Vakantiebestemmingen oktober zon

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in oktober

Houd jij de zomer graag wat langer in je bol? Boek een nazomervakantie en vlucht in oktober naar warmere oorden. En daarvoor hoef je echt niet per se een oceaan over te steken. Dit zijn – als je het ons vraagt – de beste vakantiebestemmingen in oktober. Zon wacht hier op je!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Whoop whoop, we’re going to Ibiza!

Max. temperatuur in oktober: 23 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7. Vliegtijd: ca. 2,5 uur.

Ik ben natuurlijk geen weervrouw en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar… een paar jaar geleden ontdekte ik dat je op Ibiza prima in bikini kunt liggen in oktober. De mussen vallen er niet van het dak, maar dat maakt juist dat je lekker op pad gaat. En Ibiza is zoooo leuk!

Het voordeel van Ibiza in oktober is dat de vette feesten achter de rug zijn en je er terecht kunt voor een rustige nazomervakantie. Een vakantie waarbij je ’s ochtends lekker de omgeving gaat ontdekken en in de middag gebruik maakt van de warmte; chillen aan het strand of zwembad dus.

Aanraders op Ibiza? Ga zeker een dagje naar Ibiza-Stad, de oude vestiging Dalt Vila is geweldig. Wist je dat dit een van de best bewaarde en grootste vestigingen in het Middellandse Zeegebied is? Ibiza verlaten zonder naar de hippiemarkt te gaan is een no go en zonder tapas te hebben gegeten in Santa Gertrudis de Fruitera is jouw vakantie ook niet compleet.

Tot slot: valt er een zondag in jouw vakantie? Ga dan naar het idyllische baaitje Benirràs. Hier komen hippies, mojito’s, trommelaars en vuurspuwers samen om tot ver na zonsondergang te dansen en chillen.

Amare Beach Hotel Ibiza, IbizaOp-en-top Ibiza beleven? Verblijf in Amare Beach Hotel Ibiza dat direct aan het strand ligt. Dit stijlvolle hotel heeft veel faciliteiten voor jong & oud én biedt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
Vakantiebestemmingen oktober zon: Ibiza
In oktober schijnt de zon nog gemiddeld 7 uur per dag op Ibiza

Spaans genieten op Lanzarote

Max. temperatuur in oktober: 25°C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7. Vliegtijd: ca. 4,5 uur.

Maar liefst 45% van onze Spanje-gangers gaat naar de Canarische Eilanden. En dat is niet zonder reden! Door de ligging dichterbij de evenaar kun je hier rekenen op hogere temperaturen dan elders in Europa. In oktober kan het bijvoorbeeld zomaar 25 °C worden op de eilanden en de zon schijnt op deze bestemmingen ook volop in oktober.

Met zeven eilanden is het soms best lastig kiezen. Maar als het dan toch moet… Lanzarote! Het eiland wordt gekenmerkt door een machtig mooi vulkanisch landschap, wat je het beste kunt bewonderen tijdens een tour door Nationaal Park Timanfaya. Je hebt daarnaast de keuze uit diverse gezellige badplaatsen, zoals het populaire Puerto del Carmen en Playa Blanca. Hier vind je zandstranden die uitnodigen tot een middagje luieren.

Wissel het zonnebaden af met een dagje eropuit! Want naast Nationaal Park Timanfaya biedt het eiland nog veel meer moois. Een bijzonder vulkanisch wijngebied bijvoorbeeld en prachtige grotten. Op zondag is de markt in Teguise een aanrader.

Flamingo Beach, LanzaroteMet de hele familie een weekje sunsnacken in oktober? Ga naar Flamingo Beach in Playa Blanca. Door de vele faciliteiten een gegarandeerd succes voor jong & oud. Wat dacht je van vijf zwembaden en een miniclub?
Vakantiebestemmingen oktober zon: Lanzarote
25°C graden in oktober; het kan zomaar op Lanzarote

Slenteren door de straatjes van middeleeuws Malta

Max. temperatuur in juli: 24°C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Door haar ligging in de Middellandse Zee (en dus een stuk noordelijker dan de Canarische Eilanden) is het op Malta enkele graden kouder. Geen probleem, want dat geeft je de mogelijkheid om – zonder peentjes te zweten, maar wel mét zon – het mooie eiland te verkennen. Je waant je dan letterlijk in de middeleeuwen!

Eerlijk is eerlijk; ik ben nooit dol geweest op geschiedenisles. Maar als geschiedenis begint te leven, zoals wanneer je door de straatjes op Malta loopt, wordt het opeens wel leuk. En ben ik blij dat er zoveel historie op het eiland te vinden is. De geschiedenis van Malta gaat namelijk tot 9.000 jaar terug, toen de eerste bewoners voet op het eiland zetten. Er volgden vele heersers (o.a. Romeinen, Arabieren, Johannieter ridders, Normandiërs, Feniciërs, Engelsen en Fransen), die allemaal hun stempel drukten op het eiland.

Deze geschiedenis zie je goed terug in de hoofdstad Valletta, maar ook in Mdina, The Three Cities en Victoria vind je prachtige straatjes met dito gebouwen. Door de vele overheersers vind je er een bijzondere mix van architectuur.

Na al het geslenter door de straatjes en langs de gebouwen, zijn er genoeg terrasjes om op te chillen. En voor een verkoelende duik heb je de keuze uit tal van hotels met zwembad. Cultuur & zon gaan hier prima samen, ook in oktober!

Grand Hotel Excelsior, MaltaGrand Hotel Excelsior is een luxe hotel met uitzicht over de Marsamxett Harbour en op loopafstand van de stadspoorten. Ontspannen kan aan het riante zwembad!
Vakantiebestemmingen oktober zon: Malta
Malta ligt op slechts 3 uur vliegen en er is nog volop zon in oktober

Luieren op zonnig Cyprus

Max. temperatuur in oktober: 26 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 4,5 uur.

Mooie stranden, een max. temperatuur van 26 °C, een flinke dosis cultuur en een prachtige natuur; een zonvakantie in oktober is zonder meer veelzijdig op Cyprus.

Cyprus is een bijzonder land; geografisch gezien behoort het tot Azië (het ligt 70 km ten zuiden van Turkije), maar sinds 2004 behoort het land echter tot de EU. Het land is daarnaast in tweeën gesplitst. Het zuiden is onafhankelijk, maar het noorden is in handen van de Turken. Het gros van de vakantiegangers bezoekt het zuiden, met name met dank aan de vele stranden.

De drie belangrijkste bestemmingen van dit deel van het eiland zijn Paphos, Limassol en Ayia Napa. De meeste levendigheid vind je in deze laatste. Ayia Napa wordt namelijk niet zonder reden het tweede Ibiza genoemd. Limassol is de perfecte plek voor stellen en gezinnen die willen genieten van een relaxte zonvakantie.

In Paphos lopen cultuur en zon naadloos in elkaar over. Vanaf de oude opgravingen (Kato Paphos) loop je zo naar de gezellige haven vol restaurants. Ook het strand en de boulevard zijn binnen handbereik.

Amavi Hotel , CyprusZijn luxe, rust en adults only de steekwoorden voor jouw ideale nazomervakantie? Op naar Amavi Hotel . In dit adults only hotel heb je alle faciliteiten voor een ontspannen zonvakantie bij de hand.
Vakantiebestemmingen oktober zon: Cyprus
Combineer strand & cultuur in oktober op Cyprus

Meer vakantiebestemmingen voor oktober (incl. zon)

  • Wie Lanzarote al heeft gezien, kan natuurlijk ook voor een van de andere Canarische eilanden gaan. Net zo fijn in oktober is bijvoorbeeld Tenerife. Dat overigens ook net zo veelzijdig is. Strandhoppen wissel je in no time af met natuursnuiven in Nationaal Park El Teide. Voor waterpret ga je naar Siam Park en levendigheid vind je o.a. in Santa Cruz de Tenerife.
  • Ietsje verder weg, maar zeker de moeite waard in oktober, is Marokko. Je kunt gaan voor een combi van zon & stad in Marrakech of je volledig onderdompelen met strand in Agadir. Welke je ook kiest, je kan sowieso op fijne temperaturen rekenen. De thermometer kan oplopen tot max. 27 °C!
  • Binnen de Europese grenzen tippen we voor oktober-zon graag nog de Algarve. Deze zonnige Zuid-Portugese regio biedt niet alleen het bruisende Albufeira, maar ook prachtige stranden, immense klifpartijen langs de kust en authentieke stadjes als Lagos. Wat je kan verwachten qua weer? Zo’n 7 zonuren per dag en max. 23 °C. Heerlijk!

Welk van deze vakantiebestemmingen voor oktober heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Wil jij naar de zon in oktober?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *