Mooiste stranden Costa Blanca

Zon, zee, strand! De mooiste stranden aan de Costa Blanca

Costa Blanca, witte kust. En dat is precies wat je aan de kuststrook van de Spaanse regio vindt: witte stranden! We gingen op zoek naar de mooiste stranden van de Costa Blanca. En dat was nog een flink uitzoekwerk; langs de Costa Blanca vind je meer dan 100 stranden.

Van de ruim 100 stranden aan de Costa Blanca is bijna de helft bekroond met een Blauwe Vlag keurmerk. De stranden zijn over het algemeen dus veilig en schoon te noemen.

Strandhoppen in Benidorm

Het Manhattan van de Costa’s, dé plek voor senioren om te overwinteren. De hoge wolkenkrabbers en het winterse publiek hebben Benidorm diverse bijnamen gegeven.

Maar kijk eens verder en je ziet twee van de beste stranden aan de Costa Blanca, of misschien wel van heel Spanje. Het 4 km lange Playa Levante en Playa Poniente hebben heel wat pluspunten in huis.

Zo beschikken ze – moeders en vaders opgelet! – over een Blauwe Vlag, waardoor het er veilig spelen is voor kinderen. Met dank aan de beschutte bergen rondom Benidorm heb je geen last van een evt. koude wind. Actievelingen kunnen er daarnaast losgaan; zeilen, jetskiën en paragliden zijn nog maar een klein deel van de aangeboden (water)sporten.

Villa Venecia Hotel Boutique Gourmet, BenidormVoor het mooiste uitzicht over Playa Levante verblijf je in Villa Venecia Hotel Boutique Gourmet. Andere pluspunten van dit luxe hotel? Het beschikt over o.a. een wellnesscentrum, restaurants en fitnessfaciliteiten.

Mooiste stranden Costa Blanca: Benidorm

Awardwinnend Platja de La Granadella

Het is een klein uurtje rijden vanaf Calpe, maar wat is het mooi; Platja de La Granadella! Idyllisch is het zeker. Met dank aan de ligging in een kleine hoefijzervormige baai en de aanwezigheid van helderblauw water (neem je snorkelset mee!), pijnbomen en grillige rotsen.

Niet verwonderlijk dat dit strand meerdere malen is verkozen tot beste strand van Spanje. Ondanks dat je hier overigens niet op zand kunt rekenen, het is een grindstrand.

Ga vroeg op pad als je hier een dagje in de zon wilt doorbrengen. Platja de La Granadella is slechts 220 m lang. Scoor vroegtijdig een plekje en je kan de hele dag genieten vanaf jouw handdoek.

Hotel Diamante Beach, CalpeAls je Platja de la Granadella wilt bezoeken vanuit Calpe hebben we wel een fijne tip voor je! Hotel Diamante Beach. Een vakantie hier is compleet met dank aan meerdere zwembaden, een wellnesscentrum, buffet- en à la carte restaurant en bar.

Mooiste stranden Costa Blanca: Platja de Granadella

Vis eten & zonnen in Santa Pola

Ten zuiden van Alicante vind je Santa Pola, een van oudsher vissersdorpje. Vis speelt hier nog steeds een belangrijke rol. Dit zie je terug op de menukaarten van de kleine restaurants. Caldero is de plaatselijke specialiteit, een stoofpotje van vis en rijst.

Maar vis is niet de enige reden om naar dit deel van de Costa Blanca af te reizen. Santa Pola herbergt twee pareltjes van stranden, Lisa en Tamarit. Beide stranden liggen vlakbij de levendige haven en beschikken over fijn zand en blauw water.

Zonnebaden kan er als de beste, maar ook watersporten als wind- en kitesurfen behoren tot de mogelijkheden. En dankzij de ondiepe wateren is het een fijn zandstrand voor gezinnen.

Een ander mooi strand nabij Santa Pola is Platja del Carabassi, dat wordt omgeven door zoutpannen en moerasland. Er zijn enkele strandtentjes gevestigd en het zuidelijke deel is gereserveerd voor naturisten. Het noordelijke deel van het langzaam in zee aflopende strand is vooral populair onder gezinnen.

B&B Hotel AlicanteVanaf B&B Hotel Alicante rijd je in nog geen 15 minuten naar dit prachtige strand. En 15 minuten de andere kan op vind je de zonnige havenstad Alicante. Wat een fijne ligging!

Mooiste stranden Costa Blanca: Santa Pola

Arena-Bol; het mooiste strand van Calpe

Zodra je in Calpe aankomt, maakt de Ifach rots indruk! Deze 332 m hoge rots steekt hoog boven zee uit en is vanaf praktisch elk punt in het kustoord te zien. Bijv. vanaf een van de 14 stranden en baaien die Calpe herbergt.

Ons favoriete strand in Calpe is ook meteen het drukste, maar laat je hier zeker niet door weerhouden. Vanaf Arenal-Bol heb je een geweldig uitzicht op de Ifach rots, je kunt er rekenen op fijn goudkleurig zand en je kunt een duik nemen in de haven. In een paar minuten lopen sta je daarnaast aan de rand van een zoutmeer om flamingo’s te spotten.

Het stadsstrand ligt nabij de jachthaven. Ga hier voor een decadente lunch terwijl je toekijkt hoe de chique jachten aan- en afmeren. Alles draait hier om zien en gezien worden!

Amatista Appartementen, CalpeDichtbij dit prachtige strand én het oude centrum van Calpe? We tippen Amatista Appartementen, waar je – naast deze geweldige ligging – kunt rekenen op een eigen appartement met kitchenette.

Mooiste stranden Costa Blanca: Arena Bol, Calpe

Nog meer mooie stranden aan de Costa Blanca

Heb je graag de keuze uit nog meer stranden óf wil je simpelweg van strand naar strand hoppen aan de Costa Blanca? We hebben nog wat extra opties voor je:

  • Tussen het populaire Benidorm en het kleinschaligere stadje Altea vind je Albir, een relatief onbekend vakantieoord. Toch wordt dit kuststadje met de dag populairder en dat is o.a. te danken aan Playa Albir. Door het ondiepe water komen gezinnen hier maar al te graag!
  • In Guardamar del Segura vind je – aaneengesloten – meerdere stranden die samen één lang strand vormen. Als je uit de wind wilt zonnen dan zit je hier helemaal goed. Want zo’n 100 jaar geleden werden er bomen aan de rand van de stranden geplant. Deze moesten ervoor zorgen dat de duinen niet werden weggeblazen door de wind. Maar het bleek ook meteen een goed windscherm te zijn. Nu alleen nog een plekje zoeken aan het 10 km lange zandstrand!
  • Van de 15 stranden in de badplaats Denia is Las Marinas het meest populair. Dit dankt het strand aan de vele faciliteiten, waaronder een beachbar en ligbedjes. Ook hier vind je ondiep water overigens.
  • Houd jij er niet van om tussen drommen Nederlanders te liggen, maar meng je je op vakantie graag tussen de locals? Net buiten de Spaanse stad Alicante vind je San Juan de Alicante. Het goudkleurige strand is bijna 3 km lang en loopt vanaf het vissersdorp El Campello tot de landtong Cabo de las Huertas. Bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden tussen de rotsen, waar volgens de lengende vroeger de Moore koningin badderde.
  • Ten zuiden van Denia ligt Cap de la Nau, dat diverse idyllische baaitjes herbergt. Toegegeven; ze zijn niet allemaal makkelijk te bereiken, maar het grootste voordeel is dan wel dat je ze ook niet met veel mensen hoeft te delen. Onze favoriet? Cala Moraig, dat wordt omgeven door steile kliffen en uitnodigt voor een middagje snorkelen.

Op welke van deze stranden aan de Costa Blanca leg jij binnenkort jouw handdoek neer?

Jouw handdoek op een van deze stranden aan de Costa Blanca?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *