7 redenen voor een nazomervakantie in Italië

In het land van de pasta’s en pizza’s is het seizoen in seizoen uit genieten. Een vakantie naar Italië kan daarom eigenlijk altijd. Maar met name in het najaar is het er goed vertoeven. Waarom nazomeren in Italië een goed idee is? Wij geven je 7 goede redenen!

1. Strandhangen in je uppie

Nazomeren Italië - strand op SiciliëIn het najaar geniet je in het zuiden van Italië en op de eilanden nog van hele aangename temperaturen. Dat is een stuk beter dan die regenjas die je in Nederland nodig hebt. Je maakt het thuisfront gegarandeerd jaloers met jouw zonnige vakantiefoto’s.

Met name op Sicilië is het heerlijk. Hier relax je op haast verlaten stranden en zoek je verkoeling (ja, écht!) in het helderblauwe zeewater. Sicilië is de ideale bestemming voor zonaanbidders; het heeft namelijk de meeste zonuren van heel Europa. Dat betekent dat je hier zelfs zou kunnen overwinteren!

Nazomeren Italië, CDShotels Terrasini, SiciliëDe glijbaan van CDShotels Terrasini is wel heel bijzonder; via drie platformen glijd je zo de zee in. Je kunt verder rekenen op een schitterend uitzicht op zee, comfortabele kamers en diverse sportfaciliteiten. Bovendien kun je o.b.v. all inclusive verblijven!

2. Het weer is aangenamer

In de herfst is het weer een stuk aangenamer om veel van de omgeving te kunnen zien. De kans op temperaturen boven de 30 °C is klein en dat betekent dat je er lekker op uit kunt en die prachtige middeleeuwse plaatsjes kunt ontdekken. Toch is het nog wel warm genoeg om buiten op een terrasje te zitten met een goed glas wijn. Let op; in de avond is een jasje geen overbodige luxe.

3. Genieten van verse producten

Nazomeren Italië - druivenItalië staat bekend om haar sublieme keuken. Wie maak je niet blij met een goede pizza? In de herfst is het helemaal smullen geblazen, met dank aan verse truffels, olijven en druiven die dan geoogst worden. Hoe later in het jaar je gaat, hoe groter de kans is dat jouw pasta bomvol verse paddenstoelen of kastanjes zit en besprenkeld is met de allerbeste olijfolie.

Bovendien is al het fruit en zijn alle groentes uit de zomer ook nog volop aanwezig op de menukaarten. Neem jouw kleding maar een maatje groter mee tijdens jouw nazomervakantie in Italië!

4. Ontdek de prachtige natuur

Net als in Nederland, kleurt de natuur in het najaar in Italië ook wonderschoon. Kijk je ogen uit naar de prachtige gele, oranje en rode tinten, gecombineerd met een vleugje groen. Met name het Como– en Gardameer zijn schitterend in deze periode en ook Toscane mag er wezen. Hier vind je bovendien de meest schattige dorpjes en uitgestrekte wijnvelden én kun je je onderdompelen in het rijke verleden van Italië.

5. Geen dichte deuren

In de zomermaanden gaan de Italianen zelf op vakantie. Sommige winkels, restaurants en bars zijn daarom gesloten. Met name in de weken rondom Ferragosto, de nationale feestdag in Italië die op 15 augustus valt, is het uitgestorven op straat. In het najaar is iedereen weer back in business en is de kans klein dat jij ergens voor een dichte deur staat.

6. Hét seizoen voor een stedentrip

Nazomeren Italië - maak een stedentripHet najaar (en eigenlijk ook het voorjaar) is wat ons betreft hét seizoen om een stedentrip te maken naar een Italiaanse stad. Zoals wij al zeiden; je krijgt niet te maken met die verstikkende hitte en hoeft dus niet van schaduw naar schaduw te rennen. Bovendien is het een stuk rustiger in de steden en struikel je niet over grote hordes toeristen. Je kunt natuurlijk veel meer zien zonder ellenlange wachtrijen.

Rome, Milaan en Venetië zijn echte toppers voor een stedentrip in het najaar. In alle steden kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Met name in Rome lijkt het alsof je in een openluchtmuseum rondloopt met al die mooie overblijfselen uit het Romeinse Rijk. Milaan is de perfecte bestemming voor reizigers die cultuur en shoppen graag willen combineren tijdens een stedentrip.

In Venetië is het waarschijnlijk nooit écht rustig, maar toch manoeuvreer jij je iets makkelijker door de smalle straatjes en kanalen in het najaar. Zin in een verrassende stedentrip? Dan kunnen wij Bologna aanbevelen. In deze middeleeuwse stad, die tevens een studentenstad is, kun jij je prima vermaken tijdens een 3- of 4-daagse trip. Bovendien kun je hier erg goed smullen van de Italiaanse keuken; de stad staat namelijk bekend als de ‘Buik van Italië’.

7. Fijn voor je portemonnee

Misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een nazomervakantie in Italië zijn de aantrekkelijke prijzen. Buiten het hoogseizoen kelderen de prijzen aanzienlijk en is een vakantie opeens niet meer zo’n grote aanslag op je portemonnee. Houd er wel rekening mee dat in sommige hotels het zwembad eind september al dichtgaat. Volgens de Italianen is het er dan al te koud. Snappen wij hélemaal niks van!

Hebben wij jou overtuigd om lekker te gaan nazomeren in Italië? Vertel ons waar je heen gaat en stuur ons jouw mooiste vakantiefoto. Vinden we leuk!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *