Mooiste stranden Sardinië

Een stukje Caraïben in Europa! De mooiste stranden van Sardinië

Waan je even in de Caraïben! De stranden op Sardinië zijn stuk voor stuk pareltjes met in veel gevallen hagelwit zand. En dat verspreid over een kust van maar liefst 1.800 kilometer! Welke stranden moet je écht gezien hebben? We maakten een handige shortlist.

Spiaggia del Principe

Mooiste stranden Sardinië: Spiaggia del PrincipeHet noorden van Sardinië staat bekend als Costa Smeralda, ook wel de smaragdkust genoemd. Het is veruit het populairste gebied voor een zon-, zee- en strandvakantie. En voor een jetset-vakantie! Het kan er hier flink luxe aan toegaan. Welk strand je hier niet mag missen?

Spiaggia del Principe (officieel Spiaggia Poltu Di Li Cogghj) lijkt zo van een ansichtkaart te zijn weggelopen! Alleen de weg ernaartoe al is fantastisch; via een rotsig paadje loop je in 10 minuten naar een wit zandstrand, dat wordt verdeeld door een aantal rotsen die half in het water liggen.

Het water is kraakhelder en vakantiegangers komen hier dan ook niet alleen om te zonnen; snorkelen is een populaire bezigheid. Er zijn tientallen kleine soorten visjes te spotten. Houd er wel rekening mee dat het een populair strand is. In de zomer zal je dit plekje met heel wat mensen moeten delen!

Hotel Petra Bianca, SardiniëOp nog geen 10 minuten rijden van dit mooie strand ligt het al net zo mooie Hotel Petra Bianca. Vanaf het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de baai en ook de views vanuit het restaurant zijn (met name bij zonsondergang) verpletterend!

Cala Goloritzé

Mooiste stranden Sardinië: Cala GoloritzéEén van de mooiste stranden in het oosten van Sardinië is Cala Goloritzé. Het strand, dat door de Italianen wordt gezien als één van de mooiste van Europa, is alleen te voet te bereiken vanaf een verderop gelegen parkeerplaats. Laat je daar niet door afschrikken; het is zoooo de moeite waard.

Je kunt hier doorgaans in veel meer rust dan aan de Costa Smeralda genieten van de Italiaanse zon, een middagje snorkelen of vogels spotten. Want er komen in die gebied heel wat bijzondere vogels voor! Faciliteiten zijn er niet aanwezig, dus neem je eigen eten, drinken én genoeg zonnebrandcrème mee.

Borgo Cala Moresca, SardiniëNabij dit strand vind je geen hotels, maar Hotel Borgo Cala Moresca is de moeite waard als je je bedenkt dat de afstand (30 km) nog altijd gering is. Maak hier kennis met het ultieme mediterrane eilandleven dankzij de vele faciliteiten.

Cala Luna

Mooiste stranden Sardinië: Cala LunaOok aan de Golf van Orosei, een lange kuststrook in het oosten, vind je mooie zandstranden omgeven door een helderblauwe zee. Neem een kijkje bij o.a, Grotte di Cala Gonone, Marina di Oreisi en in het bijzonder Cala Luna.

Dit strand ligt weliswaar afgelegen, maar dat neemt niet weg dat het de moeite waard is. Wie geen zin heeft om een pad van ca. 4 kilometer af te lopen, kan vanaf Cala Fuili of Cala Gonone per boot naar dit strand reizen.

Het strand is niet alleen een aanrader vanwege de enorme grotten die je er vindt, aan de rand van het strand ligt ook nog een restaurant annex bar. Dit is dé plek om te genieten van een vers visje!

 Hotel I Ginepri, SardiniëIn Cala Gonone ligt Hotel I Ginepri, een kleinschalig en landelijk hotel omgeven door palmbomen en met uitzicht op zee. Het zwembad is de ideale plek om tot rust te komen en in het restaurant worden Italiaanse specialiteiten geserveerd.

Spiaggia Rosa

Mooiste stranden Sardinië: Spiagga RosaHoewel dit strand niet toegankelijk is voor toeristen, is wél een van de mooiste stranden van Sardinië; Spiaggia Rosa. Je vindt dit strand op het noordelijk gelegen eilandje Budelli, dat onderdeel uitmaakt van eilandengroep en Nationaal Park La Maddalena.

De naam en kleur (roze!) dankt het strand aan de mix van resten koraal, schelpen en kleine stukjes graniet. Doordat toeristen in het verleden zakken gevuld met het bijzondere ‘zand’ meenamen, is het strand inmiddels gesloten. Eeuwig zonde!

Ik hoor je denken: “Maar wat als ik er niet naar toe kan?” Dan kun je het nog wel zien! Je kunt het strand bewonderen vanaf het nabijgelegen Spiaggia del Cavaliere.

We schreven een uitgebreide blog over de eilandengroep La Maddalena. Hierin vertellen we je o.a. hoe en vanaf waar je een boottocht kunt boeken.

Nog meer mooie stranden op Sardinië

Wist je er nog veel meer mooie stranden op Sardinië zijn? We kunnen het dan ook niet enkel bij bovenstaande houden en hebben nog een paar exemplaren voor je geselecteerd:

  • Capo Coda Cavallo (Kaap Paardenstaart) biedt een turquoise zee en een wit korrelstrand met uitzicht op het Tavolara gebergte. De ronde baai is perfect om te snorkelen en mocht je wat calorieën willen verbranden; het is leuk om naar het onbewoonde eilandje te zwemmen dat voor de kust ligt.
  • Spiaggia della Pelosa bestaat uit zacht, wit zand en wordt ook al omgeven door van dat helderblauw water. Het meest bijzondere aan dit strand op Sardinië is echter is de 17e-eeuwse toren op een klein eilandje midden in de baai.
  • Een populair (en mooi!) strand onder families is Campana. Doordat het strand langzaam afloopt in zee is het ideaal met kinderen. Er zijn daarnaast watersportmogelijkheden en diverse strandbarretjes. Van de zon genieten doe je vanaf een van de ligbedjes.
  • Als we het dan toch hebben over stranden die rechtstreeks uit de Caraïben lijken te komen, dan geldt dat zeker voor Putzu Idu. Je vindt over een lengte van meer dan een kilometer fijn zand en door de zoutvlaktes in de omgeving kun je zomaar een flamingo spotten. Daar hoef je dus niet helemaal voor naar Aruba!

Op welk van deze mooiste stranden op Sardinië zie jij jezelf komende vakantie wel liggen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

4 thoughts on “Een stukje Caraïben in Europa! De mooiste stranden van Sardinië

    1. Kijk hier op vluchten, je kunt Olbia in het Noorden of Alghero, in het zuiden de hoofdstad Cagliari, zijn luchthaven. Wel altijd een auto huren! Niet vergeten, anders zit je in je apartement, meestal zijn het apartementen van de lokale bevolking als hun vakantiehuis, dat ze verhuren een bepaalde tijd. Of je zou een resort of hotel kunnen uit kiezen! De vakantiediscounter geeft de juiste uitleg meestal met vlucht, wel auto huren anders moet je met een taxi naar je bestemming, dat is best prijzig. Op zondag zijn niet alleen pompen op , dus let op! Het eland is zo groot als ons kleine Nederland. Anders koop een boekje over Sardinië , worden veel tips in uitgelegd! Fijne vakantie! Een keer geweest wil je altijd weer terug voor de rust en de natuur. Het is zeker geen Spanje van zuipers en dat soort vakantieganger. Groet altijd de Sardijn, heb je kans dat ze je uitnodigen voor een maaltijd! Fijne vakantie! 😀

  1. Beste Laura, wat leuk dat je de mooie stranden kent van het mooie Sardinie.
    Wij reizen al 45 jaar naar Sardinië, eerst met de kinderen naar mijn schoonouders in het westen , waar het heerlijk vertoeven was.
    De goudgele stranden van Chia en Pula-Nora, waar wij een van de weinige waren die het gehele strand hadden, de jongens snorkelde, soms verbrande van de hete zon.
    De lokale bevolking gaat naar huis op het heetst van de dag, de pranza is belangrijk, vandaar dat alles dicht gaat op het eiland.
    Vilasimius en Cerameas , de Oostkust, Orosei , Girasole, Santa Maria Navarese, Costa Pardiso, Santa Theresa di Caluro, Albatax met zijn natuurpark waar een schitteren hotel in zit. Orosei is de kust ook mooi, de mensen aandere kust, zijn bezig met een haven aan de leggen, dat moet natuurlijk goed gekeurd worden, hier is ook een groot natuurpark, wat uit komt op een schitterend strand. De lokale bevolking weet deze stranden te vinden, geen massa toerisme. Hamingway schreef over dit mooie eiland, wat nog steeds van de Sardijn is.
    Sardinië heeft geen industrie of echte export, wat artisjokken en tomaten, de schapen die er meer zijn dan mensen op dit zo schitterende eiland met zijn Sardische rijke Cultuur, een lange historie van Fineciers, Romeinen, Spanjaarden en Oisterijkers, de Moren hebben er naar mogen kijken.
    Al werden er aan de kusten wel mensen geroofd, in vroegere tijden, vandaar dat dorpen en steden ver uit de kust waren.
    Dat er dorpjes verschenen aan de kust, was begin jaren zestig, het toerisme kwam op gang, met de Agha Khan, de Costa Smerralda.
    Een rotsachtige gedeelte van Sardinië, waar moeflons en schapen rond dwaalde met hun pastore.
    De Sardijnen dachten daar kan hij niets van maken, het werd het mooiste stuk, met aangelegde stranden, met een grote haven, waar de rijke der aarde aanlegde met hun grote zeevaardige jachten.
    De villa’s aan de costa’s werden met schitterende huizen gebouwd.
    Costa Paradiso is schitterend, Baja Sardinië, Porto Cervo , Castel Sardo, het kasteel bezoeken en zeker het museum en door het stadje dwalen in het kasteel.
    Een mooi Panorama vanaf de kantelen, kijk je het stadje in.
    Stintino in het Noorden, 20 km van Alghero schitterend, met een catamaran naar Arsinara waar eens de gevangenis zat , zware criminelen naar toe getransporteerd werden, zoals Alcetras in Amerika.
    Je kun dit bezichtigen, zonde dat er geen resterants of koffiehuis op is. Caprera waar Caribaldi heeft gewoond,zijn huis kun je bezichtigen.
    De familie van Caribaldi die in Frankrijk wonen, komen nog elk jaar samen hier, om hem hier te herdenken,
    de vrijheidsstrijder die Italie één maakte.
    Mooi om te bezichtigen, dit schiereiland v.a Magdalena kun er naar toe rijden, wel altijd een auto huren op Sardinië.
    Dit jaar durf ik niet zo goed, vanwege het Coronavirus , en mijn chemokuren en operatie, maar ik blijf hopen dat het weer kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *