Nazomeren Griekenland

Griekenland in september of oktober? Doen!

Heb jij de vrijheid om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan en ben je op zoek naar een zonnige bestemming voor in september of oktober. Griekenland is een uitstekende keuze! Tot zeker half oktober is het aangenaam vertoeven op Griekse bodem. Voor welk van deze bestemmingen in Griekenland ga jij?

De zomer nog even verlengen óf betaalbaar buiten het seizoen op vakantie? Een vakantie naar Griekenland in september of oktober is heerlijk! Op welk van deze bestemmingen ga jij nazomeren?

Fietseiland Kos

Nazomeren Griekenland: KosIn september kun je op Kos nog rekenen op max. temperaturen van 30 °C. In oktober zakt dit naar – nog steeds erg aangenaam – 25 °C en daarmee is het ideaal voor vakantiegangers die een actieve vakantie willen beleven. Kos leent zich daarvoor uitstekend; het eiland is hét fietseiland van Griekenland.

In het noorden vind je vlakke gebieden voor de recreatieve fietsers, de weg tussen Lambí en Tigáki wordt al iets uitdagender en echte diehards maken de klim naar de plaatsjes Zia en Pyli. Het is de moeite waard, want je zal beloond worden op een mooi uitzicht!

Nazomeren in Griekenland: Gaia in StyleGaia in Style ligt bijna direct aan het strand, op loopafstand van het centrum van Tigáki én op fietsafstand van de boeiende hoofdstad Kos-Stad. Dat wordt een afwisselende vakantie!

Zonnig & zuidelijk Kreta

Nazomeren Griekenland, KretaHet warmste Griekse eiland voor een vakantie in september of oktober? Kreta! Door haar zuidelijke ligging kun je er genieten van fijne temperaturen. Op extra zonnige dagen in september kan het kwik nog zomaar boven de 30 °C stijgen en dagen van minimaal 25 °C zijn eerder regel dan uitzondering. Ook in oktober zijn deze niet zeldzaam.

Het eiland heeft daarnaast genoeg in huis voor elke type vakantieganger. Jonge vakantiegangers die op zoek zijn naar levendigheid kunnen terecht in Chersonissos en Malia en in het oosten van Kreta maak je kennis met authentiek Griekenland. Huur een auto en je kunt ook nog eens kennismaken met al deze aspecten van het eiland én de vele mooie stranden bewonderen.

Nazomeren in Griekenland: Candia Park Village, KretaIn Agios Nikolaos, een levendige badplaats in het oosten, vind je het goed beoordeelde (een 9.1!) Candia Park Village. Dit complex, dat als een dorp aanvoelt, ligt direct aan een privéstrand en er is een ruim aanbod aan faciliteiten voor jong en oud.

Cultureel Rhodos

Nazomeren in Griekenland; RhodosDe temperaturen op Rhodos doen in de maanden september en oktober niet onder voor die op Kreta. Je wisselt je dagen aan het zwembad eenvoudig af met een dagje cultuur. Want dit laatste is waar Rhodos bekend om staat.

Rhodos-Stad is zonder meer de meest culturele plaats op het eiland. In de meer dan 2.400 jaar oude binnenstad (omsloten door mooie stadsmuren) vind je o.a. het Paleis van de Grootmeesters, de Akropolis van Rhodos, het Archeologische Museum, de Ridderstraat en de Mandráki haven. Al wandelend door de straatjes van de ene naar de andere bezienswaardigheid zal je kennismaken met de fijne sfeer die hier heerst.

Een andere aanrader is het witte stadje Lindos. Dit plaatsje aan de oostkust dankt haar bijnaam aan de witte huisjes die de kleine straatjes kenmerken. Bovenaan de plaats vind je de antieke Akropolis van Lindos met de tempel van Athena Lindia. In de zomer is het bij hoge temperaturen een flinke inspanning om deze te bereiken, in het najaar is de klim een stuk fijner.

Nazomeren in Griekenland: Dionysos Hotel, RhodosDionysos Hotel is een geliefd en sfeervol hotel nabij Rhodos-Stad. Het strand ligt praktisch voor de deur en je hebt een immens zwemparadijs tot je beschikking. Dat is erg fijn op de onverwacht warme nazomerdagen!

Opkomend Thessaloniki

Nazomeren in Griekenland: ThessalonikiHet najaar is het ideale tijdstip voor een stedentrip. Wil je een stedentrip met een zonnig tintje, ga dan voor Thessaloniki, de een na grootste stad van Griekenland.

Naast Athene kun je óók hier namelijk kennismaken met de Griekse geschiedenis. In Thessaloniki kruisen Oude Griekse, Byzantijnse en Ottomaanse wegen elkaar, waardoor het een aaneenschakeling van historische bezienswaardigheden is.

Maar dat niet alleen; het is the place to be voor hippe vakantiegangers die het liefst elke avond in een nieuwe trendy hotspot dineren of willen stappen. Voor een dagje strand rijd je naar de nabijgelegen regio Chalkidiki, dat in meerdere schiereilanden is verdeeld.

Nazomeren in Griekenland: Capsis Hotel ThessalonikiCapsis Hotel Thessaloniki is een modern ingericht stadshotel mét zwembad. Daarnaast ligt het op ca. 1,5 km van het bekende Aristotelesplein.

Nog meer inspiratie voor Griekenland in september of oktober

Griekenland is eigenlijk altijd een goed idee, maar Griekenland in september of oktober is misschien wel onze favoriet. Waarom? Omdat je met de iets lagere temperaturen cultuur snuiven en strandhangen in een handomdraai afwisselt. Als kers op de taart geven je nog wat bonus-opties voor een vakantie in Griekenland in september of oktober.

  • Onbekender, maar zeker niet minder leuk: Karpathos. Collega Laura bezocht dit ‘kleine broertje van Rhodos’ in 2022 en kwam enthousiast terug. Vooral het feit dat het nog niet zo toeristisch is, spreekt haar aan. Ga met een huurauto op pad en ontdek de mooiste stranden, verblijf in het gezellige Karpathos-Stad en bezoek het charmante Olympos. Er is genoeg te doen voor een weekje nazomeren!
  • Een droombestemming in Griekenland die je juist in september of oktober moet bezoeken? Santorini! Dit prachtige eiland is in de herfst een stukje rustiger dan in de toeristische zomermaanden. Je vindt hier het Griekenland van de ansichtkaarten: witte huisjes & blauwe koepeltjes in overvloed. Met name het charmante Oia en Fira wil je niet missen. En oh, die hotels! Om bij weg te dromen…
  • Vanwege de noordelijke ligging van Zakynthos is dit eiland zeer geschikt voor een vakantie in september. Het kwik tikt dan nog gemakkelijk de 25 °C aan. In oktober is het al iets wisselvalliger op het prachtige eiland, maar je kunt ook dan nog rekenen op aangename temperaturen. Waarom je Zakynthos moet bezoeken? Navagio Beach – dat bekend staat als Shipwreck Beach – is een plaatje, je kunt er schildpadden spotten én je vindt er prachtige hotels.

Weet jij al naar welk van deze bestemmingen je wilt voor een vakantie in Griekenland in september of oktober?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *