Vakantie Olympus Rivièra tips

Op vakantie naar de Olympus Rivièra? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar de Olympus Rivièra? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Olympus Rivièra-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie aan de Olympus Rivièra.

Waar ligt de Olympus Rivièra?

Vakantie Olympus Rivièra tips - Palaios PanteleimonasMet alle populaire Griekse eilanden – zoals Kreta, Kos en Rhodos – wordt het vasteland vaak vergeten. Zonde! Het vasteland van Griekenland heeft juist zoveel te bieden. Dat bewijst de Olympus Rivièra wel. Dit kustgebied ligt in het noorden van het land en is een district van de regio Centraal-Macedonië.

De Olympus Rivièra strekt zich uit langs de kust. Het loopt van het district Imathia (op ca. een uur rijden van Thessaloniki) ca. 70 km zuidwaarts naar de badplaats Nea Mesangala. De Mount Olympus – de grootste berg van Griekenland en de trots van de regio – schittert meer landinwaarts. Op de borden kan je overigens ook ‘Pieria’ voorbij zien komen, zo wordt de regio door de locals genoemd.

Met water zo blauw als in de Caraïben en  langgerekte stranden waar je u tegen zegt, is de Olympus Rivièra met recht een Grieks pareltje te noemen. In de zomermaanden is het er heerlijk vertoeven aan het water. In het voor- en najaar kunnen sportieve vakantiegangers hun hart ophalen. Door de relatief kleine oppervlakte van de Olympus Rivièra hoef je voor activiteiten geen uren in de auto te zitten. Extra fijn: er slechts één uur tijdsverschil met Nederland.

Waar staat de Olympus Rivièra bekend om?

Denk je bij een rivièra direct aan zon, zee & strand? Die vind je zeker tijdens een vakantie aan de Olympus Rivièra. Qua mooie stranden, helderblauwe zee en leuke vissersdorpjes is de Olympus Rivièra goed te vergelijken met de Griekse eilanden. Maar er is één groot verschil; het is een stuk minder toeristisch. De badplaatsen zijn daardoor kleinschaliger en gemoedelijker, maar zeker niet minder leuk.

We zeiden het net al: de regio dankt haar naam aan de Mount Olympus. Met een hoogte van 2.917 m is dit de hoogste berg van heel Griekenland. Het wordt ook wel ‘de berg van de goden’ genoemd. De Grieken geloven namelijk dat de twaalf Olympische Goden (de belangrijkste goden en godinnen uit de Griekse mythologie) hier vroeger woonden.

Naast mooie stranden en een hoge berg biedt de Olympus Rivièra een hoge dosis cultuur. Er zijn o.a. traditionele dorpjes, archeologische opgravingen en oude kloosters te bezoeken. Vooral de stad Dion is bekend; je vindt hier de opgravingen van de Heilige stad der Macedoniërs. Bewonder o.a. de twee amfitheaters, een stadion en diverse tempels. Ook het museum is een aanrader!

Na al het cultuur snuiven wachten er in de restaurants en tavernes heerlijke lokale lekkernijen. Voor een vakantie aan de Olympische Rivièra tippen we een wijnproeverij. Je verwacht het misschien niet maar de regio heeft tal van wijngaarden. Ook daar kan je een bezoek aan brengen.

Zien & doen aan de Olympus Rivièra: de ultieme tips

Vakantie Olympus Rivièra tips - Mount OlympusDe regio is vrij compact waardoor je tijdens een vakantie aan de Olympus Rivièra niet te lang in de auto hoeft te zitten. Zo kan je in korte tijd eenvoudig veel bezienswaardigheden afvinken. Wat ons betreft kunnen vakantiegangers zich makkelijk een week vermaken in het district. Nog wel langer als je ook uitstapjes naar andere regio’s op het Griekse vasteland maakt en een aantal relaxdagen inplant.

Tips voor de omgeving zijn er genoeg. Als we één ding zeker weten is dat je je tijdens een vakantie aan de Olympus Rivièra niet hoeft te vervelen. We verzamelden onze favorieten voor je:

  • Mount Olympus is de eerste berg in Griekenland dat met haar omgeving is benoemd tot een nationaal park. Het is dan ook bijzonder mooi! Trek je wandelschoenen aan voor een stevige hike of stap op de pedalen van een mountainbike. Onderweg kom je o.a. prachtige watervallen tegen. Maak ook zeker een excursie naar Mytikas, de hoogste bergtop. Wist je dat je in de winter ook kan skiën bij Mount Olympus?
  • Aan de voet van de Mount Olympus vind je het kleurrijke dorpje Litochoro. Combineer het met een bezoek aan het klooster van Agios Dionysios. Ook het bergdorpje Palaios Panteleimonas is een aanrader. Woningen zijn hier nog in traditionele stijl. Bijzonder!
  • Het kleine zusje van de Mount Olympus is het Pieria-gebergte. Volgens een andere mythologie leven hier de Negen Pierische Muzen. Voor natuurliefhebbers zijn het Axios Delta Nationaal Park en de wetlands ook een aanrader.
  • Cultuur snuiven tijdens je vakantie aan de Olympus Rivièra? Ga naar het Byzantijnse kasteel van Platamonas of het Archeologische Park van Dion. Bezoek ook Katerini, de hoofdstad van de Olympus Rivièra.

De beste reistijd voor de Olympus Rivièra

Het kustgebied heeft – net als de rest van het land – een mediterraan klimaat. Wanneer je dan het beste naar de Olympus Rivièra kunt reizen, hangt af van je wensen.

  • Ben je een echte zonaanbidder en wil je het liefst dagenlang op de mooie stranden liggen? Ga dan in de zomermaanden richting de Olympus Rivièra. De temperaturen lopen dan op tot boven de 30 °C. In juli en augustus zijn er zelfs uitschieters naar 35 °C. In september staat de thermometer een paar graden lager maar is het nog steeds aangenaam warm.
  • Voor actieve vakantiegangers is het voor- of najaar een betere periode. De zon schijnt wel maar het is nog niet zo warm als in het hoogseizoen. Ideaal als je wil wandelen, hiken of fietsen.

De leukste hotels aan de Olympus Rivièra

Vakantie Olympus Rivièra tips - Mediterranean Village Hotel & SpaEr zijn genoeg toffe hotels aan de Olympus Rivièra. Van stijlvolle adults only accommodaties tot kindvriendelijke toppers. We zetten onze favorieten voor je op een rij:

  • Wauw! Op de ligbedjes van Mediterranean Village Hotel & Spa zouden we dagenlang kunnen vertoeven. Toch even de benen strekken? Werk je in het zweet in de fitnessruimte, speel een potje beachvolleybal of – misschien nog wel beter – wandel naar het wellnesscentrum. Kinderen vermaken zich in het kinderbadje.
  • Een van de best beoordeelde hotels aan de Olympus Rivièra is Cavo Olympo Luxury Hotel & Spa. Hier dompel je je helemaal onder in luxe. Het ligt niet alleen in een privébaai, er zijn ook nog eens tal van wellnessfaciliteiten, een infinity zwembad, een breed aanbod aan wellnessfaciliteiten en juniorsuites met een jacuzzi. Kies jij voor deze adults only topper?
  • Wil je prinsheerlijk genieten? Kies voor Hotel Mediterranean Princess en geniet van ultieme rust dankzij de adults only-formule. In de restaurants smul je van lokale specialiteiten. Dankzij de sportfaciliteiten houd je je conditie op peil.

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Hier vind je ons totale aanbod aan de Olympus Rivièra.

Vervoer aan de Olympus Rivièra

Om veel in een korte tijd te zien, raden we je aan een auto te huren. Dit kan bij ons eenvoudig tijdens boeking. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Lees hier hoe je dat doet.

Liever georganiseerd op pad? Er worden talloze excursies aangeboden ter plaatse. Onze partner GetYourGuide biedt bijv. een canyoningstocht bij de Mount Olympus en een bezoek aan de ‘zwevende kloosters’ bij Meteora aan.

Meer tips voor een vakantie aan de Olympus Rivièra

Tot slot; nog een aantal extra Olympus Rivièra-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Waar je het beste kan verblijven aan de Olympus Rivièra? Een van de bekendste badplaatsen is Paralía. Dit komt met name door de aanwezigheid van het brede lange zandstrand en tal van watersportmogelijkheden. In de autovrije hoofdstraat is het altijd gezellig druk en er is een charmante vissershaven. Wie liever wat rustiger verblijft is Leptokaria een dikke tip.
  • De Olympus Rivièra is kindvriendelijker dan je misschien denkt. Een dagje Waterpark Kariba kan sowieso niet ontbreken tijdens de familievakantie. Eens kijken wie het snelste van de glijbaan roetsjt. Blije kinderkoppies gegarandeerd!
  • Wil je uitstapjes maken naar de rest van het Griekse vasteland? We hebben al onze tips voor het Griekse vasteland op een rij gezet. Sommigen zijn iets verder rijden maar zeker de moeite waard als je zin hebt in een kleine roadtrip.

Zie jij door onze tips een Olympus Rivièra-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *