Mooiste hotels Costa Brava

Viva España! De mooiste hotels aan de Costa Brava

Keuzestress! Er zijn zóveel leuke hotels aan de Spaanse kust. Om de keuze wat makkelijker te maken, nemen we je in dit artikel mee naar de mooiste hotels aan de Costa Brava. We hebben een aantal leuke opties verzameld, van adults only tot family friendly. Kijk je mee?

Costa Brava in een vogelvlucht

De Costa Brava is de meest noordoostelijke streek van Spanje. Langs de 200 kilometerlange kust is er zon, zee & strand in overvloed. Overigens is de Costa Brava een stuk minder braaf dan het klinkt. Vooral in Lloret de Mar en Blanes gaan de voetjes van de vloer. Toch zijn er ook voor rustzoekers en families genoeg mooie hotels aan de Costa Brava. Pak je koffers maar vast in en maak je klaar voor een geweldige vakantie onder de Spaanse zon!

Hotel Delamar (Lloret de Mar)

Mooiste hotels Costa Brava: Hotel DelamarDenk je bij Lloret de Mar aan uitgeleefde feesthotels zonder charme? Hotel Delamar bewijst het tegendeel. Dit hotel is hip, modern en sfeervol en ongetwijfeld één van de beste hotels aan de Costa Brava. Dat vinden wij niet alleen, aan de reviews te zien zijn onze VakantieDiscounters ook razend enthousiast!

Het trendy pareltje heeft drie grote pluspunten: een adults only-formule, een dakterras (met zwembad!) en een supercentrale ligging. Dankzij de goede service ontbreekt het je aan helemaal niets.

Het zwembad op de begane grond is leuk, die op het dakterras nog veel leuker. Cocktail in de hand en genieten maar! Geen kinderen om je heen, een uitzicht waar je geen genoeg van krijgt en regelmatig live muziek. Klinkt goed toch?

Relaxen combineren met hier en daar een feestje? Vanuit het hotel stap je zó de hoofdstraat van Lloret de Mar in. Voordeel: na een avond stappen ben je zo weer thuis. Bijkomen doe je de volgende ochtend op het nabijgelegen strand. Top-combi als je het ons vraagt.

H-Top Caleta Palace (Platja d’Aro)

Mooiste hotels Costa Brava: H-Top Caleta PalaceIn de schaduw van de enorme bomen is het goed vertoeven bij H-Top Caleta Palace. Wat een plaatje hè, dit mooie hotel aan de Costa Brava?! Niet alleen door al het groen in de tuin, ook de ligging direct aan het strand is een groot pluspunt.

Het voordeel is dat je o.b.v. all inclusive kan boeken. Hoe een vakantiedag er dan uitziet? Ontbijten, baantjes trekken, lunchen, chillen op het strand, weer terug naar het zwembad, eindeloos snacken, de zonsondergang kijken op het strand en dan dineren. Genieten met de hoofdletter G.

Genoeg in de zon gelegen? Tijd om te flaneren over de palmenboulevard van Platja d’Aro. Geniet van de chille vibes bij de barretjes en restaurants en scoor onderweg een mooi souvenirtje. Bij terugkomst vermaken de jongste vakantiegangers zich in de speeltuin en gamesroom.

L’Azure Hotel (Lloret de Mar)

Mooiste hotels Costa Brava: L’Azure HotelL’Azure Hotel is een succes voor de hele familie. Verblijf in een moderne familiekamer en geniet samen van een welverdiende vakantie. Voor het gemak boek je o.b.v. all inclusive.

Het strand ligt op loopafstand, maar gasten nemen ook geregeld een duik bij het hotel. Wissel af tussen het zwembad in de tuin en die op het dakterras. Kinderen spetteren erop los bij de waterspeeltoestellen. De leukste? Die in de vorm van een Volkswagenbusje natuurlijk.

Voor vervelen is geen tijd bij dit tophotel aan de Costa Brava. Speel je niet een potje tafeltennis of biljart, dan ben je wel aan het aerobiccen of watergymnastieken. Hijs je uit het water voor een poging boogschieten of een rondje op de fiets.

Aan jonge vakantiegangers heb je overigens geen kind deze vakantie. De speeltuin en miniclub zijn veel interessanter dan jou vervelen. Heb jij mooi even de handen vrij voor een wellnessbezoekje of het veelzijdige sport- en entertainmentprogramma.

Silken Park Hotel San Jorge (Platja d’Aro)

Mooiste hotels Costa Brava: Silken Park Hotel San JorgeWow! Door de ligging op een klif is het uitzicht bij Silken Park Hotel San Jorge spectaculair. Je kan er uren naar kijken. Gelukkig zijn er binnen en buiten tal van fijne loungehoekjes en terrassen met zeezicht. Een goed boek of glas wijn erbij en het relaxen kan beginnen. Of wat dacht je van een diner bij zonsondergang? Romantischer kan bijna niet!

Naar dit pareltje ga je als je de massa wil ontwijken. Tussen de pijnbomen en palmen voelt de drukte van Lloret de Mar en Blanes mijlenver weg. Toch even wat sfeer proeven? In een kwartiertje loop je naar het gemoedelijke centrum van Platja d’Aro.

Aan weerszijde van het hotel vind je een prachtige baai. Vergeet je snorkel niet; het kristalheldere water nodigt uit tot een zwemsessie. Het buitenbad en kinderbad bieden nog meer waterpret. Al snappen we het ook als je even gaat bijkomen in het luxe wellnesscentrum.

Hotel Golden Mar Menuda (Tossa de Mar)

Mooiste hotels Costa Brava: Hotel Golden Mar MenudaOp zoek naar een kleinschalig én mooi hotel aan de Costa Brava? Hotel Golden Mar Menuda is the place to be. Dit pareltje in Tossa de Mar beschikt over ca. 50 kamers. Relatief klein voor Spaanse begrippen aan deze kust.

Strandfanaten zijn hier aan het juiste adres. Even de weg oversteken en je staat al met je voeten in het warme zand van Platja Mar Menuda. Watersportliefhebbers kunnen een paar honderd meter verderop hun hart ophalen op Platja Gran. Zet vooral een snorkelset op, want dit deel van de Costa Brava staat bekend om het heldere water.

Even de benen strekken? Wandel in een kwartiertje naar het ommuurde oude centrum. Tossa de Mar – en vooral dit deel – heeft haar authentieke karakter weten te behouden. Voor het mooiste uitzicht beklim je een van de torens. Daarna heb je uiteraard wel wat tapas en sangria verdiend. Op naar een leuk terrasje!

Nog meer mooie hotels aan de Costa Brava

Mooiste hotels Costa Brava: The 15th Boutique HotelOf we nog meer mooie hotels aan de Costa Brava in de aanbieding hebben? Zeker! Met meer dan 100 hotels in ons aanbod is er voor ieder wel wat wils. Deze toppers willen we je in elk geval niet onthouden:

  • Een van de mooiste boutique hotels aan de Costa Brava is The 15th Boutique Hotel. Door de gastvrije medewerkers en warme sfeer voelen gasten zich direct thuis. Als we onze vakantiegangers mogen geloven zijn de buffetten ook nog eens om je vingers bij af te likken. Ook niet onbelangrijk: het hotel is sfeervol ingericht. De openbare ruimtes hebben een vrolijke stijl en de kamers zijn gehuld in lichte kleuren.
  • Samen of met vrienden op zoek naar een mooi hotel aan de Costa Brava? Check out Hotel GHT Miratge. Deze adults only topper heeft alles in huis voor zonaanbidders. Een ruim zwembad (op het dakterras, bonuspunten!), het strand voor de deur én kamers met uitzicht op zee. Plof op een stoeltje en geniet van het uitzicht. Topplek om bij te komen van een avondje uit.
  • Bij Aqua Hotel Bertran staat genieten voorop. Zeker als je o.b.v. all inclusive boekt. Drankjes en lokale en internationale specialiteiten zijn dankzij de bar en het restaurant altijd binnen handbereik. Bij het zwembad staan de gestreepte ligbedden- en stoelen al klaar – hallo vakantiegevoel! – voor een paar uurtjes sunsnacken.
  • Wil je liever naar Blanes? Daar vonden we nog een mooi strandhotel met comfortabele appartementen: Pierre & Vacance Residence Blanes Playa. Je rolt vanuit je bed nog nét niet het strand op. Dankzij de kitchenette kan je de typisch Spaanse restaurantjes afwisselen met picknicken op het strand. Lekker budget-proof!
  • Het mooiste hotel aan de Costa Brava door kinderogen? Best Lloret Splash. Het toffe waterpark bestaat uit meerdere glijbanen (o.a. een trechterglijbaan) en een miniwaterpark met piratenschip. Blije kinderkoppies gegarandeerd! Wedden dat die lach niet meer van hun gezicht verdwijnt deze vakantie?

In welke van deze mooie hotels aan de Costa Brava wil jij wel verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *