Mooiste steden op Spaanse eilanden

In the spotlights! De mooiste steden op Spaanse eilanden

Ben jij ook zo’n fan de van Spaanse eilanden? Wij nemen je mee langs de verschillende eilanden en vertellen je wat volgens ons de leukste steden zijn om te ontdekken. Kijk je mee?

Ibiza-Stad (Ibiza)

Mooiste steden op Spaanse eilanden, Ibiza-StadIn Ibiza-Stad, de hoofdstad van Ibiza, kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. De oude stadskern Dalt Vila is absoluut een bezoek waard! Dalt Vila betekent letterlijk ‘hoge stad’. Je doet er dan ook goed aan om je sneakers mee te nemen; de straatjes in dit stadsdeel lopen vaak steil omhoog.

Je betreedt het gebied via één van de vijf oude stadspoorten. Slenter door de smalle straatjes en bewonder een eeuwenoude kathedraal, het stadhuis en het prachtige kasteel van Ibiza. Naast cultuur snuiven kun je in Dalt Vila winkelen of een terrasje pakken.

Wil je het beroemde uitgaansleven van het eiland ontdekken? Ook dat is mogelijk in Ibiza-Stad. In de wijk Sa Penya vind je veel clubs waar je kunt dansen tot de zon op komt. Of ga naar de Vara de Rey Boulevard, in het nieuwere gedeelte van de stad, waar je veel restaurants en bars aantreft. Bestel hier een verkoelend drankje en geniet van de levendige omgeving!

Mooiste steden op Spaanse eilande, Hotel Torre del Mar Gratis WiFi, twee bars, een zwembad met zonneterras, een wellnesscentrum en fitnessruimte zijn enkele faciliteiten van Hotel Torre del Mar. Je verblijft op ca. 2 km van Ibiza-Stad en direct naast het strand. Laat de vakantie maar beginnen!

Palma de Mallorca (Mallorca)

Mooiste steden op Spaanse eilanden, Palma de MallorcaWil jij het grootste eiland van de Balearen, Mallorca, ontdekken? Sla dan zeker de hoofdstad Palma de Mallorca niet over! Je vindt hier een fijne mix van cultuur, architectuur en natuur. Er is dus zeker voor ieder wat wils.

Wanneer je in Palma de Mallorca bent, kan een bezoek aan de kathedraal La Seu niet ontbreken. Dit indrukwekkende gebouw ligt op een kleine verhoging, waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Palma de Mallorca wordt in de volksmond klein Barcelona genoemd en dat is niet zonder reden. Antoni Gaudí, die in Barcelona o.a. de beroemde kerk Sagrada Família ontwierp, heeft namelijk meegewerkt aan de renovatie van de Kathedraal la Seu.

Wil je ontspannen na je dag slenteren door Palma de Mallorca? Dat kan in Parc de la Mar, een stadspark dat gebouwd is in de jaren ’60. Men was bang dat, door de komst van een nieuwe rondweg, Kathedraal la Seu haar spiegelbeeld in de Middellandse Zee kwijt zou raken. Door een park aan te leggen met een grote vijver heeft de kathedraal haar spiegelbeeld in het water behouden.

Ook is het een aanrader om plaats te nemen op een terrasje op het levendige plein Playa Mayor. Drink een verfrissend drankje en bestel lekkere tapas. Het plein wordt omringd door winkelstraten, waar je eindeloos kunt shoppen. Je vindt hier gegarandeerd een leuke souvenir!

Hotel Palma Bellver Affiliated by Melia, Mallorca Wil je verblijven nabij het centrum van Palma de Mallorca? Dan is Hotel Palma Bellver Affiliated by Melia een goede keus. Maak hier gebruik van gratis WiFi, neem een verkoelende duik in het zwembad en werk jezelf in het zweet in de fitnessruimte. Fijne vakantie!

Santa Cruz de Tenerife (Tenerife)

Mooiste steden op Spaanse eilanden, Santa Cruz de TenerifeIs Tenerife jouw volgende vakantiebestemming? Bezoek dan zeker de grootste stad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife. De stad beschikt over (historisch gezien) één van de belangrijkste havens van de Atlantische Oceaan. Tegenwoordig is het gebied een levendige plek met restaurants en winkeltjes. Ook kun je hier op een veerboot stappen naar andere Spaanse eilanden.

Dé blikvanger van Santa Cruz de Tenerife is zonder twijfel het Auditorio. In dit moderne gebouw vind je twee concertzalen. Je hoeft niet per se naar binnen om mooie dingen te zien; wanneer je om het gebouw loopt, kun je rotsschilderingen van bekende personen, zoals Elvis en Michael Jackson, bewonderen.

Ben jij dol op markten bezoeken? Ga dan naar de deels overdekte markt Señora de África. Je vindt hier tal van etenswaren, zoals groenten, fruit, kruiden en specerijen. Ook lokale producten, zoals Canarische chorizo, zijn hier te koop. Leuk om mee te nemen als souvenir!

Winkelliefhebbers kunnen hun slag slaan in de hoofdwinkelstraat Calle Castillo. Fijn: deze straat is geheel autovrij. In en om deze straat vind je tal van kleding-, sieraden- en schoenenwinkels. Zwaai maar met je creditcard!

Las Palmas de Gran Canaria (Gran Canaria)

Mooiste steden op Spaanse eilanden, Las Palmas de Gran CanariaIn Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland Gran Canaria, kunnen zowel strand- als cultuurliefhebbers hun hart ophalen! De oudste wijk van de stad, Vegueta, heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Je vindt hier prachtige oude straatjes en bijzondere architectuur. Het eeuwenoude Casa de Cólon wordt gezien als één van de mooiste gebouwen van de stad. Tegenwoordig is hier het Columbusmuseum gevestigd. Ook de Kathedraal van Santa Ana is een bezoek waard.

Wil je jouw stedentrip afwisselen met een relaxen onder de Spaanse zon? Las Palmas beschikt over twee stadsstranden waar je heerlijk tot rust kan komen. Naast dat je hier een verfrissende duik in zee kunt nemen, behoren watersporten ook tot de mogelijkheid.

Winkelliefhebbers doen er goed aan om een middagje te struinen door de autovrije hoofdwinkelstraat Calle Mayor de Triana. Houd je ervan om lokale gerechten te proeven tijdens jouw vakantie? Ga dan naar de wijk Santa Catalnia of Mercado Del Puerto. Exotische vruchten en verse vis staan hier op het menu!

Mooiste steden op Spaanse eilanden, Bull Hotel Reina Isabel & Spa Een zwembad met zonneterras, fitnessruimte, wellnesscentrum en twee restaurants zijn enkele faciliteiten van Bull Hotel Reina Isabel & Spa. Door de ligging nabij de wijk Vegueta kun je ontspannen makkelijk combineren met het ontdekken van de stad.

Ben jij van plan om één van deze steden op de Spaans eilanden te bezoeken? We wensen je vast een fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *