Vakantie-voorpret

Zo haal je het maximale uit vakantie-voorpret

Voorpret: 1) Het plezier dat men bij voorbaat heeft, voordat men iets plezierigs beleven gaat 2) Plezier vooraf 3) Soort plezier

De beste voorpret, als je naar bovenstaande definities van Van Dale kijkt, is wat ons betreft vakantie-voorpret. En daar kun je maar beter dubbel van genieten, want uit onderzoek van The New York Times blijkt dat in de vakantie-voorpret misschien nog wel veel meer plezier zit dan in de vakantie zelf. Tijd voor wat gouden tips om hier het maximale uit te halen!

Wist je dat er geen ander volk ter wereld is dat meer van vakantie-voorpret geniet dan Nederlanders? Uit een ander onderzoek, dat al enige tijd geleden werd gehouden, blijkt namelijk dat 64% van de Nederlanders al blij wordt als er een vakantie voor de deur staat en het tijd is voor vakantie-voorpret. Wereldwijd ligt dit percentage op slechts 48%.

Creëer een beeld van je volgende bestemming

Vakantie-voorpret ToscaneHet liefst boek ik mijn vakantie zo vroeg mogelijk; om zoveel mogelijk voorpret te beleven en maanden uit te kijken naar dat ene tripje. Sterker nog, als ik geen vakantie heb gepland, word ik echt ongelukkiger. Het er naar toe leven maakt me alleen al gelukkiger.

Zo droomde ik al maanden weg bij plaatjes van de Toscane, waar ik afgelopen september ein-de-lijk naar toe ging. Door op Pinterest rond te surfen, had ik een goed zicht op de Italiaanse streek gekregen en kon ik besluiten welke stadjes we wel of juist niet zouden bezoeken.


Op ons Pinterest-account hebben we van veel bestemmingen de mooiste plaatjes opgezocht. Een goed startpunt als jij je vandaag nog in de wereld van vakantie-voorpret wilt storten.

Sla reisgidsen in

Ik bereid me niet alleen voor in plaatjes, maar ook in tekst; welke bezienswaardigheden moet ik wel of niet bezoeken, wat zijn leuke adresjes om te eten? Naast het lezen van reisblogs doe ik dit het liefst met reisgidsjes. Op regenachtige dagen droom ik dan graag weg bij de volgende zonnige bestemming op mijn agenda.

Leer de taal van je vakantiebestemming

Je bestemming ervaar je op z’n best als je in contact komt met de locals. En hoe kan dit beter dan door een woordje Frans/Spaans/Italiaans/Kroatisch/Turks te spreken? Volg een taalcursus bij een lokale instelling of download een app waarmee je zelfstandig kunt oefenen.

Stel je eigen reisgids samen

Als ik op vakantie ga, haal ik overal tips vandaan; reisblogs, reisgidsen, Pinterest… Notities sla ik op in mijn telefoon, in mijn mail, in notitieboekjes en waar dan ook nog meer. Een echt overzicht ontbrak nog wel eens. Tegenwoordig maak ik zelf van alles wat ik verzamel een reisgidsje. Dan heb ik alles wat ik interessant en leuk vind bij de hand. Digitaal, zodat ik hem altijd vanuit mijn telefoon kan raadplegen.

Ga voorproeven!

Vakantie-voorpret, voorproevenOké, de tapas in Nederland kunnen niet tippen aan de tapas in Sevilla en pasta smaakt ook tien keer lekkerder als je in de Toscane bent. Maar je kunt wel vast een beetje in vakantiesfeer komen als je voor gaat proeven.

En na de vakantie? Dan ga je nagenieten bij dezelfde maaltijden, zodat je het vakantiegevoel langer vasthoudt. Nog 17 tips om je vakantiegevoel vast te houden? Lees snel ons eerdere artikel.

Aftellen!

Leuk voor een vakantie met kinderen: maak een aftelkalender. Elke dag mogen ze een kruisje zetten in een hokje. Tot alle hokjes vol zijn én ze ein-de-lijk op vakantie gaan.

We zijn benieuwd; wat is voor jou vakantie-voorpret en hoe haal je het maximale hieruit voor jezelf?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

11 reacties op “Zo haal je het maximale uit vakantie-voorpret

 1. Ik vertrek nr gran canaria tauritus princess op 7/9 tot 14/9 graag had ik info mbt tot welke excursies op welke dagen door de touroperatour georganiseerd worden

  Pascale

  1. Hoi Pascale,

   Het plaatselijke aanbod van de touroperators (zo ook de dagen waarop de excursies worden uitgevoerd) kan per periode verschillen, dit kan je beter ter plaatse opvragen. Wil je vooraf al excursies boeken? In de aanloop naar jouw vakantie ontvang je nog mails met o.a. aangeboden trips.

   Groet,
   Laura

  2. mevr steyvers-vande goor vind het fijn om met regelmaat wat te horen
   van het reisbureu daar mijn man zinds 7jaar niet meer op vakantie is gegaan.
   nu gaan we weer samen genieten!

  1. Door heel Lissabon verspreid vind je restaurants in elk budget. Het belangrijkste is eigenlijk dat je niet op de populaire spots gaat eten, maar net de straatjes erachter. Eigenlijk daar waar de locals i.p.v. de toeristen komen!

  1. Beste Marcel,

   Informatie hierover vind je in de boekingsbevestiging. Mocht je er niet uitkomen, neem dan even contact op met onze klantenservice.

   Groet,
   Laura

 2. Beste Laura,
  Ik wil in één dag vanuit Makarska naar Knin (Kroatië) willen reizen, liefst met openbaar vervoer. De hotels in dit stadje hebben povere beoordelingen. Kun je mij aangeven hoe ik het best kan reizen, en een pension/hotel aanbevelen?

  1. Beste George,

   Helaas kan ik je hierin geen advies geven. Wij zijn echt gespecialiseerd in pakketreizen, waarbij reizigers op één plek verblijven. Rondom Knin hebben we daarnaast geen accommodaties.

   Met vriendelijke groet,
   Laura

 3. Hoi Laura,

  Heb je nog leuke tips voor Samos Griekenland( eind april) ? Ik ga voor het eerst op vakantie en ik ga alleen, dus vind ik best spannend.

  Groeten

  Saskia Janssen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *