Nationale parken Sri Lanka

Een kijkje in de mooiste nationale parken van Sri Lanka

Sri Lanka herbergt een flinke dosis natuur! Het land lijkt bijna één groot nationaal park, zoveel afzonderlijk, beschermde parken zijn er te vinden. De flora en fauna is hier prachtig en je zult dan ook je ogen uitkijken. Wij nemen je mee langs de groenste en wildste nationale parken van Sri Lanka.

Yala National Park

Nationale parken Sri Lanka, Yala National ParkHet grootste nationale park Yala National Park is een van de meest bezochte nationale parken van Sri Lanka is voor een safari. Deze eer dankt het aan de aanwezigheid van de vele luipaarden.

Er worden georganiseerde jeepsafari’s verzorgd vanuit het dorpje Tissamaharama. Met een ervaren gids rijd je langs de plekjes waar je de wilde dieren kunt spotten. En dat is niet alles. In veel gevallen kom je ook langs de restanten van Sithulpawwa, een plek waar pilgrims heen gingen op zoek naar verlichting.

Wilpattu National Park

Wilpattu National Park biedt veel wildlife, maar is misschien voor vogelaars nog wel het meest bijzonder. Je vindt er een brede verzameling aan vogelsoorten. En dat blijft niet slechts bij de kleine vogels. Grote roofvogels zweven door de lucht en ook flamingo’s en ooievaars hebben hun thuisbasis in Wilpattu National Park.

Udawalawe National Park

Nationale parken Sri Lanka, Udawalawe National ParkVoor een Afrikaanse safaribelevenis is ook Udawalawe National Park erg geschikt. Dit komt omdat de grond hier doet denken aan de savanne. Dit trekt veel verschillende dieren aan. Zo leven er honderden olifanten in het park en kun je er o.a. krokodillen en waterbuffels spotten.

Voor de olifanten is er een speciaal centrum opgericht, de Elephant Transit Home. Dit centrum vangt zieke en verwaarloosde olifantjes op. Ze worden gevoed en verzorgd tot ze weer op eigen benen de natuur in kunnen.

Bundala National Park

Net als in Wilpattu National Park vind je in Bundala National Park prachtige vogels. Er zijn ca. 200 soorten, waarvan de flamingo misschien nog het meest opvallend is. En het park staat bekend om de twee verschillende soorten krokodillen van Sri Lanka die er vinden zijn: de moeraskrokodil en zeekrokodil. Ook de flora is prachtig met bijna 400 soorten planten.

Omdat dit park iets minder populair is dan bovenstaande nationale parken van Sri Lanka, is het ook rustiger. Je hebt een ruime keuze aan gamedrives. Kies bijv. voor een safari in de ochtend of in de avond. Of wat dacht je van een combinatie van beiden?

Minneriya National Park

Nationale parken Sri Lanka, Minneriya National ParkBijzonder aan Minneriya National Park is de Minneriya Tank. Dit is een stuwmeer dat is ontstaan doordat een stuwdam is gebouwd in opdracht van Koning Mahasena eeuwen geleden. De dam werd gebouwd voor de irrigatielandbouw.

Vandaag de dag is de Minneriya Tank een belangrijk onderdeel voor de vele dieren in het park. Ga je op safari dan heb je de kans om o.a. olifanten, luipaarden, apen, herten en wilde zwijnen te spotten.

Praktisch!

Bovenstaande nationale parken parken liggen op ca. 1,5 tot 2,5 uur rijden van de diverse badplaatsen in Sri Lanka. Hierdoor kun je er prima dagtrips naar boeken. Vraag bij de receptie van jouw hotel naar de mogelijkheden van de diverse parken.

Ga jij mee op avontuur in de nationale parken van Sri Lanka? Bekijk ons volledige aanbod en boek het hotel dat bij jou past! Benieuwd naar de andere natuur in Sri Lanka? Bekijk onze blog!

Over de auteur

Marieke

Marieke is gek op reizen én schrijven. Ze heeft al flink wat van Europa gezien, maar is nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ze neemt je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

1 reactie op “Een kijkje in de mooiste nationale parken van Sri Lanka

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *