De mooiste stranden aan de Costa Brava

Wegdromen! De mooiste stranden aan de Costa Brava

Levendige badplaatsen, gezellige restaurants, een fraaie natuur… én mooie stranden! Dat is waar de Costa Brava om bekend staat. De langgerekte kustlijn in het noorden van Spanje beschikt over tal van stranden waaraan je optimaal van de Spaanse zon geniet. En wat dan de mooiste stranden van de Costa Brava zijn? Dat zetten we voor je op een rij!

Sa Caleta

De mooiste stranden aan de Costa Brava, Sa CaletaCultuur snuiven én zonnen tegelijk? Dat kan op Sa Caleta. Aan dit strandje, dat vlakbij Lloret de Mar ligt, vind je namelijk een middeleeuws kasteel dat bovenop een rotswand gebouwd is. Een bijzondere omgeving!

Klein is het strand wel: slechts 15 meter lang. Loop of rijd vanuit Lloret de Mar dus vroeg naar Sa Caleta om een plekje te bemachtigen. Het voege opstaan wordt zeker beloond, want het idyllische strandje is schitterend. Vergeet je snorkel niet, want snorkelen is hier een populaire activiteit!

Stranden Costa Brava, Hotel GHT Aquarium & Spa Wil je in Lloret de Mar verblijven? Boek dan een vakantie naar Hotel GHT Aquarium & Spa. Een zwembad, wellnesscentrum en restaurant staan hier tot je beschikking. De allerkleinsten vermaken zich in de speeltuin en bij de miniclub. Aan iedereen is gedacht!

Sa Tuna

De mooiste stranden aan de Costa Brava, Sa TunaVlakbij het plaatsje Begur ligt Sa Tuna, een fraai kiezelstrandje dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. Hier kun je zonnen tussen de locals! Sa Tuna wordt omgeven door witte huisjes en grote, groene bomen. Een idyllische omgeving waar je een op-en-top vakantiegevoel kunt ervaren!

Om Sa Tuna te bereiken, moet je een kronkelig weggetje afleggen vanuit Begur. Dit kan per auto. Aan het strand vind je een aantal parkeerplaatsen waarop je jouw auto kwijt kunt. En dat is niet het enige qua faciliteiten: douches, een EHBO-post én een paar restaurantjes zijn er ook te vinden. Proef zeker een visje, want die zijn hier dagvers!

Cala de la Fosca

De mooiste stranden aan de Costa Brava, Cala de la FoscaEen ander pareltje is Cala de la Fosca, een strand bij de badplaats Palamos. Het goudgele zandstrand ligt in een prachtig beschutte baai. Een rots scheidt het strand in tweeën. Het oude kasteel San Esteve de Mar en uitkijkpunt Mirador del Cap Gros liggen aan weerszijden van deze rots. Eén ding is zeker: je kunt hier zonnen in een fraaie omgeving!

Gezinnen genieten aan Cala de la Fosca in alle rust van de Spaanse zon. Het strand loopt namelijk langzaam in zee af; kinderen kunnen er veilig spelen. Ook rustzoekers zijn hier aan het juiste adres, want het strand is nog niet zo bekend onder toeristen. En ben je graag actief bezig? Ga dan zeilen of windsurfen op het heldere water. Jouw stranddag sluit je af in één van de tapasrestaurants in de omgeving. Klinkt goed, toch?

Cala del Pi

De mooiste stranden aan de Costa Brava, Cala del PiOok Cala del Pi is een waar zonparadijs. Vanuit de badplaats Platja d’Aro ben je er binnen no time. De natuur is er prachtig: het strandje wordt omringd door rotswanden en heel veel groen. Het helderblauwe water leent zich perfect voor een verfrissende duik. En ook om te snorkelen trouwens, want de onderwaterwereld is hier schitterend. Kom tot rust in een idyllische omgeving en geniet van de Spaanse zon!

Vakantie Costa Brava, Silken Park Hotel San JorgeOp zoek naar een rustig hotel in Platja d’Aro? Ga dan naar Silken Park Hotel San Jorge. Het hotel ligt op een klif tussen twee baaien in, waardoor je geniet van een bijzonder mooi uitzicht. Gratis WiFi en een wellnesscentrum maken het helemaal af.

Cap de Creus

De mooiste stranden aan de Costa Brava, Cap de CreusOké, we spelen een in deze alinea een beetje vals. Cap de Creus is namelijk niet de naam van een strand, maar van een schiereiland op het meest oostelijke punt van het Spaanse vasteland. Maar deze omgeving is zó mooi, dat het zeker het noemen waard is.

Het beschermende natuurgebied beschikt over diverse stranden die gelegen zijn in prachtige baaien. Sommigen zijn gemakkelijk per auto te bereiken en voor andere strandjes zal je toch echt een stuk moeten lopen. Rijd je het liefst naar een strand toe? Dan is Cala Montjoi een goede plek. Aan het strand, dat een mengeling is van zand en kiezels, vind je diverse restaurants met een Michelin ster.

Ben je wel in voor een avontuur en loop je liever naar een wat stiller baaitje? Ga dan naar Cala Jóncols. Het azuurblauwe water leent zich perfect voor een middagje duiken of snorkelen. Je kunt benodigdheden hiervoor huren bij de duikschool op het strand. Ook zijn er ligbedjes en douches te vinden.

Aan welk van deze stranden aan de Costa Brava zie jij jezelf wel zonnen komende vakantie?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 thoughts on “Wegdromen! De mooiste stranden aan de Costa Brava

  1. Beste Emma,

    Ik was heel blij met dit artikel omdat ik opzoek was naar net die extra plekken om te snorkelen en te ontdekken.

    nu vraag ik mij wel af of deze plekken alleen te bereiken zijn met auto? of kan je ook een taxi of bus nemen? wij gaan namelijk naar Lloret de Mar in oktober.

    groetjes!!

    1. We adviseren je ter plaatse – bijv. bij het hotel – even te informeren naar de mogelijkheden. Buslijnen/tijden willen nog wel eens veranderen en kunnen ook per seizoen verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *