Bestemmingen nazomervakantie

Zon, zon, zon! Dit zijn de leukste bestemmingen voor een nazomervakantie

Eerlijk is eerlijk; we hebben hier qua weer (nog) geen topzomer achter de rug. Neem het heft in eigen handen en trek de zomer dit jaar wat langer door. Met onze nazomervakanties geniet je – als het hier waarschijnlijk alweer koud en nat is – van de zon op je bol.

Heerlijk zomerweer is niet de enige reden voor een nazomervakantie. Meestal scheelt het ook nog eens in de portemonnee. Alle kinderen zijn weer naar school dus de vraag is een stuk lager. Dat zorgt voor meer vrije kamers én lagere prijzen. En je hebt vaak ook nog veel meer keuzes uit de kamers.

Zet je koffers maar vast klaar. Tijd om de leukste bestemmingen voor een nazomervakantie te bekijken. Vergeet vooral je zonnebril en korte broeken niet!

Grieks genieten op Kreta

Bestemmingen nazomervakantie: KretaKaliméra! De dag begint goed op het zonnige Kreta. Met de zon op je bol geniet je van een lekker ontbijtje en een Grieks koffietje. Tijd om plannen te maken voor de dag. Naast ultiem relaxen is er genoeg te doen op het eiland. Het voordeel van deze periode is dat het een stuk rustiger is. De massa’s toeristen zijn alweer naar huis dus jij kan rustig rondslenteren.

Door de zuidelijke ligging kan je tijdens een nazomervakantie op Kreta rekenen op fijne temperaturen. Meestal staat de thermometer in september rond de 25 °C en soms schiet ‘ie zelfs richting de 30 °C. In oktober is het nog zo’n 23 °C. Warm genoeg om nog in je badkleding aan te doen. Sunsnacken maar!

Verblijf je in het westen – bijv. in Chania – dan mag een bezoekje aan Rethymnon niet ontbreken. Neem ook een goed paar schoenen mee voor een uitdagende wandeling door de Samariakloof. Verblijf je in of rondom bruisend Chersonissos, dan tippen we een cultureel bezoekje aan de ruïnes bij Knossos. In het oosten zijn Malia, Agios Nikolaos en het palmenstrand Vai must-sees. We zeiden het al: er is genoeg te doen op Kreta.

Bekijk meer Griekse bestemmingen voor september en oktober

The Island Concept, Agios NikolaosEilandleven = het beste leven. Dat weten ze bij The Island Concept maar al te goed. Het luxe hotel in Agios Nikolaos heeft alles in huis voor een ontspannen vakantie. Er zijn zelfs kamers met jacuzzi of privézwembad. Luxe met de hoofdletter L!

Zoek de trulli op in Puglia

Bestemmingen nazomervakantie: PugliaEr zijn redenen genoeg voor een nazomervakantie in Italië. Van rustigere stranden tot gezellige straatjes vol met locals. En van prachtige natuur tot aangename temperaturen. Dit prachtige land blijft altijd één van onze favoriete nazomerbestemmingen.

Vooral de steden, eilanden en het zuiden van Italië zijn populair voor een nazomervakantie. We zetten hier graag Puglia in het zonnetje. De regio in de hak van het land staat bekend om de sfeervolle dorpjes, mooie natuurverschijnselen en vriendelijke bevolking. En niet te vergeten: de heerlijke keuken. Dit is la bella vita op haar best!

Een bezoek aan Puglia is eigenlijk niet compleet zonder de trulli gezien te hebben. De witte huisjes met een kegelvormige grijze daken zijn het symbool van de regio. Vooral in Alberobello en Locorotondo zijn er tientallen te vinden. Totaal anders – maar zeker niet minder mooi – zijn steden als Lecce en Martina Franca waar de barokke stijl de overhand heeft.

The Island Concept, Selva di Fasano Wat is er leuker dan een trullo zien? Er in eentje slapen natuurlijk. Relais Il Palmento is gebouwd in typische trulli-stijl én biedt een aantal kamers in de bijzondere huisjes. Tussen de olijfbomen en wijngaarden kom je zonder twijfel tot rust.

Stad & strand in Málaga

Bestemmingen nazomervakantie: MálagaZin in een zonnige stedentrip? In Spanje zijn Barcelona, Valencia en Sevilla bij de meeste vakantiegangers wel bekend. Toch is Málaga ook hot! Letterlijk én figuurlijk trouwens. Door de zuidelijke ligging zijn de temperaturen een stuk hoger dan bij ons. In de nazomer schijnt het zonnetje nog zo’n 7-8 uur per dagen. Op-en-top genieten!

Voor het echt warm wordt klim je de heuvel omhoog naar het Castillo de Gibralfaro. Dit is een van de best bewaarde Moorse kastelen van Spanje. Ga ook zeker naar het Alcazaba en de 16e-eeuwse kathedraal. Een volledige reisgids vind je hier.

Roep jij op vakantie het liefst ‘vamos a la playa’? Ook dat kan in Málaga! De stad heeft een aantal mooie (stads)stranden. Het meest bekend is La Malagueta. Heerlijk om uit te rusten na een dag in het centrum. Met een huurauto of het openbaar vervoer ben je in no time bij andere badplaatsen aan de Costa del Sol. Spreid bijv. een keer een handdoek uit in Fuengirola of Torremolinos.

Vertrek richting het eind van de dag weer naar je hotel om je om te kleden voor een avond uit. Er zijn genoeg barretjes, restaurants en uitgaansgelegenheden in Málaga!

Libere Malaga La Merced, MálagaBij Libere Malaga La Merced heb je het centrum en strand binnen handbereik, is er parkeergelegenheid én heb je de mogelijkheid om het openbaar vervoer te pakken. Ideaal! En heb je al gezien hoe gezellig de appartementen zijn? Leuk!

Topvakantie aan de Turkse Rivièra

Bestemmingen nazomervakantie: Turkse RivièraErtussenuit buiten de vakanties is al voordeliger. Ga je ook nog eens richting Turkije, dan heb je het helemaal goed bekeken. Als er namelijk één land is waar je veel vakantie voor weinig geld krijgt, dan is het Turkije wel. Vooral aan de Turkse Rivièra is aan luxe hotels, uitgebreide all inclusive-formules en leuke activiteiten geen gebrek.

Er zijn genoeg leuke badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Verblijf bijvoorbeeld in de grote badplaatsen Alanya of Antalya of kies voor de culturele badplaats Side. Aan jou de keuze of je gaat voor een grootschalig resort of een kleinschalig adresje.

Het voordeel van een nazomervakantie is dat de temperaturen in Turkje net wat lager liggen dan in hartje zomer. Ideaal om eropuit te trekken! Must-sees zijn de watervallen van Manavgat, de Düden watervallen en de antieke steden.  Ben je met kinderen óf wil je het kind in je naar boven halen? The Land of Legends is het tofste waterpark van de omgeving.

Nog niet overtuigd? Check 7 redenen voor een vakantie aan de Turkse Rivièra

NG Phaselis Bay, GoynukEen van de best beoordeelde hotels aan de Turkse Rivièra is NG Phaselis Bay. Je hebt een privéstrand en twee baaitjes voor de deur. Daarbovenop zijn er meerdere zwembaden en een fijn wellnesscentrum. Ga jij all inclusive naar dit tophotel?

Houd je hoofd koel op Bali

Bestemmingen nazomervakantie: BaliBucketlist-alert! Zin om je koffers te pakken voor een verre reis? Wat dacht je van een nazomervakantie in Indonesië? Vooral Bali doet de harten van onze vakantiegangers sneller kloppen. Droom tot vertrek alvast weg bij al het moois dat het eiland te bieden heeft.

Van prachtige natuurlandschappen tot culturele pareltjes… Bali heeft het allemaal. Tijdens je reis krijg je ongetwijfeld een ultiem gevoel van vrijheid; er hangt zo’n relaxte sfeer! Na een dag op pad tussen de immense watervallen, tempels of hippe barretjes kom je moe maar voldaan terug in je hotel. Tijd voor een duik bij een van de ellenlange stranden!

Onze all time favorite hotels voor een luxe nazomervakantie vind je in Ubud. Tussen de rijstvelden en -terrassen zijn de mooiste hotels gebouwd. Vaak met enorme infinity zwembaden, wellnessfaciliteiten en ruime suites (of zelfs villa’s) in Balinese stijl.

Staat Bali nog niet op jouw bucketlist? Na deze 8 tips vast wel!

Hard Rock Hotel Bali, KutaUitstapjes & relaxen combineer je moeiteloos bij Hard Rock Hotel Bali. Het ligt in het bruisende centrum van Kuta en vlakbij het strand. Geen zin om de deur uit te gaan? Het hotel biedt o.a. meerdere zwembaden, een mini-waterpark en sportmogelijkheden.

Nog meer leuke nazomervakantie-bestemmingen

Bestemmingen nazomervakantie: TenerifeDoei regen, hallo zon! Heerlijk toch als je dit kan roepen zodra je in het vliegtuig stapt? Op de volgende bestemmingen heb je een hele grote kans op zon tijdens je nazomervakantie. Zon, zee, vakantiegevoel, check!

  • De Canarische Eilanden zijn altijd een goed idee. Door de zuidelijke ligging ben je namelijk het hele jaar verzekerd van goed weer. Topbestemming voor je nazomervakantie dus! Een gemiddelde temperatuur van 27 °C in september en 25 °C in oktober is best lekker, toch? Op het populaire Tenerife combineer je uitstapjes naar de prachtige natuur en vulkaan El Teide met relaxen op het strand. Of nog beter: bij een privézwembad van Hotel Royal Hideaway Corales Suites.
  • Op naar de Costa Blanca! Om precies te zijn naar Alicante. De badplaats staat de afgelopen jaren namelijk vaak bovenaan het lijstje met gemiddeld gezien de meeste zonuren per maand. Als nazomerbestemming doet de Spaanse stad het ook goed. En niet onbelangrijk: er is genoeg te doen. Van flaneren over de Explanada de España tot een stevige wandeling door de straatjes van El Barrio de Santa Cruz. Centraal verblijven? Kies voor Hotel Suites del Mar by Melia nabij de jachthaven en het Kasteel van Santa Bárbara.
  • Madeira wordt ook wel het ‘eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Ideaal voor een nazomervakantie dus! Overigens kent het Portugese eiland nog veel meer bijnamen. ‘Bloemeneiland’ en ‘drijvende tuin’ bijvoorbeeld. Het is dan ook écht een natuurwalhalla, vooral als in het najaar het eiland in volle bloei staat. Over de temperatuur valt weinig te klagen; in september en oktober ligt het kwik boven de 20 graden. Ideaal als je actieve dagen wil combineren met relaxen in de zon. Benieuwd naar de mooiste hotels op deze nazomerbestemming? Je vindt ze in deze blog.
  • The sky is the limit in Dubai. De metropool in de Verenigde Arabische Emiraten is trendsetter in het verbreken van records. Je vindt er o.a. een van de hoogste gebouwen ter wereld (Burj Khalifa, 828 m) en een van de grootste overdekte winkelcentra (Dubai Mall, ruim 12.000 winkels).  In het oude, authentiekere stadsdeel struin je over de souks, stap je op een traditionele Arabische boot en smul je van lokale lekkernijen. Trek er ook eens op uit voor een jeeptour door de woestijn of een dag (familie)pret in een entertainmentpark. Overigens zijn de meeste hotels al een beleving op zich. Check bijvoorbeeld Atlantis The Royal Dubai. Hier vindt je – naast nog héél veel faciliteiten – maar liefst 17 eet- en drinkgelegenhede (o.a. van celebrity- en Michelinchefs).
  • Hallo tropisch vakantiegevoel! Alleen de naam van deze nazomerbestemming klinkt al tropisch; Boa Vista. Kilometerslange stranden, hoge duinen en eindeloze woestijnvlaktes typeren het landschap van het Kaapverdische eiland. Welk hotel we aanraden? Bij Riu Touareg ga je ongetwijfeld een relaxte vakantie tegemoet. Plof neer bij het centrum, pak wat me-time in het wellnesscentrum en sta in no time op het strand. ’s Avonds kan je een dansje wagen in de discotheek. Als dat geen topvakantie wordt…

Zin in een nazomervakantie? Laat ons weten op welke bestemming je nog wat zonnestralen wil meepakken.

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *