Doen aan de Costa Blanca

Zon, cultuur én meer! 8x doen aan de Costa Blanca

Je kunt de luiwammes uithangen op een van de vele mooie stranden aan de Costa Blanca. Of je kunt je volproppen met de lekkerste tapas. Met beiden is helemaal niets mis natuurlijk. Maar… als je dan toch naar de populaire Spaanse kuststrook afreist, zorg dan dat je ook wat van de bestemming zelf ziet. Er is zoveel te doen aan de Costa Blanca!

De Costa Blanca is één van de belangrijkste Spaanse Costa’s. Met ruim 200 km aan kustgebied zijn er voldoende stranden voor zonliefhebbers. Maar mocht je zon willen combineren met uitstapjes dan is er ook genoeg te doen aan de Costa Blanca. Je vindt er namelijk mooie stadjes, bijzondere bezienswaardigheden, fijne badplaatsen en meer. (meer…)

Lees meer

Excursies & dagtrips Benidorm

Eropuit! De leukste dagtrips & excursies vanuit Benidorm

Ondanks dat er een klein beetje een bejaarden-imago kleeft aan Benidorm (onzin!), is de badplaats aan de Costa Blanca sinds de jaren 60 wél een van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Spanje. Zon & strand spelen hier een hoofdrol, uitgaan kan er prima én in de omgeving is genoeg te doen. Check deze dagtrips & excursies vanaf Benidorm maar eens!

Benidorm in een vogelvlucht

Excursies & dagtrips BenidormEen van de populairste Spaanse Costa’s is de Costa Blanca. Naast dat deze kuststrook over zo’n 75 stranden beschikt, vind je er ook nog eens levendige badplaatsen. Benidorm is de meest bekende!

De stad, die ook wel de bijnaam Manhattan van de Costa Blanca heeft met dank aan de grote hoeveelheid skyscrapers, biedt zonder twijfel veelzijdigheid. Want hoewel het bejaarden-overwinter-imago onlosmakelijk verbonden is aan Benidorm, biedt het meer. Lange stranden bijvoorbeeld. En een sfeervol historisch centrum met geweldige tapastentjes.

Maar… als je twee weken verblijft in één van de vele hotels waar je bij ons uit kunt kiezen, wil je misschien toch stiekem meer dan alleen de badplaats zelf. We zetten daarom onze favoriete excursies en dagtrips vanuit Benidorm op een rij. (meer…)

Lees meer

Leukste badplaatsen Costa Blanca

Where to stay? De leukste badplaatsen aan de Costa Blanca

Zeg je Costa Blanca, dan zeg je Benidorm. En ja, dit is de populairste vakantiebestemming in het Spaanse kustgebied. En niet zonder reden. Maar er zijn meer leuke badplaatsen aan de Costa Blanca te vinden. We zetten onze favorieten voor je op een rij. Daarna is de keuze aan jou!

Costa Blanca in een vogelvlucht

Meer dan 200 kilometer aan kustlijn, bijna 75 stranden en in het hoogseizoen temperaturen rond de 30 °C. Wij vinden het totaal geen verrassing dat de Costa Blanca zo enorm populair is onder Nederlanders en vakantiegangers uit andere Europese landen.

Costa Blanca, dat eigenlijk witte kust betekent, doet haar naam dubbel eer aan. De uitgestrekte kustlijn – die loopt van Dénia tot Torrevieja – is een aaneenschakeling van witte zandstranden. Daar bovenop vind je een landschap met amandelbomen vol witte bloesems (in het juiste seizoen). Aan welke van de twee de Spaanse regio haar naam te danken heeft, is onbekend. Wij rekenen ze beiden goed! (meer…)

Lees meer

Vakantie Albir, Costa Blanca

Zon, natuur en rust: dat is vakantie vieren in Albir

Is de Costa Blanca jouw favoriete Spaanse Costa en wil je genieten van een rustige zonvakantie? Dan is Albir een ideale plek! De badplaats beschikt over een uitgestrekt strand waaraan het heerlijk vertoeven is. Maar er is meer te doen! Wij nemen je mee langs de hoogtepunten in en om deze gemoedelijke plaats. Kijk je mee?

Albir ligt aan de Spaanse Costa Blanca, in de gemeente Alfaz del Pi. Op ca. 7 kilometer ligt het bekendere Benidorm. In Albir geniet je van een ontspannen zonvakantie door plaats te nemen op het strand. Daarnaast kun je flaneren over de boulevard en natuurrijke pareltjes verkennen in de omgeving. (meer…)

Lees meer

Kleurrijk Villajoyosa, Costa Blanca

Kleurrijk Villajoyosa, de chocolade-parel van de Costa Blanca

Soms zie je foto’s en denk je: “Waar is dat gemaakt? Daar wil ik heen!” Dat gebeurt veel mensen ook bij het zien van een foto van Villajoyosa. Het leuke aan dit dorpje is dat het – als je je er even in verdiept – nog meer charme heeft dan enkel de gekleurde huisjes aan het strand. Lees maar mee!

Villajoyosa in een vogelvlucht

Villajoyosa is een klein stadje ten zuiden van Benidorm. Doordat je slechts 15 km hoeft te overbruggen, is het wat ons betreft echt een must see tijdens een vakantie aan de Costa Blanca.

Het stadje lijkt regelrecht van een ansichtkaart gelopen te zijn. Met de gekleurde vissershuizen die fel afsteken tegen het lichte (kilometerslange) zandstrand en de geweldige promenade die richting de haven loopt. Met maar liefst 3,5 km aan zandstrand is hutje mutje liggen hier overigens niet aan de orde. (meer…)

Lees meer

Altea Costa Blanca

Kunstzinnig Altea aan de Spaanse Costa Blanca

Met haar witte huisjes en knusse straatjes is Altea terecht een van de mooiste plaatsjes aan de Costa Blanca. De schilderachtige omgeving is duizendmaal genieten tijdens jouw vakantie in Spanje.

Altea in een vogelvlucht

Altea Costa Blanca, vogelvluchtAltea bevindt zich ten noorden van Benidorm en is gebouwd op een heuvel. Karakteristiek aan Altea zijn de witgekalkte huisjes. Doordat door de eeuwen heen schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars zich in deze badplaats begaven, zie je veel kunstzinnige invloeden terug. Nu nog zijn er veel ateliers te vinden in Altea.

Het is niet geheel duidelijk waar de naam Altea vandaan komt. Eén van de theorieën is dat het komt van de Grieken. Zij vestigden zich in deze plaats en legden een marktplaats aan die zij Althaia noemden, naar een godin uit de Griekse mythologie. Sinds de jaren ’50 is Altea uitgegroeid tot een plaats die is ingesteld op de vakantieganger en dus vele voorzieningen heeft. Daarnaast is er veel te zien en te doen in deze prachtige plaats.  (meer…)

Lees meer

Doen in Benidorm

10x doen in Benidorm

Ben jij van plan om binnenkort naar Benidorm te gaan? In de Spaanse badplaats is genoeg te doen! Van relaxen aan het strand tot bijkomen in de mooie natuur… Er is voor ieder wat wils. Wij maakten een top 10 van dingen die je zeker moet gaan ondernemen. In willekeurige volgorde!
(meer…)

Lees meer

Vakantie Alicante

Een zonnige vakantie in Alicante

Haven, strand, historie en natuur; dat is Alicante in een notendop. Deze badplaats aan de Spaanse Costa Blanca heeft de juiste ingrediënten voor een zonvakantie mét cultuur. Wij nemen je mee langs stranden, winkels en andere indrukwekkende pronkstukken van deze stad.

Alicante in een vogelvlucht

Vakantie Alicante, vogelvluchtAlicante is een havenstad bij uitstek. Zo’n 7.000 jaar geleden vestigde de mens zich op deze locatie. En zoals veel Spaanse badplaatsen heeft het zich na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt tot een hotspot voor toeristen.

Dat heeft zo zijn redenen, want het is heerlijk verblijven in Alicante. Strand, cultuur en lekkere tapas vind je hier gegarandeerd. En dankzij de geschiedenis is het ook de goede plek voor een middagje cultuur snuiven.

De mediterrane temperaturen in Alicante zijn het gehele jaar door prettig. Regenen doet het maar weinig en de zon schijnt er rijkelijk zonder dat je in de zomer last hebt van oncomfortabele hittegolven. Wij laten je graag zien waar je moet zijn als je kiest voor een reis naar deze Spaanse stad. (meer…)

Lees meer