Mooiste hotels Mauritius

De mooiste hotels op Mauritius; paradijselijk overnachten

Heb jij wel eens van Mauritius gehoord? Dit Afrikaanse eiland in de Indische Oceaan (voor de kust van Madagaskar) is een op-en-top tropische bestemming. Je vindt er prachtige stranden, wuivende palmbomen, wonderschone natuur én pareltjes van hotels. Kijk je mee naar de mooiste hotels op Mauritius?

LUX Grand Baie

De ultieme droomvakantie beleef je bij LUX Grand Baie. Wij kunnen de hele dag wel doorbrengen op het prachtige rooftop-terras met infinity-pool. Naast baantjes trekken in het 30(!) meter lange bad, bestel je de lekkerste lunches, hapjes en cocktails bij de bar. ’s Avonds dineer je met het decor van de zonsondergang en waag je een dansje op de beats van de dj.

Dit mooie hotel op Mauritius biedt nog veel meer (culinair) vermaak. Aan het strand vind je een beachbar annex -restaurant, er is een hippe koffiebar met lekkere gebakjes en de verrassende ijssmaken bij de ijssalon zijn zeker het proberen waard. In het hippe Aziatische restaurant worden de gerechten op Warayaki strovuur bereid, én dat proef je!

We hebben het nog helemaal niet over de kamers van LUX Grand Baie gehad. Die zijn super-de-luxe en schitterend ingericht met chique elementen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit loft-style juniorsuites, pool villa’s met privézwembad en ruime familiesuites. Er is trouwens genoeg te beleven voor het kleine grut; wat dacht je van een spa-dagje of een kooklesje?

Mooiste hotels Mauritius - LUX Grand Baie
Als we dan écht moeten kiezen, is LUX Grand Baie het mooiste hotel op Mauritius

Salt of Palmar

Kleurrijk, hip en slechts 60 kamers; dat is Salt of Palmar in het kort. In dit adults only design hotel staat ontspanning centraal. Van yoga-sessies op het strand tot een momentje van rust in de zoutruimte. En dat alles zonder kinderen om je heen, zennn!

Pindakaasliefhebber? Bij het ontbijt kun je je eigen verse smeuïge goedje maken. Proef ook zeker de lokale moringa omelet. In het restaurant geniet je van gerechten met lokale ingrediënten en staan er o.a. vegetarische en vegan-opties op het menu. ’s Avonds drink je nog een cocktail op het rooftop-terras met uitzicht op de oceaan.

Bij Salt of Palmar nemen ze yoga serieus; elke kamer beschikt standaard over een yoga-mat en -blok. Geen excuses meer! De kamers zijn trouwens super stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Naar wens boek je een kamer met tuin- of zeezicht óf met directe toegang tot het strand.

Mooiste hotels Mauritius - Salt of Palmar
Op zoek naar een mooi hotel waar ontspanning centraal staat? Dan is Salt of Palmar de juiste keuze

Veranda Grand Baie

Of je op Mauritius alleen mooie vijfsterren hotels vindt? Zeker niet! Dat bewijst Veranda Grand Baie. Dit relatief kleinschalige hotel (ca. 95 kamers) is in 2023 compleet gerenoveerd. De kamers zijn ingericht met rustige pasteltinten en je wandelt tussen de palmbomen door zo het strand op.

Naast de prachtige infinity-pool is de ligging van Veranda Grand Baie een groot pluspunt. Je verblijft in het gezellige Grand Baie, met restaurants, bars en winkels op loop- of fietsafstand. Ga je voor een compleet onbezorgde vakantie? Kies dan voor een verblijf o.b.v. all inclusive. Je schuift dan zonder extra kosten aan in het buffetrestaurant en kunt naar wens lunchen en dineren bij het visrestaurant aan het strand.

Of er ook nog wat te doen is? Sportievelingen halen hun hart op met o.a. aquagym, windsurfen, kajakken, suppen, snorkelen, fitness en beachtennis. Tegen betaling zijn er opties voor duiken. Voor kinderen is er een leuk activiteitenprogramma en op aanvraag is er oppasservice beschikbaar. Heb jij mooi je handen vrij om een behandeling in het wellnesscentrum te boeken!

Mooiste hotels Mauritius - Veranda Grand Baie
Of je nu een actieve of een rustige vakantie wil, in het mooie Veranda Grand Baie zit je goed!

Riu Turquoise

Wauw! Het spiksplinternieuwe Riu Turquoise heeft alles in huis voor een geslaagde (familie)vakantie op Mauritius. En het fijne is; je verblijft o.b.v. all inclusive!

’s Ochtends start de dag bij het ontbijtbuffet van Riu Turquoise. Schep zo veel lekkers op als je zelf wilt; het is immers vakantie! Daarna kijk je in de Riu-app of er nog een leuke groepsles wordt gegeven in de RiuFit-zone. Doe jij mee met een lesje yoga? Vervolgens is het tijd om de zwemkleding aan te doen en te kiezen of je bij het zwembad of op het strand neerploft.

Extra leuk is de swim-up bar, waar je voor je drankje niet eens het water hoeft uit te komen. Kinderen hebben de tijd van hun leven in het kinderbad en bij de kidsclubs. Geen zin om de hele dag te relaxen? Je kunt o.a. kajakken, snorkelen en (met licentie) windsurfen en duiken.

Mooiste hotels Mauritius - Riu Turquoise
Ook al zo’n tophotel op Mauritius: RIU Turquoise, met een 24-uurs all inclusive formule

Shangri La’s Le Touessrok Resort & Spa

Shangri La’s Le Touessrok Resort & Spa is niet alleen een van de beste hotels van Mauritius, het is ook nog eens een van de meest luxe top hotels.

Je hebt als gast gratis toegang tot het privé-eiland Ilot Mangénie met o.a. een beachrestaurant en -bar, cabana’s en massagemogelijkheden. Ontdek tijdens een wandeling over het eiland ook het groene binnenland. Fijn; de boottransfer van ca. 10 minuten is ook al inbegrepen.

Na een dagje op het onbewoonde eiland wacht je een luxe kamer om je lekker op te frissen. Naar wens boek je een kamer met directe toegang tot het strand. Het is tijd voor het diner! Daarvoor heb je de keuze uit o.a. de Japanse, internationale, lokale en Indiase keuken. In de loungebar bestel je unieke smoked-cocktails en huisgestookte rum.

Na een goede nachtrust plof je de volgende dag neer bij een van de zwembaden, sloof je je uit op het tennisveld, stap je op een e-bike of doe je mee met een lesje yoga of aquagym. Voor de jongste vakantiegangers is er een kids- en tienerclub.

Mooiste hotels Mauritius - Shangri La's Le Touessrok Resort & Spa
Als dat geen luxe is: bij Shangri La’s Le Touessrok Resort & Spa heb je een privé-eiland tot je beschikking

Nog meer mooie hotels op Mauritius

Met ons uitgebreide aanbod op het eiland was het geen gemakkelijke opgave om de mooiste hotels op Mauritius te kiezen. Speciaal voor jou hebben we daarom nog vijf extra opties toegevoegd. Komen ze:

  • Het stijlvolle SeaSense Boutique Hotel & Spa mag niet ontbreken op het lijstje met mooiste hotels op Mauritius. Dit kleinschalige boutique hotel (ca. 60 kamers) is de ideale uitvalsbasis voor een relaxvakantie. Je wandelt zo het strand op, dobbert rond in het zwembad en geniet van de rust dankzij de adults only formule.
  • Het kleurrijke Veranda Tamarin heeft een unieke locatie aan Tamarin Bay; dé plek waar locals in het weekend komen om te surfen, suppen en muziek te maken. Je dompelt je hier onder in avontuur en kunt o.a. leren surfen en duiken. Er worden daarnaast bootexcursies georganiseerd om dolfijnen te spotten. Gaaf!
  • Dol op privacy? Marguery Exclusive Villas Conciergery & Resort biedt luxe villa’s met privézwembad. Naast je eigen ‘thuis’ kun je rekenen op handige hotelservices als een restaurant, fitnessruimte en gemeenschappelijk zwembad. Iedere villa heeft daarnaast een lokale conciërge tot zijn beschikking, die je bijvoorbeeld helpt met het plannen van tripjes.
  • Midden in de natuur en hoog op een berg vind je het kleinschalige Chalets Chamarel. Met slechts 11 vrijstaande kamers en suites hoef je de faciliteiten maar met weinig andere vakantiegangers te delen. En dat uitzicht vanuit het zwembad; daar krijg je nooit genoeg van!
  • We sluiten af met het luxe en prachtige One & Only Le Saint Geran dat op een privé-schiereiland ligt. Het hagelwitte strand is nooit ver weg van dit top hotel! Daarnaast stuur je je smaakpapillen op een wereldreis met o.a. sushi, een steakhouse, lokale gerechten en de Franse keuken. Vraag ook naar de mogelijkheden voor privédiners op je kamer of op het strand.

In welk van deze mooie hotels op Mauritius beleef jij jouw volgende droomvakantie?

Kiezen uit mooie hotels op Mauritius voor elk budget?Bekijk ons aanbod
Mooiste hotels Mauritius - One & Only Le Saint Geran
Zie ij jezelf al – tussen de palmbomen – liggen aan het zwembad van One & Only Le Saint Geran?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *