dan de Efteling en Walibi? Tijd om jouw koffers te pakken en de gaafste pretparken van Europa te ontdekken. Dat zijn er nogal wat! Italië, Frankrijk, Zweden, Duitsland; in ieder land is wel weer een ander gaaf park te vinden. Hou je vast en reis met ons langs de leukste pretparken van Europa! (meer…)

Lees meer

10x doen in Brugge (het hele jaar door!)

In welk seizoen je ook naar de geweldige Belgische stad gaat; Brugge is altijd even charmant. De vele kanaaltjes, historische gebouwen, gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes zorgen voor het complete vakantieplaatje. Onze favoriete bezigheid is simpelweg slenteren door de mooie straatjes, maar er is meer te doen. (meer…)

Lees meer

Mergelgrotten Maastricht

Maastricht ondergronds: een kijkje in de gangen van de Sint-Pietersberg

Boven de grond, in het stadscentrum, is Maastricht levendig. Maar in de Sint-Pietersberg ondergronds is het leeg en koud. Toch is het de moeite waard om af te dalen. Ga je mee naar de mergelgrotten?

Een korte geschiedenisles

Wij klagen wel eens over hard werken, maar hard werken was wat de blokbrekers deden in vroegere jaren. Vanaf 1229 brachten ze hun dagen in de Sint-Pietersberg door. Bij een kille temperatuur en een hoge luchtvochtigheid zaagden ze dagenlang blokken mergel, die vervolgens gebruikt werden in de bouw.

In de Sint-Pietersberg ontstond zo een 20.000 gangen tellend stelsel, bij elkaar van maar liefst 200 km lang. Door de komst van de ENCI (Eerst Nederlandse Cement Industrie) is twee derde van de gangen in de loop der tijd verloren gegaan. Maar de andere gangen zijn nog in tact en je kunt er zelfs een rondleiding krijgen. (meer…)

Lees meer

Movie Park Germany

Movie Park Germany: Europa’s grootste film- en entertainmentpark

De vakantie is voorbij, maar een weekendje weg kan in principe altijd. Vooral wanneer je met de handen in het haar zit, omdat je niet meer weet hoe je de kinderen kunt vermaken. Wij weten een simpele, maar hele leuke oplossing voor dit probleem: ga een weekendje naar Movie Park Germany!

Movie Park Germany is Europa’s grootste film- en entertainment pretpark, gevestigd in Duitsland. Het park biedt zoveel actie en entertainment, dat je nog je best moet doen om voor sluitingstijd alle attracties te bezoeken. Beleef met het hele gezin een spannende dag. En dat op slechts een uur rijden vanaf Arnhem! (meer…)

Lees meer

Reisgids Berlijn tips

Verrassende Berlijn-tips van een insider

Een stad vol contrasten en cultuur, dynamisch & bruisend. En dat op nog geen 700 km van Nederland. Berlijn is, met dank aan de vele wijken met hun eigen karakter, een populaire stedenbestemming onder Nederlanders. Niet om één keer naar toe te gaan, maar keer op keer. Omdat er altijd wel wat nieuws te ontdekken valt.

Iemand die dat als geen ander weet is Marjolein van der Kolk. De uit Nederland afkomstige reisblogger liep een half jaar stage in Berlijn en besloot zich hier definitief te vestigen. De aantrekkingskracht zorgde daarnaast voor dat ze besloot een reisblog vol Berlijn-tips te starten.

Berlijn-tips gebundeld

Inmiddels is haar blog met Berlijn-tips haar lust en haar leven. Ze deelt op Berlijn-blog.nl meerdere keren per week unieke tips, die duidelijk laten zien dat Berlijn niet zo grauw is als het imago dat de stad heeft. En dat blijkt ook uit onderstaande tips, die Marjolein speciaal voor dé VakantieDiscounter samenstelde. Kijk je mee? (meer…)

Lees meer

Europa Park

Europa Park: het beste attractiepark ter wereld bestaat 40 jaar

Europa Park heeft niet alleen dit jaar de award mogen ontvangen voor beste attractiepark ter wereld, ook viert het in 2015 haar 40ste verjaardag. En er valt genoeg te vieren! Europa Park is het grootste park van Duitsland en heeft een prachtig bijbehorend resort met maar liefst een oppervlakte van 970.000 m2. 40 jaar Europa Park. Tijd voor een feestje. Vier jij de 40ste verjaardag samen met Europa Park?

(meer…)

Lees meer

Weekendje weg met hond: vakantieparken in Nederland

Weekendje weg met de hond: 3x hondvriendelijke vakantieparken in Nederland

Het leven van een hondeneigenaar gaat niet altijd over rozen. In je zoektocht voor een geslaagd weekendje weg met de hond kom je genoeg leuke vakantieparken tegen, maar waarom zijn honden niet overal welkom? Tijd om je een flinke speurtocht te besparen en hondvriendelijke vakantieparken te selecteren.

Sinds 1,5 jaar ben ik trotse eigenaar van een onwijs eigenwijze golden retriever, die we graag meenemen op vakantie. Het liefst in een vakantiehuisje, want in een hotelkamer kun je met een grote hond niet echt je kont meer keren. Maar de zoektocht naar een vakantiepark voor een weekendje weg met de hond blijkt nog best een uitdaging…

(meer…)

Lees meer