Mooiste eilanden Europa

Ultiem eilandgevoel! De mooiste eilanden in Europa

De zon op je gezicht, de wind in je haren en kilometerslange kust waar je kunt genieten van zee & strand. Het is niet zonder reden dat eilandvakanties zo populair zijn. Maar wat zijn voor ons de mooiste eilanden in Europa en waarom?

Hip & trendy Ibiza

Sinds jaar en dag populair onder jongeren, stelletjes en families. Want hoewel Ibiza bekend staat als feesteiland (en dat kun je hier ook goed!), biedt dit eiland een veelzijdigheid waar je u tegen zegt. En daarmee is het geschikt voor alle leeftijden en doelgroepen.

Wat het mooie eiland zoal biedt? Je vindt er leuke hippiemarkten (ga vooral naar Las Dalias), de oude vesting in Ibiza-Stad (Dalt Vila) is een pareltje, aan de westkant van het eiland vind je tal van idyllische baaitjes en rondom het strand van Playa d’en Bossa zijn de bekendste clubs gevestigd. Bourgondiërs kunnen eten in hoogstaande restaurants en voor een goed feestje op het strand moet je in Benirràs zijn.

Wat je ook gaat doen op dit mooie eiland; de zonovergoten Spaanse vakantiebestemming zal jouw hart stelen. Gegarandeerd!

Bekijk de mooiste hotels op Ibiza

Populaire eilanden Europa: Ibiza, Hotel PuchetEén van onze meest geboekte hotels op Ibiza is op dit moment Hotel Puchet. Leuk voor een jong publiek, want discotheken en clubs zijn binnen handbereik. En regelmatig komen DJ’s de sterren van de hemel draaien in het hotel zelf.
Mooiste eilanden Europa - Ibiza
Ibiza is niet alleen hét feesteiland, het is ook een van de veelzijdigste én mooiste eilanden van Europa

Middeleeuws Malta

Naast all time favourite Ibiza zijn er ook opkomende mooie eilanden in Europa. Malta gooit al een tijd lang hoge ogen als upcoming zonbestemming. Wij vinden dat totaal niet verrassend. De hoofdstad Valletta was in 2018 al één van de culturele steden van Europa.

Valletta is dan meteen ook een van de grootste pluspunten van het eiland. Wandel door de rechte straatjes van deze zorgvuldig opgebouwde stad en waan je in de middeleeuwen. Welkom vakantiegevoel!

Meer redenen om het eiland te bezoeken? Genoeg! Je vindt er megalithische tempels en kleine vissersdorpjes, kunt een uitstapje maken naar buureiland Gozo en hebt de mogelijkheid om flink te stappen in St. Julians. Veelzijdigheid gegarandeerd!

Deze bezienswaardigheden op Malta mag je niet missen

Populaire Eilanden Europa: Malta, The George Urban Boutique HotelThe George Urban Boutique Hotel is een bruisend boutique hotel in de wijk Paceville. Kom na een nacht stappen bij aan het zwembad op het dakterras of trakteer jezelf op een drankje aan de poolbar.
Mooiste eilanden Europa - Malta
Malta is (nog) in opkomst maar nu al een van de mooiste eilanden van Europa

Groen Madeira

Met dank aan de zuidelijke ligging is het op het Portugese eiland Madeira aangenaam vertoeven van april t/m september. En zeker voor natuurliefhebbers! Want met dank aan tropische bloemen, een vulkanisch landschap, natuurlijke zwembaden en prachtige bossen is Madeira een van de mooiste eilanden van Europa.

Denk niet dat enkel bij natuur blijft af je afreist naar dit groene pareltje. De hoofdstad Funchal is een overload aan cultuur. Je vindt hier musea, galerieën, nog meer groen in de vorm van prachtige tuinen, een mooie boulevard en een dagelijkse markt (Mercado dos Lavradores). Een unieke ervaring; per toboggan (een soort rieten slee) van het hogergelegen deel naar beneden sjezen.

Oh en houd je van lekker eten? Dan zit je ook goed op dit prachtige Europese eiland. Alleen al het bekende knoflookbrood is voor ons een reden om in het vliegtuig te stappen.

Bekijk de mooiste hotels op Madeira

Populaire Europese eilanden: Madeira, Pestana Carlton MadeiraPestana Carlton Madeira ligt aan de haven en op loopafstand van het centrum van Funchal. Je kunt er rekenen op moderne kamers, meerdere zwembaden en diverse fijne restaurants. Oh en je draagt direct een steentje bij aan het milieu!
Mooiste eilanden Europa - Madeira
Het mooiste Europese eiland voor natuurliefhebbers? Ongetwijfeld Madeira. Groen, groener, groenst!

Veelzijdig Kos

Je moet wel blij worden van een weekje op het zonnige Kos; ook voor komende zomer behoort dit Griekse eiland tot de top-eilanden in Europa. Want ja, het is zo mooi! We nemen je kort mee langs de highlights.

In de eerste plaats Kos-Stad. Dit culturele pareltje herbergt schattige straatjes, leuke cocktailtentjes en terrasjes waar je de lekkerste gyros kan eten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele bezienswaardigheden die het herbergt.

Ook buiten Kos-Stad zijn er een hoop bezienswaardigheden te vinden! Neem een kijkje in het bergdorpje Zia, ga een middagje surfen bij Paradise Beach, dompel je onder in warmte bij de bronnen in het oosten van het land en bezoek de ruïnes in het spookdorpje Paléa Pýli.

Bekijk de mooiste stranden op Kos

Populaire eilanden Europa: Kos, Triton Boutique HotelWil je stad én strand binnen handbereik hebben tijdens een zonovergoten Griekse vakantie? Boek een verblijf in Triton Boutique Hotel. Naast een fijne ligging kun je rekenen op o.a. verzorgde kamers en een restaurant.
Mooiste eilanden Europa - Kos
Cultuur en ontspanning komen perfect samen op het mooie Europese eiland Kos

Vulkanisch Lanzarote

Lanzarote is alles wat je niet verwacht van een Europees eiland. Het voelt haast als een maandlandschap. Maar dat is niet het enige wat dit eiland tot een van de mooiste eilanden in Europa maakt…

Op Lanzarote geldt een bijzondere regel; César Manrique, kunstenaar, architect en beeldhouwer, heeft ervoor gezorgd dat er bij wet geen gebouwen hoger dan vier verdiepingen gebouwd mogen worden (met een uitzondering voor de hoofdstad Arrecife). Daarbij moeten alle huizen wit zijn en zie je kozijnen enkel in de kleuren groen, blauw en bruin. Een geweldig geheel!

Diezelfde César zorgde overigens ook voor de mooiste bezienswaardigheden op het Europese eiland. Neem een kijkje bij o.a. Mirador del Rio, Cueva de los Verdes, Jameos del Aqua, Fundacion César Manrique en Restaurant El Diablo.

Lees meer over de bezienswaardigheden van César Manrique

Populaire eilanden Europa: Lanzarote, Guinate Club AppartementenBij Guinate Club Appartementen heb je het gevoel dat je thuis bent, maar dan met een beetje extra luxe. Je kunt in dit complex in Puerto del Carmen rekenen op o.a. een zwembad, bar en gratis WiFi. Oh, en een eigen appartement met kitchenette!
Mooiste eilanden Europa - Lanzarote
Het mooiste én uniekste eiland van Europa? Misschien wel Lanzarote!

Nog meer mooie eilanden in Europa

Hoewel de bovenstaande eilanden voor ons het meest in het oog springen, hebben we toch nog wat heel wat mooie eilanden in Europa uitgesloten. En dat doet stiekem best pijn! Dus we zetten nog een paar eilanden voor je op een rij:

  • Als we het over de Canarische Eilanden hebben, dan is het niet enkel Lanzarote wat de klok slaat. Het bruisende Gran Canaria en het veelzijdige Tenerife zijn beiden net zulke grote toppers. Families reizen het liefst af naar Tenerife, waar Gran Canaria door het levendige Playa del Inglés populair is onder jongeren.
  • En laten we vooral ook niet de Italiaanse eilanden vergeten. Sicilië is een van die Europese eilanden waar cultuur, een hoge dosis zon en een prachtige natuur hand in hand gaan. Met als toppers toch wel de beroemde vulkaan de Etna en de hoofdstad Palermo.
  • Laten we ook de Griekse eilanden niet vergeten. Kreta bijvoorbeeld. Jaarlijks ‘sturen’ we duizenden reizigers naar dit grote Griekse eiland. Om te genieten van een combinatie van cultuur, lekker eten (kom maar op met die tzatziki), natuur en – naar wens – het bruisende uitgaansleven van Chersonissos. Wie liever wat rustiger verblijft, raden we Chania of Rethymnon aan.

Welk van bovenstaande mooiste eilanden in Europa is jouw favoriet?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *