Vakantie Lombok, Indonesië

Nieuw in ons aanbod! Boek een relaxvakantie naar Lombok

We breiden uit: vanaf deze winter vlieg je met ons naar Lombok voor een relaxte vakantie. Het is het ideale eiland voor vakantiegangers die het steeds populairder wordende Bali te druk vinden. Tijd om het Indonesische eiland onder de loep te nemen!

Lombok in een vogelvlucht

Nieuw aanbod: Lombok, IndonesiëUitgestrekte stranden aan de kust, in rust zijnde vulkanen in het binnenland en een flinke dosis cultuur in kleine bergdorpjes. Een vakantie op Lombok is zonder meer veelzijdig. Maar voor we ingaan op wat het eiland allemaal te bieden heeft, spijkeren we eerst even je algemene kennis bij voor als je nog weinig weet over het Indonesische eiland.

Lombok is onderdeel van de Kleine Soenda-eilanden, welke je ten oosten van Bali vindt. Het is met een oppervlakte van 4.725 km² zo’n 10% kleiner dan Bali. Er wonen echter ook minder mensen én het is er minder toeristisch. Dit betekent dat je kunt rekenen op meer rust tijdens jouw vakantie. En zeker omdat er nu nog maar weinig Nederlandse touroperators reizen naar het eiland aanbieden. Maak daar gebruik van!

Wat je kunt verwachten op Lombok? We nemen je mee langs bijzondere bezienswaardigheden én laten je zien welke toffe hotels je er kunt vinden.

Relaxen aan Senggigi Beach

Senggigi, Lombok, IndonesiëEen van de bekendste en populairste badplaatsen van Lombok is het aan de westkust gelegen Senggigi. Bij de woorden bekend en populair denk je misschien ook direct aan druk, maar niets is minder waar. Er heerst een relaxte en gemoedelijke sfeer en het is er zeker niet crowded.

Verblijven is hier sowieso een prima optie, want naast dat je er prachtige koraalriffen voor de kust vindt en het plaatsje leuke eetgelegenheden biedt, is het ook nog eens een handige basis om middels excursies de rest van het eiland te ontdekken.

Bezoek bijv. het waterpaleis in Narmada, dat in de 19e eeuw door de Balinese koning werd gebouwd als zomerpaleis. Ook de bergdorpjes Senaru en Sembalu zijn aanraders. Je vindt deze aan de voet van de één na hoogste vulkaan van Indonesië, Gunung Rinjani.

Relaxvakantie Lombok: Sheraton Senggigi Beach ResortWees je bewust van de gevaren als je een vakantie in Sheraton Senggigi Beach Resort boekt; grote kans dat je nooit meer naar huis wilt! Dit paradijs biedt luxe kamers, sublieme restaurants en een directe ligging aan het strand.

Paradijselijk Kuta

Kuta, Lombok, IndonesiëAls we Kuta noemen, dan vermoed je vast dat we Bali en Lombok door elkaar halen. Niets is minder waar; ook op Lombok vind je een badplaats die Kuta (ook wel Koeta genoemd) heet. Waar het Balinese Kuta druk en levendig is, is het hier vooral gemoedelijk en rustig. En bovenal paradijselijk!

Beeld je in; een turkooizen zee, strand witter dan wit en op een paar vissers en surfers na amper publiek. Aan het einde van jouw stranddag eet je een vers visje aan de rand van het strand en geniet van je een prachtige zonsondergang.

Eerlijk is eerlijk; het is een stukje reizen vanaf Senggigi, maar als je er een dagtrip van maakt, is het zeker de moeite waard. Combineer het dan zeker met het nabijgelegen Mawun Beach. Deze is waar mogelijk nog paradijselijker!

Regenbogen & ijskoud water bij Tiu Teja

Het binnenland van Lombok herbergt diverse watervallen. De meest bekende en misschien ook wel meteen de mooiste is de Tiu Teja. Om deze te bereiken, moet je eerst een prachtige tocht door de jungle maken. Daarna sta je verbaasd toe te kijken naar de snelheid waarmee het water naar beneden komt.

Zorg dat je rond het middaguur bij de Tiu Teja bent. De stand van de zon zorgt dan voor regenbogen onderaan de waterval. Je snapt direct de bijnaam de ‘regenboog waterval’.

Ontdek de onderwaterwereld rond de Gili-eilanden

Gili eilanden (Indonesië) bezoeken vanuit LombokVoor de kust van noordwest-Lombok vind je de Gili-eilanden. In ca. een uurtje varen bereik je vanaf Lombok de drie kleine eilandjes.

Een paradijs ligt op je te wachten. Want welk van de drie eilanden je ook kiest, je kunt rekenen op the picture perfect van hagelwitte zandstranden en palmbomen. Tel daarbij op een geweldige onderwaterwereld en je weet wat je te doen staat; jouw snorkelsetje meenemen!

Welk van de drie eilanden het best bij je past, mag je zelf bepalen. Gili Trawangan is het meest levendige eiland, ultieme rust vind je op Gili Meno en Gili Air staat bekend om de mooiste stranden en de hippie vibe. Je kunt ze uiteraard ook combineren. Verblijf bijv. op Gili Trawangan, waar wij diverse hotels in de aanbieding hebben, en reis vanaf daar af naar de andere twee eilanden.

Relaxvakantie Lombok: Gili Trawangan, Oberoi LombokEen onbezorgde zonvakantie op Gili Trawangan beleef je zonder twijfel in The Oberoi Lombok. Relaxen kan aan het zwembad of in het wellnesscentrum, voor sportievelingen is er een fitnessruimte. In het restaurant smul je van Aziatische gerechten.

Praktisch!

  • Je kunt op Lombok het hele jaar rekenen op een tropisch klimaat met warme temperaturen. Het droge seizoen is van mei tot september, het is er dan ook direct het meest druk. Rustiger is het er tussen oktober en april. Reken dan wel op zo nu en dan een heftige bui. Vaak duren deze niet langer dan twee uurtjes en het regenseizoen is zeker minder heftig dan op Bali!
  • Het eiland ontdekken? Je kunt ter plaatse vragen naar excursiemogelijkheden, maar het is ook mogelijk om een scooter te huren. Of wat dacht je van een auto met privéchauffeur? Maak je graag gebruik van het openbaar vervoer op jouw bestemming, reis dan met de bemo. Dit is een soort tuktuk.

Is deze kleine selectie van wat Lombok biedt voor jou genoeg om je enthousiast te krijgen over onze nieuwste bestemming? Bekijk snel ons volledige aanbod & pak je koffers maar!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Nieuw in ons aanbod! Boek een relaxvakantie naar Lombok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *