Mooiste stranden Mallorca

Beachlife! De mooiste stranden op Mallorca

Als er één Spaans eiland rijk is aan mooie stranden dan is het Mallorca wel! Met een kustlijn van bijna 600 km en meer dan 175 baaien en stranden heb je het hier als zon- en strandliefhebber voor het uitkiezen. Ben je niet zo goed in kiezen? Wij maakten een handige selectie van de mooiste stranden op Mallorca.

Elk jaar weten duizenden Nederlanders hun weg te vinden naar de badplaatsen op Mallorca. Het zijn niet alleen de tapas die roepen en ook niet de cultuur in de hoofdstad Palma de Mallorca. Het is een combinatie van dit én de prachtig baaien vol palmbomen en stranden met wit zand, veelal omgeven door kalksteenkliffen.

Tijd om op zoek te gaan naar de mooiste stranden op Mallorca. Als je hier geen vakantiegevoel van krijgt, dan weten wij het ook niet meer…

Word je zo enthousiast van dit artikel dat je het liefst al deze stranden wil bezoeken? Dan raden we je aan een auto te huren voor jouw vakantie. Dat betekent vrijheid en veel zien in een korte tijd.

Cala Llombards

Aan de zuidoostkust van Mallorca vind je Cala Llombards, een strand dat door velen wordt gezien als een van de mooiste stranden op Mallorca. Wij kunnen dat enkel beamen.

Cala Llombards ligt in een mooie baai, welke wordt omgeven door pijnbomen en begroeide rotsen. Een ruig gezicht, maar het strand is allesbehalve ruig. Door het ondiepe en rustige water is het een geschikt strand voor gezinnen met kinderen. Ook het feit dat het strand slechts 55 meter lang is (maar wel 150 meter breed overigens), geeft een veilig gevoel; je houdt overzicht als jouw kind even verderop speelt.

Vanaf een huurligbedje geniet je van een mooi uitzicht over zee en het zoute water spoel je eenvoudig van je af met dank aan de aanwezige douches. Drankjes bestel je aan de strandbar. Extra tip: neem een snorkelsetje mee, zodat je ook kennis kunt maken met de kleurrijke onderwaterwereld van Mallorca.

Hotel Santanyi Port, MallorcaJe hebt de best of both worlds in handen wanneer je kiest voor een verblijf in Hotel Santanyi Port. Je bent in no time op dit geweldige strand en ook de levendige badplaats Cala d’Or ligt op rijafstand. Extra punten voor het fijne zwembad.
Mooiste stranden Mallorca: Cala Llombards
Cala Llombards is wat ons betreft een van de mooiste stranden in het zuidoosten van Mallorca

Cala Varques

Door haar populariteit kan het op Cala Llombards aardig druk zijn in het hoogseizoen. Met dank aan de afgelegen ligging is Cala Varques, tussen Porto Cristo en Cala d’Or, een stuk rustiger. Er staat je namelijk een pittige wandeling van ca. 30 minuten te wachten als je hier wilt komen. Als beloning mag je wel een van de mooiste stranden van Mallorca bewonderen!

Het pittoreske Cala Varques wordt omgeven door steile kliffen, rotsformaties en een groen dennenbos, welke in groot contrast staan met het helderblauwe water dat zich leent voor een middagje zwemmen. En neem zeker een snorkelset mee, want de zee heeft zich een weg gebaand door de rotsen, waardoor er diverse grotten zijn ontstaan.

Vergeet overigens niet om – naast een snorkelset – ook eten en drinken mee te nemen; er zijn geen barretjes of restaurants aanwezig.

Blau Punta Reina Family Resort, MallorcaTijdens een vakantie in Blau Punta Reina Family Resort komen zon, sport en lekker eten & drinken (met dank aan de all inclusive mogelijkheid) samen. Het mooie Cala Varques ligt daarnaast op slechts een kwartiertje rijden van dit familiehotel.
Mooiste stranden Mallorca: Cala Varques
Over mooie stranden op Mallorca gesproken; dit is het pittoreske Cala Varques

Cala Torta

Meng je je tijdens je zonvakantie graag tussen de locals? Dat kan tijdens een dagje Cala Torta. Het strand – dat officieel geen nudistenstrand is, maar nudisten komen er wel graag, houd daar dus rekening mee – ligt in een indrukwekkende baai in het noorden van Mallorca.

Een dagje strand betekent hier zonnen op fijn wit zand, snorkelen in helder water met verschillende tinten blauw én smullen van verse gegrilde vis bij het café annex restaurant aan het strand.

Kinderen kunnen er veilig spelen, maar wanneer de wind uit het noorden komt, kunnen de golven wel hoog worden en zijn er onderstromen. Houd hier dan wel rekening mee.

Ook goed om te weten: het strand is enkel bereikbaar via een onverharde weg, wat overigens geldt voor meer van de stranden op Mallorca. Het is raadzaam om hier rekening mee te houden wanneer je een auto huurt.

Viva Cala Mesquida Resort & Spa, MallorcaWanneer je kiest voor een vakantie in Viva Cala Mesquida Resort & Spa bevind je je niet alleen op korte afstand van Cala Torta; naast het hotel ligt ook een fijn zandstrand. Even geen zin in zout in je haar en zand tussen je tenen? Check de zwembaden!
Mooiste stranden Mallorca: Cala Torta
Zonnen tussen de locals? Dan is Cala Torta een van de mooiste stranden op Mallorca

Playa de Palma

Onder de rook van de hoofdstad Palma de Mallorca vind je een van de meest levendige stranden van Mallorca, Playa de Palma. Dit strand loopt van Can Pastilla tot El Arenal en aan de naastgelegen boulevard vind je winkeltjes, restaurantjes en barretjes in overvloed. Ideaal als je even wat verkoeling zoekt!

En het strand zelf…? Die loopt langzaam af in zee, wat maakt dat het een ideaal strand is voor gezinnen met jonge kinderen. Voor een relaxt dagje onder de Spaanse zon staan de strandbedjes en parasols al klaar en actievelingen kunnen hun lol op met de vele watersporten die worden aangeboden.

Populair is het strand wel. Ga je liever voor kleinschaligheid? Huur een fiets en rijd richting Palma de Mallorca. Onderweg kom je tal van kleine baaitjes tegen. Het is dan wel handig zelf eten & drinken mee te nemen.

Pure Salt Garonda, MallorcaPure Salt Garonda wordt slechts door de promenade gescheiden van Playa de Palma. Je kunt in dit fijne hotel rekenen op een flinke dosis rust dankzij de adults only formule. De uitstekende restaurants en wellnessfaciliteiten maken de vakantie compleet!
Mooiste stranden Mallorca: Playa de Palma
Het strand van Playa Palma is een van de grootste en meest levendige stranden van Mallorca

Sa Calobra

Klein, maar fijn; dat is zeker van toepassing op Sa Calobra, ten noordwesten van de populaire badplaats Port de Sóller. Via een negen kilometer lange weg daal je vanaf een van de hoogste plekken af naar een kleine baai, welke wordt omsloten door steile rotsformaties. Hierdoor kun je altijd rekenen op een plekje in de schaduw.

In de buurt van het strand – en het naastgelegen strand overigens, je vindt er twee in de baai – zijn enkele restaurants te vinden waar je o.a. kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Op zoek naar een derde strand? Op een steenworp afstand (te bereiken per auto door het hoogteverschil) vind je Cala Tuent. Vanaf dit kleine kiezelstrand heb je uitzicht op de Puig Major, de hoogste berg van het eiland.

Hotel Es Port, MallorcaHotel Es Port is een populair hotel in een 17e eeuws herenhuis vlakbij de haven van Sóller. Je reist zo naar het mooie Sa Calobre en de Tramuntane bergketen.
Mooiste stranden Mallorca: Sa Calobre
Klein, maar fijn: welkom op Sa Calobre, waar je beschut tussen de rotsen kunt zonnen

Nog meer mooie stranden op Mallorca

Met zoveel stranden op één eiland was het nog lastig kiezen. En moesten we ook wat pareltjes skippen. Of toch niet…? We geven je gewoon nog wat extra mooie stranden op Mallorca. Komt ‘ie!

  • Windsurfers opgelet: Sa Rápita, in het zuiden van het eiland, wordt gezien als één van de beste surfstranden van Mallorca. Het strand is 25 meter breed en wordt aan de achterkant omgeven door mooie strandduinen.
  • Cala Pi wordt omgeven door pijnbomen (waar het de naam aan dankt) en twee grote rotsen. Met name dat laatste is fijn, want van vervelende wind heb je zelden last. Je zont op prachtig geelgoud zand en het ondiepe water maakt het een geschikt strand voor families.
  • Wil je kleinschaligheid en rust? Dan is het eerder kort aangestipte Cala Tuent een aanrader. Dit kiezel-/zandstrand biedt uitzicht op ruige bergen en kristalhelder water. Er is geen strandbar aanwezig, dus neem wel zelf eten en – nog belangrijker! – drinken mee.
  • Over mooi uitzicht gesproken; Cala Llamp Bay wordt – in de vorm van een halve maan – omgeven door de Tramuntana bergen. Je kunt rekenen op helder en rustig water. Tussen de rotsen hebben zich bassins gevormd.

Op welk van deze mooie stranden op Mallorca ga jij graag een dagje sunsnacken?

Binnenkort langs de mooiste stranden van Mallorca hoppen?Bekijk ons aanbod

Bekijk ook de mooiste stranden op andere Spaanse eilanden

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *