, Stranden Costa del Maresme

De mooiste stranden aan de Costa Barcelona

Heb jij echt even behoefte aan een strandvakantie in Spanje? Of je nu wilt surfen, flaneren over de promenade of gewoon wilt luieren op het zand, de Costa’s bieden genoeg voor iedereen. Wij nemen je mee langs de mooiste stranden van de Costa Barcelona!

Strand, het is toch een grote factor wanneer wij kiezen voor een vakantie naar Spanje. Dat er aan de Costa Barcelona veel strand is, is geen geheim. Op welke stranden je het beste terecht kunt, is dat misschien wel. De mooiste stranden van de Costa Barcelona vind je hieronder. We geven je daarnaast meteen fijne hoteltips.

Het strandleven van Malgrat de Mar

Stranden Costa Barcelona, Malgrat de MarHet fijne aan de stranden van Malgrat de Mar is dat deze dichtbij het centrum liggen. Van het centrum naar de kust is het ca. 10 minuten lopen. Vervolgens heb je 4 km aan strand om overheen te lopen of je handdoek neer te leggen.

  • Het bekendste strand van Malgrat de Mar is Platja de l’Astillero. Haar bekendheid heeft het strand o.a. te danken aan de ligging bij veel hotels. Daarnaast zijn er picknickplekken. In het hoogseizoen is er daarnaast een miniclub voor de kleintjes.
  • Platja del Centre heeft, omdat het schoon en milieuvriendelijk is, een Blauwe Vlag-keurmerk ontvangen. Het strand is bijna een kilometer lang.
  • Rondom het 2,5 km lange Platja de la Conca liggen zandduinen. Een mooi gezicht! Dit strand is rustiger dan de hiervoor genoemde en het loopt door tot de monding van de Tordera rivier.
Stranden Costa del Maresme, Hotel Tropic ParkHotel Tropic Park ligt direct aan de boulevard t.h.v. Platja de l’Astillero. Het heeft fijne faciliteiten. Het binnen- en buitenbad, de sauna en de bar zorgen voor ontspanning, terwijl kinderen zich urenlang vermaken in de miniclub en het kinderbad.

Stranden in Santa Susanna

Vlak naast Malgrat de Mar ligt Santa Susanna. Van het strand van Malgrat de Mar kan je dan ook zo overlopen naar de stranden van Santa Susanna. Een beetje strandliefhebber vertoeft hier goed. Er is ook een mooie vernieuwde boulevard waar shoppen geen probleem is.

  • Aan Platja del Llevant combineer je zonnen en actief bezig zijn in een handomdraai. Aan het strand zijn verschillende watersportmogelijkheden en je vindt er een volleybal- en voetbalveld. Ligbedden kunnen worden gehuurd en door de ligging aan de boulevard kan je ook leuk winkelen.
  • Platja de les Dunes ligt ten westen van Platja del Llevant. Dit strand ligt tevens aan de boulevard en is ca. 800 m lang. Direct om de hoek ligt een treinstation. Andere delen van de Costa del Maresme bezoeken doe je vanaf hier moeiteloos.
Stranden Costa del Maresme, Tahiti Playa & Tahiti Playa Suites Jij kunt zwemmen in het zwembad van Tahiti Playa & Tahiti Playa Suites, terwijl jonge vakantiegangers een apart kinderbad hebben om te spetteren. Maar het grootste pluspunt is toch wel dat je direct het strand oploopt. Dat geeft pas een paradijselijk gevoel.

Bakken in Barcelona

Stranden Costa Barcelona, BarcelonaBarcelona behoort officieel niet tot de Costa Barcelona, maar de stranden van deze stad mogen écht niet ontbreken op dit lijstje. Naast fantastische bezienswaardigheden en heerlijke tapas, kun je heerlijk luieren op een van de stranden. Deze drie zijn toppertjes.

  • Een van de oudste toeristische stranden is Platja de Sant Sebastià. Alle faciliteiten zijn voorhanden. Denk hierbij aan ligbedden en parasols, maar ook een strandwacht, douches, toiletten en zelfs WiFi.
  • Platja de la Barceloneta ligt vlakbij het centrum en is daardoor misschien wel het bekendste strand van Barcelona. Wandel je over het strand, dan zal je ongetwijfeld de Homage to Barceloneta tegenkomen. Deze sculptuur bestaat uit kubussen op elkaar die de huizen aan het strand moeten verbeelden.
  • Tussen Platja de Sant Sebastià en Barceloneta in vind je Platja de Sant Miquel. Het strand is vernoemd naar de kerk Sant Miquel del Port. De promenade loopt tussen palmbomen en strand door; een mooie strandwandeling kan dus zonder zand tussen de tenen!
Stranden Costa del Maresme, Eurostars Grand Marina Hotel Het is luxe verblijven in Eurostars Grand Marina Hotel. Het zwembad, fitnesscentrum en wellnesscentrum dragen allemaal bij aan het vakantiegevoel. Vanaf het hotel kijk je direct uit op de haven en Platja de Sant Sebastià.

Pak de bikini of zwembroek in en vertrek, want een strandvakantie vieren kan hier fantastisch. Welk stranden aan de Costa Barcelona wil jij het liefst bezoeken?

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *