Minder bekende eilanden Middellandse Zee

Welkom op de minder bekende eilanden in de Middellandse Zee

Wist je dat het Middellandse Zeegebied bijna 1.500 eilanden kent? Binnen ons aanbod vind je dan ook veel mediterrane eilanden met hetzelfde ‘wind in je haren’ en ‘zand aan je voeten’ gevoel als Mallorca & Ibiza. Hoewel we fan zijn van deze laatstgenoemde Spaanse eilanden kijken we ook graag een eilandje verder. We nemen je mee langs de minder bekende eilanden in de Middellandse Zee.

Kindvriendelijk Menorca

Het kleine en minder bekende zusje van Mallorca & Ibiza is voor ons deze zomer dé familiebestemming. Doordat alles wat kleinschaliger is, maar ook doordat je er een groot aantal fijne zandstranden vindt. Veelal langzaam in zee aflopend, dus extra veilig.

Wat Menorca nog meer biedt? Cultuur in steden als Mahón en Ciutadella, een grillige kustlijn in het noorden en een geweldig uitzicht vanaf Monte Toro. Dat laatste is wel alleen geschikt voor kinderen die van een pittige wandeling houden.

Er zijn daarnaast talloze mogelijkheden voor uitstapjes met de kinderen. Zo vind je in Cala’n Bosch Aquapark Parque Acuático, een waterpark met o.a. de gaafste glijbanen en een golfslagbad. En vanuit dezelfde badplaats (maar ook andere badplaatsen) kun je een boottocht maken om kennis te maken met de mooie kust of de onderwaterwereld van Menorca. Of wat dacht je van dolfijnen spotten?

Lees meer over Menorca met kinderen

Carema Club Resort, MenorcaCarema Club Resort is een van onze familietoppers op Menorca. Het beschikt over o.a. een waterpark en apart kinderbad. Je hebt er de vrijheid van een appartement én kunt o.b.v. all inclusive boeken. Dat wordt genieten!
Minder bekende eilanden Middellandse Zee: Menorca
De haven van Ciutadella komt uit in de Middellandse Zee

Veelzijdig Malta

Het imago van Malta; een beetje eenzijdig. Een terecht imago? Nee! Dit mediterrane eiland is juist veel veelzijdiger dan iedereen denkt.

Het is een geschikt eiland voor een familievakantie, maar je kunt er ook prima cultuur snuiven. Je kunt er kennismaken met de bijzondere onderwaterwereld, maar ook voor een bruisend uitgaansleven ben je er aan het goede adres. Malta is geschikt voor iedereen en je kunt alles ook nog eens moeiteloos combineren door de geringe oppervlakte van het eiland. En wat dacht je van een verblijf in één van de all inclusive hotels?

Hoogtepunten van het eiland in een vogelvlucht? De stranden rondom Mellieha, de culturele hoofdstad Valletta, het uit een geschiedenisboek weggelopen Three Cities, de Tempels van Tarxien, het Splash & Fun Water Park voor kinderen, het vissersdorpje Marsaxlokk en voor duikers de drop offs van 34 meter bij St. Paul’s Island.

Meer tips voor een vakantie op Malta

The George Urban Boutique Hotel, MaltaMaak je korte nachten tijdens een verblijf in St. Julians? Een hotel om overdag tot rust te komen aan het zwembad is dan ook een must have. Wat dacht je van een middagje op het luxe dakterras van het trendy The George Urban Boutique Hotel?
Malta is een van de meest veelzijdige eilanden in de Middellandse Zee

Authentiek Karpathos

Wil je kennismaken met authentiek Griekenland? Dit kan o.a. op het minder bekende Griekse eiland Karpathos. Rust, mooie stranden, luxe hotels én tradities staan centraal tijdens een zonvakantie op dit relatief kleine eiland.

Je vindt er geen grote steden, geen bijzondere musea, geen uitgebreid uitgaansleven of immense natuurparken. Wel is het dé plek om schilderachtige dorpjes te ontdekken of om te zonnen op een van de ruim 90 kleine strandjes.

Bijzonder is ook het 15e-eeuwse dorpje Olympos. Hier lopen de Griekse vrouwen nog in traditionele klederdracht terwijl je op de achtergrond de traditionele Griekse molens ziet draaien. En eigenlijk zouden we dit allemaal niet moeten vertellen; juist doordat het zo onbekend is, is het nog zo ongerept. Snel gaan dus, voor dat ook toerisme hier zijn weg steeds meer weet te vinden.

De leukste dingen om te doen op Karpathos

Aegean Village, Karpathos Aegean Village ademt de sfeer van een typisch Griekse dorpje, o.a. door de witte huisjes, de sfeervolle inrichting en de bougainvilles in de tuin. Het kloppende hart van het complex is het fijne zwembad met zeezicht.
Karpathos biedt een kijkje in het authentieke Griekse leven

Meer geweldige eilanden in de Middellandse Zee

Of we nog meer minder bekende eilanden in de Middellandse Zee voor je in petto hebben? Ja, want natuurlijk kunnen we niet kiezen en het slechts bij drie laten…

  • Sicilië & Sardinië, het zijn de twee eilanden die standaard worden genoemd als je reizigers vraagt naar de Italiaanse eilanden. Het kleinere broertje Elba wordt daarbij vaak vergeten en dat is stiekem best zonde. Op dit relatief kleine eiland valt namelijk genoeg te beleven voor jong en oud. En je kunt het eiland als dagtrip bezoeken vanaf het vasteland.
  • Nog minder bekend dan het eerdergenoemde Malta is Gozo, het buureiland van dezelfde Maltezer archipel. Het eiland staat voor rust en je vindt er geweldige agriturismo’s. Ook hier zijn de dorpjes geweldig om doorheen te slenteren en het water is er net zo blauw.
  • Heb je je wel eens verdiept in de prachtige Kroatische eilanden? Eén van onze persoonlijke favorieten is Brac. Hier vind je het mooiste strand van het land (Zlatni Rat) en het kent kleurrijke dorpjes. Je kunt het daarnaast eenvoudig combineren met het bruisende Split.
Het eiland in de Middellandse Zee met het mooiste strand? Dat is Brac!

Vertel… welke van deze minder bekende eilanden in de Middellandse Zee staan er op jouw wensenlijstje?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *