Levendig Budva, Montenegro

Budva, het levendige hart van Montenegro

Van alle hotels in Montenegro die je via ons kunt boeken, ligt ruim 65% in Budva of de aangrenzende badplaatsen. Niet verrassend, want Budva is het bruisende hart van Montenegro. Waarom? Zon en cultuur combineer je hier in een handomdraai. Én dan heb je ook nog eens de keuze uit genoeg restaurants en uitgaansgelegenheden.

Budva in een vogelvlucht

Budva ligt in het noordwesten van Montenegro en grenst aan de Adriatische zee. Samen met de omliggende badplaatsen (zoals Becici, Rafailovici en Petrovac) vormt het de Budva Rivièra.

De naam Rivièra is niet zonder reden gekozen; je kunt hier genieten van een fijn klimaat met maar liefst 260 dagen zon per jaar. Stranden zijn er in overvloed aanwezig, maar onderschat ook niet de historie. De oude stad van Budva is een must see voor cultuurliefhebbers.

Een kijkje in Stari Grad

Levendig Budva, Stari GradBudva kent een enorm lange waterkant en een boulevard vol uitgaansgelegenheden. Loop je deze helemaal af richting het noorden dan kom je uit bij Stari Grad. Stari Grad is het oude centrum van Budva; een ommuurd stuk stad waar je rustig kunt rondslenteren doordat het autovrij is.

Wie al eens in Dubrovnik is geweest, snapt de bijnaam mini-Dubrovnik maar al te goed. Je vindt er gemarmerde straatjes, smalle steegjes en Venetiaanse gebouwen. In de gebouwtjes zijn leuke souvenirwinkeltjes gevestigd. Loop je de citadel op dan word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de stad en de kustlijn.

Je vindt er gebouwen uit diverse periodes; de Romeinse tijd is vertegenwoordigd, maar je vindt er ook gebouwen uit de Middeleeuwen. Mocht je meer willen weten over de geschiedenis van Budva, breng dan een bezoek aan het Budva Museum. Ook deze vind je binnen de muren.

Honger gekregen van al het wandelen? Neem – net buiten de stadsmuren – plaats bij restaurant Astoria en vraag om de dessertkaart. Je hebt een ruime keuze en dat kan nog wel eens lastig worden; zoveel lekkers!

Het nieuwe Budva

Onder het nieuwe deel van Budva wordt eigenlijk alles wat niet Stari Grad is verstaan. Hier vind je bijv. de hotels die aan de lange boulevard vol uitgaansgelegenheden, (afhaal)restaurants en winkeltjes liggen. Parallel aan de boulevard vind je de waterkant. Hier vind je met name goede visrestaurants én je stapt er zo het strand op.

De leukste hotels in Budva

Levendig Budva, Montenegro: BudvaOnlangs bezocht ik een groot aantal hotels uit ons aanbod. Mijn drie favorieten?

  • Avala Resort & Villas is alleen al om het uitzicht geweldig! Vanaf het restaurant en het zwembad kijk je uit over het strand én de oude stad. Je kunt daarnaast rekenen op luxe faciliteiten en riante kamers.
  • Hotel Budva is geschikt voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een iets kleiner hotel, maar wel houden van een trendy inrichting. Het dakterras met zwembad is dé plek om te genieten van het zonnige weer.
  • De kamers in Hotel Aleksandar zijn afgelopen winter geheel gerenoveerd en nu in Adriatische stijl. Het vakantiegevoel heb je hierdoor direct te pakken! Wat het hotel nog meer biedt? O.a. drie zwembaden, een ligging aan het strand en een ontbijtbuffet om vrolijk van te worden.

Ontdek de omgeving!

Budva mag dan het toeristische hart van Montenegro zijn, het land biedt nog veel meer. Mooie bergen bijvoorbeeld. Daar dankt het land ook direct haar naam aan; Montenegro betekent Zwarte berg. Maak een dagtocht en je zult zonder twijfel onder de indruk zijn.

Onder de indruk ben je ook zeker als je een bezoek brengt aan Kotor. Deze oude stad, die een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft bemachtigd, is groter en vooral nog mooier dan Stari Grad in Budva. Beklim de ruim 1.200 treden naar het fort voor het mooiste uitzicht over de stad en de gelijknamige Baai van Kotor. De Baai van Kotor leent zich ook prima voor boottochtjes. Neem een kijkje op het eilandje Our Lady of the Rocks of ga lunchen in het kleine plaatsje Budva.

Tivat is het Monaco van Montenegro. In de haven liggen megajachten en je kunt er beter windowshoppen dan echt met overvolle tassen thuiskomen. Dan ben je geheid blut! Goedkoper is het om een cocktail te bestellen op een van de terrasjes en je te vergapen aan miljonairs.

Enthousiast geworden over Budva? Bekijk ons volledige aanbod, maak je keuze én pak die koffer maar in! We horen graag hoe je het hebt gehad.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *