Londen van wijk tot wijk

Londen van wijk tot wijk

Indrukwekkende bezienswaardigheden, hippe markten, leuke koffietentjes, mooie winkels… Londen heeft het allemaal! Ben je van plan om een stedentrip te plannen naar de Engelse hoofdstad en wil je meer zien dan enkel het centrum? Wij nemen je mee langs de leukste wijken in Londen.

Notting Hill

Wijken Londen, Notting HillDe wijk Notting Hill werd in 1999 in één klap wereldberoemd door de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts in de hoofdrol. In de romantische film zijn de straten van Notting Hill het decot. Nu loop je zelf tussen de imposante witte en ook felgekleurde huizen door. Britser kan haast niet!

Een absolute must see in Notting Hill is de Portobello Road Market (ook deze zie je voorbijkomen in de film!). Op deze levendige markt, in een straat vol met gekleurde gebouwen, kun je eindeloos shoppen. Kleding, sieraden, schoenen, antiek, muziekplaten… Je vindt het hier allemaal! De markt wordt omringd door hippe koffietentjes en restaurants. Struin over de markt, scoor een lekker drankje en geniet vooral!

Wijken Londen, Grand Plaza Serviced AppartementenNabij Notting Hill ligt Grand Plaza Serviced Appartementen. Je verblijft in je eigen appartement met o.a. een kitchenette en gratis WiFi. Je bent van alle gemakken voorzien tijdens jouw stedentrip in de Engelse hoofdstad!

Camden

Wijken Londen, CamdenWil jij tijdens je stedentrip nog meer markten bezoeken? Ga dan absoluut naar de hippe wijk Camden, die ten noorden van het centrum ligt. In deze wijk vind je maar liefst zes verschillende markten die samen de Camden Market vormen. Je kunt hier o.a. kunst, sieraden, boeken, (tweedehands) kleding, vintage en etenswaren kopen. Zwaai maar met die creditcard!

Wil je naast shoppen bijzondere gebouwen bewonderen? Ook dan ben je in Camden aan het juiste adres. Op veel gevels van de commerciële panden wordt op een kunstzinnige manier duidelijk gemaakt wat je in het gebouw allemaal vindt. Bijzonder om te zien!

Ben je dol op de Britse gekleurde huisjes? Loop dan naar Hartland Road, waar rijtjeshuizen staan die gekleurd zijn in pasteltinten.

Shoreditch

Wijken Londen, ShoreditchShoreditch is dé plek waar creatievelingen, studenten en hipsters komen. Ben je op zoek naar een bijzondere souvenir? Dan kun je terecht in één van de vele unieke concept stores, die gevestigd zijn in oude zeecontainers. Hier shop je o.a. de mooiste vintage kleding of een leuke vinylplaat.

Struin door de straatjes van Shoreditch en je krijgt gegarandeerd een lach op je gezicht. Op bijna elke muur of deur vind je namelijk een graffititekening. Mooie portretten en echte kunstwerken wisselen elkaar hier af. Je kijkt je ogen uit! Shoreditch is overigens ook een perfecte plek om multicultureel te eten. Je vindt er kraampjes met streetfood en o.a. Vietnamese en Indiase restaurants.

Wijken LOnden, Thistle City BarbicanIn Thistle City Barbican kom je helemaal tot rust aan het binnenzwembad na een dag struinen door Londen. Door gebruik te maken van gratis WiFi kun je het thuisfront direct jaloers maken met jouw vakantiefoto’s! Een lekker hapje scoor je in de brasserie.

Soho

Wijken Londen, SohoOké, de wijk Soho ligt wel in het centrum van Londen, maar is toch zeker een vermelding waard. Shopliefhebbers kunnen hele middagen doorbrengen in Oxford- en Regent Street, waar je voornamelijk de grote winkelketens vindt. Wil je shoppen in wat uniekere winkels? Ga dan naar Carnaby Street, waar o.a. vintage- en designerwinkels zijn gevestigd.

Houd je ervan om naar theatervoorstellingen en musicals te gaan? Dan ben je in Soho ook aan het juiste adres! Je vindt hier namelijk diverse (grote) theaters. In veel straten zijn kleine winkeltjes gevestigd die theaterkaartjes aanbieden met korting. Scoor hier je ticket om voor minder van een voorstelling te genieten!

Typisch Engelse pubs vind je eveneens in de wijk. Loop de zijstraten van bijvoorbeeld Regent Street in om een groot aantal uitgaansgelegenheden te vinden. Op zoek naar een bijzonder restaurant? Ga dan naar China Town, de Chinese wijk in Soho. Je zult de wijk niet snel missen; de Chinese toegangspoort laat duidelijk zien dat je er bent. Neem plaats in een restaurant, proef authentieke gerechten en geniet van de gastvrijheid van het personeel.

Wijken Londen, Grand Plaza Serviced AppartementenVanuit St. Giles Hotel loop je binnen no time naar de belangrijke bezienswaardigheden van Soho. Werk jezelf in het zweet in de fitnessruimte, neem een duik in het binnenzwembad en laat jezelf in de watten leggen in de schoonheidssalon.

Kun jij niet wachten om een stedentrip naar Londen te plannen en wil je kiezen uit nog meer hotels in de diverse wijken? Bekijk dan ons volledige aanbod. Fijne vakantie!

Fotografie: DirmaFilm | Jason Batterham | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *