Mooiste stranden Portugal

Prachtige praias! De mooiste stranden van Portugal

Vraag honderd mensen naar de mooiste stranden van Portugal en je zult honderd verschillende antwoorden krijgen. Er zijn ook zoveel prachtige stranden te vinden in het Zuid-Europese land! Tijd om de favorieten van onze medewerkers op een rij te zetten.

Praia Dona Ana

Als er een deel van Portugal bekend staat om de mooie stranden dan is het wel de Algarve. De Zuid-Portugese streek beschikt over een kustlijn van ruim 200 km met allemaal kleine verborgen baaitjes en (rots)strandjes. Het aanbod is zo groot dat het kiezen hier geen eenvoudige opgave was.

Maar… Praia Dona Ana springt er voor ons toch wel uit. Het is één van de vele strandjes rondom de badplaats Lagos én tevens een van de meest pittoreske strandjes van heel de Algarve. Het wordt omsloten door hoge bospartijen met groene bomen.

Tegen betaling zijn er ligbedjes en parasols beschikbaar. Voor de kust ligt de bekende rotspartij Ponta de Piedade, één van de meest gefotografeerde plekken van Portugal. Je kunt hier met een bootje heenvaren.

Carvi Beach Hotel, AlgarveZie jij jezelf al relaxen aan een zwembad en genieten van een drankje bij een rooftopbar? Bij Carvi Beach Hotel, nabij Praia Dona Ana en het centrum van Lagos, is dit allemaal mogelijk!
Mooiste stranden Portugal: Praia do Ana
Praia Dona Ana is niet alleen een van de mooiste stranden van Portugal, je vindt er ook nog een van de meest gefotografeerde plekken van de Algarve

Praia da Marinha

We blijven nog even in de Algarve. Want nabij Carvoeiro vind je Praia da Marinha, ook al zo veel gefotografeerd door de unieke rotsformaties en grotten langs de kust. Maar dat niet alleen… het strand is ook erg fijn!

Waarom? Niet in de laatste plaats omdat het strand langzaam afloopt in zee, waardoor het populair is onder gezinnen. En het heldere water nodigt uit tot een fijne snorkelsessie. Wel iets om rekening mee te houden; je kunt het strand vanaf de hogerg elegen klif enkel bereiken via een lange trap.

Vila Alba Resort, AlgarveStressvrij genieten van de Algarve? Vila Alba Resort, een luxe resort nabij Praia da Marinha, biedt riante villa’s, twee zwembaden én een apart kinderbad en een restaurant waar je geniet van lokale specialiteiten.
Mooiste stranden Portugal: Praia da Marinha
Het mooie strand Praia da Marinha wordt omgeven door indrukwekkende rotspartijen

Praia de Falésia

Sluit je ogen en stel je voor… een goudgeel strand, omringd door terracotta-kleurige rotsen, groene bomen en een helderblauwe zee. Praia da Falésia – ja, ook in de Algarve – lijkt zo van een ansichtkaart te zijn weggelopen.

Bijzonder is ook de lengte van dit strand; het start bij Olhos d’Agua en loopt helemaal door tot Vilamoura. Over een lengte van ca. 5 km vind je goudgeel zand met op de achtergrond oranjerode kliffen bestaande uit zandsteenrotsen.

Tip: bij zonsondergang is dit strand op z’n mooist, dus ga vooral voor een avondwandeling als je op zoek bent naar romantiek.

driana Beach Club Hotel Resort, AlgarveZorgeloos genieten doe je bij Adriana Beach Club Hotel Resort. Dit all inclusive hotel biedt – naast een ligging nabij Praia de Falésia – haar gasten een fijne vakantie vol lekker eten & drinken en een breed aanbod aan animatiemogelijkheden en faciliteiten.
Mooiste stranden Portugal: Praia da Falesia
Praia de Falésia is voor ons door de prachtige terracotta-kleurige rotsen een van de mooiste stranden van Portugal

Zambujeira do Mar

We springen van de Algarve naar Alentejo. Want daar vind je het gemoedelijke vissersdorpje Zambujeira do Mar met een prachtig strand. Dit is de plek om tussen locals te genieten van een dagje ultiem sunsnacken.

Je bereikt het strand door de hoofdstraat uit te lopen; je komt dan uit via een klif, waar je het pad naar beneden vindt. Extra fijn; het strand wordt omgeven door rotspartijen, waardoor je uit de wind kunt genieten.

Goed om te weten: je kunt hier rekenen op sterke golven, waardoor het ook populair is onder surfers en bodyboarders.

Praia do Canal Nature Resort , PortugalStilte en rust ervaar je bij Praia do Canal Nature Resort . De westkust is een paradijs voor strand-, natuur- en wandelfanaten. De groene tuin en het zwembad maken het plaatje compleet. Zambujeira do Mar bereik je in ca. 45 minuten.
Mooiste stranden Portugal: Zambujeira
In het vissersdorpje Zambujeira do Mar vind je dit verborgen pareltje

Praia de Benagil

In een gemiddelde reisgids of -blog over Praia de Benagil komen beschrijvingen als ‘buitenaards mooi’, ‘sprookjesachtig’ of ‘een van de mooiste plekken ter wereld’ voorbij. Allemaal waar, de grot is zonder twijfel adembenemend.

De natuur heeft door erosie een bijzonder afdak van krijtsteen gemaakt boven het strand. Haast alsof je door een ronde kamer loopt, met het strand als vloer. Vanaf deze ‘kamer’ kijk je uit over zee. En bovenin vind je een grote ‘lichtkoepel’ in de vorm van een uitgesleten cirkel. Deze zorgt voor een unieke lichtval.

Je kunt natuurlijk alleen voor de grot afreizen naar dit stukje mooie Portugal, maar dat zou zonde zijn. Schenk ook wat aandacht aan het strand rondom de grot. Deze is minstens net zo mooi!

Lees meer over Praia de Benagil

Rocha Brava Resort, AlgarveIn het all inclusive Rocha Brava Resort voelt aan als een vakantiedorp en met name gezinnen zullen zich hier direct thuis voelen. Je hebt een comfortabel appartement tot je beschikking en kinderen beleven pret dankzij diverse faciliteiten.
Mooiste stranden Portugal: Praia de Benagil
Praia de Benagil is buitenaards mooi en eigenlijk niet te vergelijken met alle andere mooie stranden in Portugal

Nog meer mooie stranden in Portugal

Met zoveel stranden was het nog lastig kiezen. En moesten we ook wat pareltjes skippen. Of toch niet…? We geven je gewoon nog wat extra mooie stranden in Portugal. Komt ‘ie!

  • Het vissersplaatsje Portimão in de Algarve staat bekend om haar goudgele stranden. Één hiervan is Praia de Rocha. Aan het strand zijn enkele visrestaurants te vinden, waar je van lokale specialiteiten kunt genieten.
  • Salema is een relatief onbekend vissersplaatsje aan de Algarve. Grootste voordeel daarvan is dat je op Praia de Figueira door veel toeristen wordt overgeslagen en je er in alle rust kunt genieten. Kijk toe hoe de vissers met hun kleurrijke bootjes de verse vis aan land brengen of maak een romantische avondwandeling.
  • Vanuit Lissabon kun je overigens ook eenvoudig afreizen naar Cascais. Praia da Ribeira de Cascais is een breed en lang strand waar zowel toeristen als locals graag vertoeven.
  • Praia do Amado is een verademing in het hoogseizoen. Deze badplaats ligt aan de zuidwestkust van Portugal en hier staat bijna altijd een verkoelende bries. Die tevens zorgt voor veel mogelijkheden voor surfers. Doordat er weinig voorzieningen zijn, verblijf je hier nog in alle rust!

Op welk van deze mooie stranden in Portugal ga jij graag een dagje sunsnacken?

Binnenkort hoppen langs de mooiste stranden in Portugal?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *