mooiste stranden Curaçao: Grote Knip

Beachlife! De mooiste stranden op Curaçao

Ondanks de beperkte oppervlakte heb je op Curaçao de keuze uit maar liefst 35 stranden. Van levendige stranden waar een stranddag wordt afgesloten met happy hour tot afgelegen stranden waar vooral locals graag komen. Wij zetten de mooiste stranden op Curaçao voor je op een rij. Jij hoeft enkel te kiezen!

Mijn favoriete hashtag tijdens mijn vakantie op Curaçao? Zonder twijfel #islandlife, een hashtag die – niet onterecht – ook door veel eilandbewoners wordt gedeeld. En dat ultieme vakantiegevoel komt mede door de vele stranden.

Tijd om de tofste & mooiste stranden op Curaçao op een rij te zetten. Pak Google Maps erbij en stippel een route uit om met jouw huurauto te gaan strandhoppen. We beloven je het ultieme vakantiegevoel!

De populairste stranden op Curaçao

mooiste stranden Curaçao: Jan Thiel BeachEigenlijk liggen alle stranden uit dit Curaçao-favorieten-lijstje aan de zuidkust van het eiland. De noordkant is namelijk te ruig om te zwemmen en er zijn veel rotsen. Anders is het als je naar Jan Thiel Beach of Mambo Beach gaat, wat zonder twijfel de twee meest bekende en populairste stranden van Curaçao zijn.

Jan Thiel Beach, met name populair onder Nederlanders, biedt een flinke dosis aan faciliteiten. Naast dat je er de keuze hebt uit meerdere strandtenten en restaurants, is er een duikschool en heb je de mogelijkheid om op het strand van een massage te genieten.

Jouw stranddag sluit je af met happy hour bij het bekende Zanzibar. Vanaf einde middag gaat hier de muziek aan (vaak ook live muziek) en vult het strand zich met dansende mensen. Dit gaat door tot ver na de zon in zee is gezakt. Neem daar overigens wel een momentje voor; de zonsondergang is hier geweldig!

Een ultieme dag relaxen? Huur een luxe cabana bij Zest (handdoeken en een fles water zijn bij de prijs inbegrepen) en sluit af met een diner aan een van de picknicktafels met je voeten in het zand.

Net zo populair, hip en levendig is Mambo Beach, dat dichter bij Willemstad ligt. Het strand is overdag de plek om ultiem te relaxen, ook voor families doordat het zand langzaam afloopt in zee en een zwemgedeelte wordt afgescheiden van de open zee.

’s Avonds verandert het strand feitelijk in een uitgaansgebied. Met aan de boulevard leuke winkels om souvenirs te shoppen en aan het strand diverse restaurants. Chill & Grill is zonder twijfel de bekendste plek om happy hour te vieren. Daarna kunnen de voetjes van de vloer uit het zand; regelmatig draaien bekende dj’s hier de sterren van de hemel.

Grote & Kleine Knip

mooiste stranden Curaçao: Grote KnipWie via de zuidkust richting het meest noordwestelijke puntje van Curaçao rijdt, komt langs talloze mooie stranden, waaronder de Grote & Kleine Knip.

De Grote Knip werd jaren geleden door diverse tijdschriften bestempeld als most beautiful beach of the world en dat is het wat ons betreft nog steeds. Het strand lijkt er haast witter dan op andere stranden op Curaçao en het azuurblauwe water steekt er fel tegen af. Je kan er een ligbedje huren, maar verwacht niet de faciliteiten van een Mambo Beach of Jan Thiel Beach.

Ondanks dat het strand immens populair is onder toeristen voelt het toch nog gemoedelijk. Dit komt mede doordat het omsloten wordt door rotsen aan beide kanten. Wie toch liever wat rustiger verblijft, kan een kijkje nemen bij de Kleine Knip. Vooral locals komen hier graag met de hele familie, inclusief een koelbox vol lekkers.

Playa Piskado & schildpadden

mooiste stranden Curaçao: Playa PiskadoHoewel dit strand zeker uitnodigt om een dagje Caribische zonnestralen te vangen, is dat niet de enige reden dat Playa Piskado (ook wel bekend als Playa Grandi) wordt gezien als een van de mooiste stranden van Curaçao.

Playa Piskado beschikt over een lange pier, waar ’s ochtends vroeg de vissers vertrekken om later op de ochtend terug te keren met de verse vangst. De vis maken ze schoon in een open huisje op het strand, waarna het afval wordt teruggegooid in zee. Pelikanen zijn er dan als een speer bij, maar dat geldt ook voor immense zeeschildpadden.

Dit is hét moment om de zee in te duiken en te snorkelen tussen de schildpadden. Je kan heel dichtbij komen, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat je ze aanraakt. Respecteer ze in hun natuurlijke habitat en laat ze rustig zwemmen.

Geliefde stranden onder locals

mooiste stranden Curaçao: Cas AbouWil je niet alleen tussen de andere toeristen plaatsnemen op een strandbedje, maar ook tussen de locals? Dan is Cas Abou de place to be. Dit mooie strand op Curaçao beschikt over fijn zand, helder water, strandbedjes om te huren en een bar voor verkoelende drankjes. Plek zat, ook op drukke dagen; het strand is erg breed.

Nog zo’n minder bekend en daardoor verborgen parel is Playa Jeremi, een klein en knus strand met lokale sfeer net onder Westpunt. Houd er rekening mee dat op dit mooie strand maar weinig parasols beschikbaar zijn en dat je hier dus beter niet tussen 12.00 en 15.00 uur kunt gaan zonnebaden.

Nog meer mooie stranden op Curaçao

Om je nog een paar opties te geven voor jouw strandhop-sessies zetten we nog enkele favoriete mooie stranden op Curaçao voor je op een rij:

  • Aan Daaibooi Beach kleeft een lange historie; dit strand was van oudsher een kleine haven waar bootjes met zout aankwamen om te exporteren naar andere delen van het eiland en vervolgens naar Europa. Dit zie je nog terug door de ruïnes rondom het strand en zelfs onder water. Zet een snorkel op, want door het rustige en heldere water heb je hier goed zicht op. Houd er rekening mee dat het er in het weekend levendig is doordat locals hier ook graag komen.
  • Playa Porto Marie heeft twee ingrediënten waarom wij dit een van de mooiste stranden van Curaçao vinden. Het is de ultieme plek om een kantduik te maken én je kunt er zomaar varkentjes spotten. Deze komen uit het naastgelegen natuurgebied regelmatig een kijkje nemen en met een beetje mazzel liggen ze te zonnen in de branding. Extra pluspunten krijgt dit strand vanwege de vele palmbomen, de riante ligbedjes aan de linkerkant, de houten brug met fijn uitzicht en de bar met een fijne cocktailkaart.
  • Kan je Klein Curaçao eigenlijk wel een strand noemen? Ja, wij vinden van wel. Dit kleine onbewoonde eilandje, dat je per boot bereikt vanaf de Spaanse wateren, bestaat voornamelijk uit hagelwitte zandstranden omringd door kraakhelder water. Vanaf Curaçao worden diverse boottochten aangeboden naar het eiland.
  • Kokomo Beach is misschien wel een van de stranden op Curaçao die je het meest terugziet op Instagram. Dit komt door de grote schommel die er midden in het water staat. De schaduw van de palmbomen zorgt op warme dagen voor verkoeling. Die vind je ook door vanaf de steiger een plons te nemen in het helderblauwe water.

Hotels met (privé)strand voor de deur

mooiste stranden Curaçao: Papagayo Beach HotelLoop jij het liefst vanuit jouw hotel zo een van deze (of andere) mooie stranden van Curaçao op? We hebben een paar fijne suggesties voor je:

  • Aan Jan Thiel Beach vind je het luxe en moderne Papagayo Beach Hotel. Het strand – waar ze een afgesloten deel hebben gecreëerd om te zwemmen, ideaal met kinderen – ligt voor de deur. Vanuit de ontbijtruimte loop je zo door naar je ligbedje. En de dag sluit je af bij restaurant Zest, dat direct naast het hotel ligt.
  • Liever de levendigheid van Mambo Beach? Dan tippen we LionsDive Beach Resort. Niet alleen staan de ligbedjes al klaar bij het water; je kan bij beachrestaurant Hemmingway ook met je voetjes in het zand lunchen of dineren.
  • Verblijven zoals de koningin dat graag zou doen? De Nederlandse koninklijke familie heeft met regelmaat vakantie gevierd in Avila Beach Hotel. Dit hotel nabij Willemstad biedt een infinity zwembad én twee privéstranden. Waar zoek jij verkoeling?
  • In het hartje van Willemstad – in de opkomende wijk Pietermaai – verblijven? Dan is Scuba Lodge Boutique Hotel & Ocean Suites een aanrader. Het hotel bestaat uit meerdere herenhuizen, die samen een knus en vooral kleurrijk geheel vormen. Het heeft daarnaast een klein, maar gezellig stadsstrand.

Op welk van deze mooiste stranden op Curaçao zie jij jezelf binnenkort liggen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *