Mooiste stranden Ibiza

Sunsnacken! De mooiste stranden op Ibiza

Dacht je dat je op Ibiza alleen maar kon feesten? Mis! Het Spaanse eiland biedt naast veel hippe clubs een flinke dosis cultuur én geweldige stranden die uitnodigen tot een dagje niets doen. We nemen je mee langs de mooiste stranden van Ibiza.

Cala Benirràs

Mooiste stranden Ibiza: BenirrasVerstopt in het hoge noorden vind je Benirràs. Het lokale strandje is klein, maar biedt wel en paar fijne restaurants. Doordeweeks is het er relatief rustig en staat alles in het teken van zonnen. Op zondag duurt jouw stranddagje echter tot in de late uurtjes.

Vanaf het einde van de middag verzamelen trommelaars, vuurspuwers en cocktailshakers zich met hun eigen koelboxje op het strand. Terwijl de avond langzaam inzet, wordt er vrolijke muziek getrommeld en vertonen de vuurspuwers hun kunsten. Locals en toeristen gebruiken het strand als dansvloer en cocktails worden goedkoop verkocht, zo uit de koelbox. Af en toe neemt er iemand een verfrissende duik in zee. Alles kan!

Aan de rand van het strand vind je op zondag overigens talloze kraampjes. Hier koop je de leukste hippiejurken. Die je vervolgens thuis nog zal aantrekken om weer even die Ibiza-vibe te voelen!

Hotel Galeon Ibiza, SpanjeHotel Galeon Ibiza heeft alles in huis voor vakantiegangers van alle leeftijden; een zwembad, uitgebreid animatieprogramma, sportfaciliteiten én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Cala Xarraca

Mooiste stranden Ibiza: XarracaAls je dan toch in het noorden bent, neem dan ook een kijkje bij het kleine Cala Xarraca.

Zoals bij zoveel stranden in het noorden is het ook hier lekker rustig en heerst er een intieme sfeer. Het zandstrand wordt omgeven door helderblauw water aan de ene kant en rotsen aan de andere kant.

Er zijn weinig faciliteiten, maar je vindt er wel een restaurantje waar de menukaart vol staat met Spaanse specialiteiten. Wat wij je aanraden? De dagverse vis. Elke keer een verrassing, maar altijd even lekker!

Grupotel Ibiza Beach Resort, SpanjeOm dit strand (maar ook andere stranden in het noorden) te verkennen, raden we je aan om in Portinatx te verblijven. Een topper is Grupotel Ibiza Beach Resort. Dit luxe hotel, met ligging aan het strand, hanteert een adults only formule. Rust!

Cala Bassa

Mooiste stranden Ibiza; Cala BassaIbiza kent een aantal stranden die het best per boot te bereiken zijn. Eén van deze stranden is Cala Bassa, dat te bereiken is vanaf Sant Antoni de Portmany, het feestparadijs van Ibiza.

Wat dit strand tot een van de mooiste stranden van Ibiza maakt? De rotsen rondom de baai lenen zich voor een duik in het water en chillen kan in de ‘rock pools’ of in de schaduw van de bomen die het strand omringen.

Houd er wel rekening mee dat het er in de zomer erg druk kan zijn!

Palladium Hotel Palmyra, IbizaHet luxe maar kleinschalige Palladium Hotel Palmyra is in mediterrane stijl ingericht en ligt nabij het centrum van San Antoni de Portmany, de boulevard én het strand. Cala Bassa is binnen handbereik als je in de haven op de boot stapt!

Aiguas Blanques

Mooiste stranden Ibiza: Aiguas BlanquesHoewel het een van oorsprong nudistenstrand is, gaan nudisten en niet-nudisten inmiddels prima samen op Aiguas Blanques.

Dit goudgele strand in het noordoosten wordt omsloten door helderblauw water, waardoor je er prima kunt snorkelen. En door de ligging kan je ook rekenen op een fijn briesje. Het strand is daardoor erg populair bij surfers!

Omdat het strand enkel per auto (en dus niet per openbaar vervoer) bereikbaar is, is het er relatief rustig. Ook in het hoogseizoen!

Invisa Figueral Resort, IbizaAiguas Blanques ligt nabij Playa de Figueral, waar wij diverse hotels hebben om uit te kiezen. Onze favoriet? Invisa Figueral Resort. Het ligt direct aan het strand, biedt een flinke dosis waterpret voor kinderen en je kunt er verblijven o.b.v. all inclusive.

Nog meer mooie stranden op Ibiza

Ibiza kent tientallen kleine baaitjes en haast verlaten stranden. Als je wilt, kan je elke dag op drie totaal verschillende stranden neerploffen. Om met zoveel mogelijk van de mooiste stranden op Ibiza in aanraking te komen, raden we je aan een auto te huren. Gooi die navigatie aan kant en rijd op gevoel langs de kust. Zie je een mooie spot? Stoppen en zonnen maar!

Maar zorg dan nog wel even deze pareltjes van stranden op jouw route liggen:

  • Ga je naar Cala Jondal, een strand in het zuiden van Ibiza, dan loop je zomaar de kans om tegen een BN-er of internationale ster aan te lopen. Het zandstrand is niet lang, maar wel populair onder the rich and famous. Dit komt o.a. doordat je hier een van de bekendste beachclubs van Ibiza vindt, Tropicana Beach Club. Mocht je hier gaan eten, kies dan zeker voor de vissoep.
  • Voor het mooiste uitzicht ga je een dagje zonnen op Cala d’Hort, een klein rots-/zandstrand in het zuidwesten. Ga vroeg en scoor een ligbedje, want dat ligt een stuk lekkerder. Vanaf je ligbedje kijk je uit op Es Vedra, een bijzondere rots voor de kust.

Houd er rekening mee dat de kleinere stranden op Ibiza veelal weinig faciliteiten bieden. Neem dus zeker wat eten & drinken mee in je kofferbak. Bij voorkeur gekoeld, want de temperatuur kan – zeker in het hoogseizoen – aardig oplopen. Oh en regel een jeep of auto met vierwielaandrijving als je de kleine zandpaden naar idyllische strandjes wilt volgen.

Op welk van deze mooiste stranden op Ibiza zie jij jezelf binnenkort al liggen?

Bekijk ook de mooiste stranden op andere Spaanse eilanden:

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *