Mooiste stranden Malta

De mooiste stranden op Malta: kiezen maar!

Malta staat gelijk aan een flinke dosis cultuur. Wat veel mensen echter niet weten is dat je op deze Zuid-Europese bestemming ook terecht kunt voor een zonvakantie. En om je dat te bewijzen, zetten we de mooiste stranden van Malta op een rij.

We gaan wel even aan verwachtingsmanagement doen; je vindt op Malta weinig lange zandstranden zoals je gewend bent van de Spaanse Costa’s. Waar je dan wel op kunt rekenen? Kleinere zandstranden, rotsstranden en prachtige lagunes. En wist je dat Malta over het allerschoonste water van Europa beschikt?

Populaire stranden in het noorden

Mooiste stranden Malta: noordenAls je echt wilt zonnen op een zandstrand dan zit je helemaal goed in het noordelijke deel van Malta. Het is ook niet zonder reden dat met name gezinnen de weg naar dit deel van het eiland weten te vinden.

Het grootste en mooiste zandstrand in het noorden van Malta is zonder twijfel Mellieha Bay, dat door de inwoners ook wel Ghadira Bay wordt genoemd. Doordat de eerste 50 meter enkeldiep is en het strand daarna ook langzaam in de zee blijft aflopen, is het zeer geschikt voor kinderen. Er is daarnaast de mogelijkheid om o.a. te windsurfen, kanovaren of waterskiën.

Mooiste stranden Malta: Mellieha, Ramla Bay ResortRamla Bay Resort heeft niet alleen een ligging direct aan het strand, maar biedt ook nog eens uitzicht op de buureilanden Comino en Gozo. Extra pluspunt van dit luxe hotel: je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inlcusive te boeken.

Zijn er nog meer mooie stranden in het noorden van Malta? Jazeker!

  • De stranden Ghajn Tuffieha, Gnejna Bay en Golden Bay liggen praktisch aan elkaar vast. Voor de meeste levendigheid ga je naar Golden Bay, waar ’s zomers regelmatig barbecues en feestjes zijn. Snorkelen kan het beste bij Gnejna Bay. En als je in rust wilt zonnen ga dan naar Ghajn Tuffieha. Dit strand is populair onder de lokale bevolking.
  • Voor het mooiste uitzicht ga je naar Paradise Bay, vlakbij Cirkewwa. Je kunt vanaf hier de andere Maltezer eilanden zien liggen.
  • Vanaf Armier Bay heb je enkel uitzicht op Comino, maar… je krijgt er dan wel helderblauw water bij. Moeilijk te bereiken per openbaar vervoer, maar niet minder geliefd. Met name locals komen hier graag in het weekend.

De populair stranden rondom St. Julians

Mooiste stranden Malta: St. JuliansDe meest populaire badplaats onder jongere reizigers is St. Julians. Dit komt door de centrale ligging t.o.v. de hoofdstad Valletta en – niet in de laatste plaats – het bruisende uitgaansleven. Overdag kun je bijkomen op een van de twee zandstranden in de omgeving:

  • In Pacevilla, op slechts een paar kilometer afstand van St. Julians, vind je het in de zomermaanden drukbezochte St. George’s Bay. Het strand wordt omringd door een mooi natuurgebied en mocht je nu minder hebben met natuur dan zijn er genoeg restaurants en amusementsmogelijkheden.
  • Iets kleiner is Balluta Bay in St. Julians zelf. Uniek is dat dit strand alleen zichtbaar is bij laag water. Je kunt er uitstekend snorkelen en duiker. Ook als beginner! Aan het strand vind je diverse winkeltjes en restaurants.
InterContinental MaltaInterContinental Malta biedt alle luxe die je je maar kan wensen! Het hotel in de levendige wijk Paceville beschikt het over een privéstrandje. Voeg daar nog zes restaurants en een dakterras met zwembad aan toe en het plaatje is compleet!

Nog meer mooie stranden op Malta

Mooiste stranden Malta: Blue LagoonOndanks dat het eiland geen typische strandbestemming is, was het onmogelijk om het slechts bij bovenstaande mooie stranden op Malta te houden. Tijd voor wat bonusstranden zodat je maximaal kunt strandhoppen:

  • De stranden in het zuiden worden voornamelijk door locals bezocht. Extra leuk is om je daar als toerist in te mengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een middagje zonnen aan Pretty Bay? In tegenstelling tot het natuurlijk ontstane St. Thomas Bay (ook in het zuiden, bestaande uit diverse zandstrandjes en enkele rotsplateaus) is dit gezellige strand kunstmatig aangelegd.
  • Malta maakt onderdeel uit van de Malteser archipel, waar ook Comino toe behoort. Bij dit eiland vind je de prachtige Blue Lagoon. Het water is er kristalhelder, je kunt er zonnen op het witte zandstrand en het water is ondiep. Je kunt er alleen per boot komen en alleen dit boottochtje is al de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat je het strand in het hoogseizoen met veel andere vakantiegangers moet delen.
Meer nog dan stranden vind je op Malta rotsplateaus en rotsstranden. Een goed voorbeeld hiervan is Ghar Lapsi. Dit rotsstrand oogt als een natuurlijk zwembad gevormd aan de rand van de kustlijn.

Stranden op Malta mét een blauwe vlag

Veilige én schone stranden in Europa worden bekroond met een blauwe vlag. Is het voor jou een must om te zonnen op een Blauwe vlag-strand? O.a. de stranden St. George’s Bay, Ghajn Tuffieta, Ghadira Bay, Paradise Bay, Golden Bay en Ramla Bay beschikken over dit keurmerk.

Op welk van deze mooie stranden op Malta zie jij jezelf wel liggen?

Fotografie: Paul Mendoza / Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *