Mooiste stranden Kos

Uitgelicht! De mooiste stranden op Kos

Ben je op zoek naar een eiland waar je het goddelijke Griekse eten kunt combineren met een flinke dosis zon, een beetje cultuur op zijn tijd en de mooiste stranden? Kos it is! Met een oppervlakte van 300 km² is het zeker geen groot eiland, maar aan mooie stranden op Kos geen gebrek. Op welk strand leg jij graag je handdoek neer? (meer…)

Lees meer

Leukste badplaatsen Kos

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Kos

Klein maar fijn, dat is KosHet Griekse eiland combineert zon, zee, natuur en cultuur op nog geen 300 km². De grote vraag is: waar te verblijven op Kos? We nemen je mee langs de leukste badplaatsen op Kos. Kijk je mee?

Kos is een van de bekendste eilanden van Griekenland. Er is zon, zee & strand in overvloed. Daardoor vind je ook genoeg leuke badplaatsen op Kos. We nemen je mee langs onze favorieten, inclusief leuke hoteltips. Ze liggen – net als de hotels in ons aanbod – verspreid over het eiland. Kies waar je wil verblijven op Kos en laat de vakantie-voorpret maar beginnen! (meer…)

Lees meer

Vakantie Kos tips

Op vakantie naar Kos? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op – of overweeg je een – vakantie naar Kos? Met deze tips weet je in no-time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Kos-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Kos. (meer…)

Lees meer

bezienswaardigheden Kos

Must-sees! Dé bezienswaardigheden op Kos die je niet mag missen

Het Griekse eiland Kos mag dan een oppervlakte van slechts 290 km² hebben – ter vergelijking; Noord-Holland is ruim 12x zo groot – er valt wel genoeg te zien tijdens een zonvakantie van een weekje (of twee). Niet alleen in de hoofdstad, maar ook verspreid over de rest van Kos vind je diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Om je op weg te helpen pikken we de meest bijzondere bezienswaardigheden van Kos er voor je uit. Uiteraard kun je deze afwisselen met de stranden die het eiland biedt! (meer…)

Lees meer

Dagtripje Nisyros vanaf Kos

Kos & Nisyros: twee Griekse eilanden in één vakantie

Twee Griekse eilanden in één vakantie zien. Daarvoor hoef je echt geen eilandhop-vakantie te boeken. Je kunt ook gewoon een dagtripje maken van het ene naar het andere eiland maken. Vanaf Kos is het bijvoorbeeld geweldig om naar Nisyros te gaan.

Van Kos naar Nisyros

Nisyros, onderdeel van de Dodekanesos, is een vulkanisch eiland tussen Kos en Tilos. Het heeft een oppervlakte van slechts 41 km² en is daarmee ca. 7x zo klein als Kos. Door deze compacte grootte leent het zich prima voor een dagje uit. (meer…)

Lees meer

Kos na aardbeving

De aardbeving op Kos; hoe het populaire vakantie-eiland zich herpakt na een natuurramp

Een ruime week geleden werden vakantiegangers op Kos opgeschrikt door een aardbeving. De ochtend daarna stonden media vol met beelden van puin en scheuren in de wegen. Maar hoe is het er nu? Kun je er gewoon vakantie vieren? Ja, is het overtuigende antwoord van de Nederlandse Miranda Korst, die op het eiland woont.

Afgelopen mei reisde ik af naar Kos. Om het Griekse eiland te ontdekken en onze klanten goed te kunnen voorlichten over de bestemming én hotels. De inwoners waren er klaar voor om – na twee ellendige jaren door de financiële en vluchtelingencrisis – toeristen met open armen te ontvangen. Ik schreef er enthousiast over op onze blog en hoopte dat dat een steentje bij zou dragen. Het is een relaxt vakantie-eiland!

Of het nu mijn blogs waren of het terugkerende vertrouwen; Kos zat in een positieve flow qua boekingen en voor het hoogseizoen waren de meeste plekken gevuld. En dan word je wakker met het nieuws over een aardbeving… (meer…)

Lees meer

Badplaats Tigaki (Kos)

Waarom Tigaki onze favoriete badplaats op Kos is

De badplaatsen op Kos zijn in het niets te vergelijken met Spaanse of Turkse badplaatsen. Geen kilometerslange boulevard met aan de ene kant een superbreed strand en aan de andere kant toeristenwinkeltjes, cafés en restaurants. Nee, op Kos is alles gemoedelijker en kleinschaliger. Erg charmant! Zeker als je kijkt naar Tigaki.

Afgelopen mei ontdekte ik een kleine week lang het Griekse eiland Kos. Ik ging op hotelinspectie bij een tiental hotels en mocht kennismaken met diverse badplaatsen. Welke direct mijn favoriet was? Tigaki. Als je hier niet direct een vakantiegevoel krijgt, dan weet ik het ook niet meer! (meer…)

Lees meer