Marsa Alam

Marsa Alam, de rijzende ster van Egypte

Luxe, dat is een garantie in het up-and-coming Marsa Alam. Deze Egyptische badplaats is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder zonzoekers. Maar Marsa Alam heeft meer te bieden dan de zomerse drie-eenheid zon, zee en strand. Pak bijvoorbeeld eens je duikspullen en maak de wondere onderwaterwereld van de Rode Zee mee.

Marsa Alam in het kort

Het is moeilijk voor te stellen dat het grootste deel van het huidige Marsa Alam jaren geleden nog onder het water van de Rode Zee lag. Langzaamaan heeft de Rode Zee zich teruggetrokken en heeft het voormalige vissersdorpje zich ontpopt tot een bruisende resortlocatie.

Marsa Alam is een vakantiebestemming in opkomst. Sinds in het begin van deze eeuw een vliegveld in de badplaats is aangelegd, is Marsa Alam steeds populairder geworden onder toeristen. Het is net iets rustiger dan Hurghada en toch voorzien van alle luxe om uitgebreid achterover te hangen.

Relaxen op, om en onder het water

Vakantie Marsa Alam, duikenOntspannen; dat is hoofdzaak in Marsa Alam. Met uitstekend weer, talloze luxe resorts, langgerekte stranden en sensationele zonsondergangen kan je even alle zorgen van je afschuiven.

Maar ontspanning is zeker niet het enige wat Marsa Alam te bieden heeft. De Rode Zee in het bijzonder is een ware belevenis voor wie graag de onderwaterwereld van Egypte wil zien. Het rijke waterleven ontdekken is dan ook een absolute must. Dit kan door te duiken of snorkelen. Zie de vissen door koraalriffen heen schieten en spot schildpadden en zeekoeien. Bij het rif Shaab Samadai of het Sataya Reef kun je zelfs met dolfijnen zwemmen!

Liefhebber van het nautische bestaan? Vergeet niet Port Ghalib te bezoeken! Deze jachthaven is het pronkstuk van Marsa Alam. Luxe jachten varen vanuit de Rode Zee de haven binnen. Vanaf Port Ghalib kunnen diverse boottochten worden gemaakt. De vijfurige catamarantocht is bij uitstek geschikt om het beste van de Rode Zee te zien. Een minder wild tripje over zee maak je met de Sea Scope U-Boot. Fantastisch voor een comfortabel avontuur!

Prachtige natuurschatten

Marsa Alam, natuurNiet bepaald een waterrat? Er is ook een overvloed aan activiteiten op het vasteland. Ga bijvoorbeeld op safari! De woestijn van Marsa Alam kan per jeep of quad worden ontdekt.

Ten zuiden van de badplaats ligt Wadi El Gemal. Dit beschermde natuurpark met een rijke fauna moet je zeker gezien hebben! Een wadi is een rivierdal dat het grootste deel van het jaar droog staat. Tijdens het regenseizoen worden deze wadi’s gevuld door regenwater, waardoor de dalen veranderen in stromende rivieren. Dit kan door de heftige regenval heel snel gebeuren en daarom wordt dit verschijnsel ook wel een flash flood genoemd.

Luxe verblijven

Vakantie Marsa Alam, strandGa je voor luxe, kies dan meteen voor het beste van het beste! Er zijn talloze vijfsterren resorts in Marsa Alam, waar je ook nog eens de mogelijkheid hebt om een verblijf te boeken o.b.v. all inclusive.

  • Ben jij een nautisch fanaat? Marina Resort Port Ghalib Member of Radisson Individuals ligt aan de jachthaven Port Ghalib. Maar je hoeft niet per se het hotel uit om je te vermaken. Er zijn allerlei mogelijkheden om je helemaal uit te leven. Zo zijn er o.a. meerdere zwembaden en een bowlingbaan.
  • Casa Mare Resort ligt direct aan een lang privéstrand. Het hotel heeft een schitterend groot zwembad dat op zichzelf al een eyecatcher is.
  • Gorgonia Beach Resort bevindt zich aan de rand van het natuurpark Wadi El Gemal en direct aan een privéstrand. Voor het langgerekte witte gebouw vind je een prachtig ruim zwembad met zonneterras waar je heerlijk kunt bruinen onder de Egyptische zon!

Kan jij de zilte lucht van de Rode Zee al ruiken? Bekijk ons volledige aanbod of scherpe last minutes en boek nu jouw reis!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *